29.06.2018. – Šis unikālais projekts tika īstenots pateicoties Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House un Johana Kruifa ArenA sadarbībai, un pateicoties Amsterdamas klimata un enerģijas fonda un Interreg atbalstam.

 

3 megavatstundu enerģijas uzglabāšanas sistēma nodrošina uzticamāku un efektīvāku enerģijas apgādi un lietošanu stadionā, tā apmeklētājiem, kaimiņiem un Nīderlandes energotīklam. Apvienojot Eaton enerģijas pārveides iekārtas un ekvivalentu 148 Nissan LEAF akumulatoriem, enerģijas uzglabāšanas sistēma nodrošina ne tikai ilgtspējīgāku energosistēmu, bet arī rada elektrisko automobiļu akumulatoru aprites ekonomiku.

 

 "Pateicoties enerģijas uzglabāšanas sistēmai, stadions varēs izmantot savu ilgtspējīgo enerģiju inteliģentāk un, kā uzņēmums Amsterdam Energy ArenA BV, tas var pārdot akumulatoru pieejamo enerģijas kapacitāti.” komentē Henks van Rāns (Henk van Raan) Johana Kruifa ArenA Inovāciju nodaļas direktors. "ArenA ir nodrošināts ar ievērojamu enerģijas daudzumu, pat enerģijas pārtrauces gadījumā. Tāpēc stadions veicinās Nīderlandes energotīkla stabilitāti. Johana Kruifa ArenA ir viens no ilgtspējīgākajiem stadioniem pasaulē, un rāda piemēru viedu inovāciju ieviešanā, piemēram, šo unikālo enerģijas uzglabāšanas sistēmu.”

 

"Mēs esam priecīgi, ka esam daļa no komercēkai paredzētas Eiropā lielākās enerģijas uzglabāšanas sistēmas. Pateicoties Johana Kruifa ArenA, mēs šodien varam nodemonstrēt, ka Nissan elektroautomobiļu akumulatoru pārstrāde var palīdzēt padarīt kopējo energosistēmu efektīvāku un ilgspējīgāku. Mūsu ilgtspējīgas nākotnes vīzijas centrā ir mūsu elektriskā ekosistēma, kas pārmaina gan kā mēs braucam, gan kā dzīvojam.” piebilst Francisko Karanza (Francisco Carranza), Nissan Enerģijas nodaļas ģenerāldirektors. 

                                                                                                                                                                                      

Pielāgojama uzglabāšanas kapacitāte

 

Enerģijas uzglabāšanas sistēmai ir liela loma Johana Kruifa ArenA enerģijas apgādes un pieprasījuma balansēšanā.  Uzglabāšanas sistēma ar 3 megavatiem un 2,8 megavatstundām ir pietiekama, lai nodrošinātu vairākus tūkstošus mājsaimniecību ar elektrību. Pateicoties šai kapacitātei, enerģija, kas iegūta ar 4200 saules enerģijas paneļiem uz ArenA jumta, arī tiks uzglabāta un izmantota optimāli. Enerģijas uzglabāšanas sistēma nodrošinās rezerves enerģiju, mazinot dīzeļģeneratoru lietojumu, un atvieglos energotīkla noslogojumu, izlīdzinot lielāko pieprasījumu, kas rodas koncertu laikā.

 

Johana Kruifa ArenA                                                                    

 

Johana Kruifa ArenA ir liela loma augstākajā starptautisko daudzfunkcionālo stadionu līgā. Tā ir futbola kluba AFC Ajax mājvieta un galvenā skatuve Nīderlandes nacionālajai komandai, lieliem koncertiem, deju pasākumiem un biznesa sanāksmēm. Johana Kruifa ArenA ikgadēji apmeklē vairāk nekā 2 miljoni viesu. Johana Kruifa ArenA prioritāte ir skatītāju pieredze. Kopā ar partneriem, Johana Kruifa ArenA piedāvā augstākās klases apkalpošanu un telpas, un pastāvīgi cenšas izveidot optimālu fanu pieredzi gan stadionā, gan tā apkārtnē.

 

Amsterdamas inovāciju arēna

 

Stadiona jaunā enerģijas uzglabāšanas sistēma un ar to saistītais uzņēmums, Amsterdam Energy Arena BV, ir reāls Amsterdamas inovāciju arēnas vadītās inovāciju programmas rezultāts, kur zināšanu iestādes, valdība un uzņēmumi, piemēram, BAM, Nissan, Eaton un The Mobility House sadarbojas nākotnes stadiona izveidē.

Stadions un tā apkārtne darbojas kā laboratorija – centrs inovāciju pārbaudei praksē. Pateicoties Johana Kruifa ArenA International stadionam, gan inovatīvas koncepcijas un idejas, gan jau pierādīti risinājumi stadionu celtniecībā, pārvaldībā un izmantošanā nonāks līdz stadioniem, sporta un izklaides vietām visās pasaulē. Amsterdamas inovāciju arēnas partneri: Johana Kruifa ArenA, Amsterdamas pilsētas padome, Amsterdam Smart City, TNO, KPN, KPMG, Huawei, Microsoft, Signify, Nissan, Eaton, Honeywell un BAM.

Ziņas avots - Nissan