• Nissan paziņo par partnerību ar energoapgādes uzņēmumu “E.ON”, kas sniegs Vehicle-to-Grid pakalpojumus un strādās pie atjaunojamās enerģijas projektiem.
  • Paziņojot par jaunāko sadarbību, Nissan izstrādā integrētus risinājumus “tīras”, ilgtspējīgas elektrības ražošanai un uzglabāšanai.
  • Paplašināšanās citos Eiropas tirgos jau tiek plānota.
  • Paredzēta arī “Nissan Energy Solar” projekta attīstība un partnerība ar “OKWind”.

 

Nissan sniedz papildu pierādījumus tam, ka uzņēmuma līderpozīcija elektriskas ekosistēmas izveidē sniedzas daudz tālāk par automobiļiem, piemēram, jauno Nissan LEAF.

 

Uzņēmums paziņoja par stratēģisku partnerību ar vadošo enerģētikas uzņēmumu “E.ON”, kas ar Nissan jau ir sadarbojies Dānijā. Šīs jaunās iniciatīvas laikā Nissan un “E.ON” pētīs jaunu aktivitāšu un komercpiedāvājumu iespējas saistībā ar Vehicle-to-Grid (elektroenerģiju no automobiļa elektriskajā tīklā) pakalpojumu, atjaunojamās enerģijas ražošanu un uzglabāšanas risinājumiem, kā arī elektriskā tīkla integrāciju Nissan elektroautomobiļu īpašniekiem.

 

Nodrošinot papildu atbalstu elektrifikācijas paātrināšanai, abi uzņēmumi drīzumā plāno izvērst šo programmu arī citās Eiropas valstīs.

 

Šis projekts – viens no daudzajiem, kuros Nissan sadarbojas ar Eiropas inovatīvākajiem enerģētikas uzņēmumiem, – īsteno Nissan apņemšanos izveidot vispusīgu elektrisku ekosistēmu gan patērētāju, gan uzņēmumu vajadzībām.

 

Tā centrā atrodas Nissan integrētākas sabiedrības mērķis – pilnībā savstarpēji saistīti biroji, skolas, mājas un ceļi, un viss darbotos, pateicoties “tīrai” un ilgtspējīgai enerģijai.

 

Lai to panāktu, Nissan izmanto savu Vehicle-to-Grid (V2G) tehnoloģiju. Tā ir Inteliģentās integrācijas pamatelements – viens no trīs Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijas pīlāriem.

 

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan Europe priekšsēdētājs, skaidro: “Mūsu uzdevums ir nojaukt visas barjeras, kas traucētu cilvēkiem iegādāties elektroautomobili. Šī aizraujošā partnerība ar “E.ON” ir kārtējais solis, lai to sasniegtu. Mēs vēlamies panākt, ka Nissan tiek atzīts par pievilcīgāko uzņēmumu automobiļu industrijā enerģētikas pakalpojumu sniedzējiem, un mūsu gala mērķis ir nodrošināt bezmaksas elektrību mūsu elektroautomobiļu īpašniekiem.”

 

Dr. Karstens Vildbergers (Karsten Wildberger), “E.ON” galvenais izpilddirektors, stāsta: “Nissan un “E.ON” partnerības pamatā ir mūsu kopējā vēlme sniegt klientiem vēl vairāk komforta un pakalpojumu. Pateicoties ambiciozām iniciatīvām, mēs arī paātrinām elektriskās mobilitātes attīstību nākotnē.”

 

Sadarbībā ar “E.ON” tiks izmantota V2G infrastruktūra un Nissan modernā divvirzienu uzlādes tehnoloģija. Klienti varēs uzlādēt savus elektroautomobiļus, pieslēdzoties elektrotīklam. Viņi varēs enerģiju arī “pārdot” tīklam atpakaļ citu klientu vajadzībām.

 

Tādā veidā klientam nebūtu nekādu enerģijas izmaksu – tikai bezmaksas enerģija savam elektroautomobilim.

 

Nissan ir izstrādājis vairākus inovatīvus projektus, lai īstenotu modernus enerģētikas risinājumus. Tostarp “Nissan Energy Solar”, par ko janvārī tika paziņots Apvienotajā Karalistē. Tradicionāli saules enerģija tiek izmantota, lai nodrošinātu barošanu sadzīves tehnikai dienas laikā, taču tai trūkst enerģijas uzglabāšanas spēju.

 

Mājsaimniecības, kas pieteikušās “Nissan Energy Solar”, var uzkrāt un uzglabāt lieko enerģiju no saules enerģijas paneļiem un izmantot to naktī, lai uzlādētu savu Nissan elektroautomobili. Tā rezultātā klienti iegūs pilnībā atjaunojamu, lētu enerģiju.

 

Francijā Nissan un tā jaunais enerģētikas partneris “OKWind” ir laiduši klajā jaunu enerģijas uzglabāšanas risinājumu uzņēmumiem. Tas ir pielāgots īpaši lauku reģioniem. Pašlaik “OKWind” saules enerģijas sistēma samazina elektrības izmaksas par 40%. Taču, apvienojot to ar enerģijas uzglabāšanas sistēmu uzņēmumiem, tā ļaus lauksaimniekiem izmantot “zaļo” enerģiju un pašiem nodrošināt līdz 75% nepieciešamās enerģijas. Šī sistēma tiks paplašināta Francijā un ieviesta citos tirgos.

 

Apvienotajā Karalistē Nissan atbalsta divus lielapjoma V2G projektus privātiem un autoparku klientiem. Šos projektus sadarbībā ar “Innovate UK” līdzfinansē Zema emisijas līmeņa transportlīdzekļu pārvalde (Office for Low Emission Vehicles) un Uzņēmējdarbības, enerģētikas un industriālās stratēģijas departaments (Department for Business, Energy and Industrial Strategy).

 

Projekta ietvaros tiks uzstādītas 2000 iekārtas, lai nodrošinātu “tīrāku” un efektīvāku nacionālo energotīklu.

Ziņas avots - Nissan