18.06.2018.  Nissan piedalīsies sacīkstēs 12 pilsētās četros kontinentos „ABB FIA Formula E” čempionāta piektās sezonas ietvaros.

 

Ir zināmas 2018.-2019. gada sezonas elektroautomobiļu sacensību sērijas norises vietas, kā arī to jaunais, inovatīvais formāts. Sezonā plānotas 13 sacensības 12 pilsētās — tās decembrī sāksies Saūda Arābijā un jūlijā noslēgsies Ņujorkā. Citas norises vietas ietver Berlīni, Honkongu, Marrakēšu, Maroku, Mehiko, Monako, Parīzi, Romu un Cīrihi. Kādā no Ķīnas pilsētām, kas vēl tiks izziņota, sacensības notiks 23. martā.

 

Nissan, pasaulē visvairāk pārdotā elektroautomobiļa Nissan LEAF ražotājs, rīko elektroautomobiļu sacensības, lai demonstrētu Nissan Inteliģentās mobilitātes stratēģiju. Šīs stratēģijas pamatā ir elektrizācija, kuras mērķis ir mainīt to, kā automobiļiem tiek nodrošināta jauda, kā tie tiek vadīti un integrēti sabiedrībā. Uzņēmums vēlas līdz 2022. gada finanšu gadam pārdot 1 miljonu elektroautomobiļu gadā, tai skaitā pilnībā elektriskus automobiļus un e-POWER automobiļu modeļus.

 

Pagājušā gada Tokijas automobiļu izstādē Nissan paziņoja par dalību „Formula E” sacīkstēs. Ženēvas automobiļu izstādē, kas norisinājās šī gada martā, uzņēmums atklāja tā „Formula E” automobiļa tēlu.

 

„Šajās iespaidīgajās sacensībās tiks uzsvērti tirgi, kuros elektroautomobiļi ir izcili piemēroti braukšanai pilsētvidē,” teica Maikls Karkamo (Michael Carcamo), Nissan Globālās motosporta nodaļas direktors. „Labākais saistībā ar „Formula E” ir tas, ka mums ir izdevība sacensties uz tiem pašiem ceļiem, pa kuriem atbalstītāji ikdienā brauc savos Nissan LEAF.

 

„„Formula E” sniedz cilvēkiem aizraujošas izjūtas, braucot pilsētās, nevis sacensību trasēs lauku apvidū, kas atrodas kilometriem tālu.”

 

Papildus pilnīgi jaunajiem 2. paaudzes „Formula E” automobiļiem nākamajā sezonā tiks ieviests jauns, inovatīvs sacensību formāts.

 

Jaunie 2. paaudzes automobiļi veiks sacensības no sākuma līdz beigām, neveicot tradicionālo automobiļu maiņu sacensību vidū, kā tas bija iepriekšējās sezonās. Autovadītājiem sacensībās būs pieejama 200 kilovatus liela jauda, bet viņi varēs izmantot 225 kilovatu jaudu, izbraucot cauri aktivizācijas zonai. Šī zona būs atzīmēta trasē, lai to varētu atpazīt atbalstītāji, kas vēros sacensības notikuma vietā, tiešsaistē vai televizorā.

 

Abi jaudas režīmi tiks attēloti dažādās krāsās, pateicoties inovatīvai LED sistēmai, kas integrēta autovadītāju oreola formas galvas aizsargierīcēs. Turklāt progresīvā FANBOOST sistēma ļaus atbalstītājiem balsot par iecienītāko autovadītāju, un trīs iecienītākie braucēji īsos periodos varēs izmantot maksimāli 250 kilovatu jaudu.

 

Visās „Formula E” piektās sezonas sacīkstēs noteiktais laiks būs 45 minūtes un viens aplis — kopējais apļu skaits nebūs iepriekš noteikts.

 

2018.-2019. gada sacīkstes „ABB FIA Formula E”

 

1. Dīrija*, Saūda Arābija, 2018. gada 15. decembris.

2. Marrākeša, Maroka, 2019. gada 12. janvāris.

3. Norises vieta tiks izziņota vēlāk, 2019. gada 26. janvāris.

4. Mehiko, 2019. gada 16. februāris.

5. Honkonga, 2019. gada 10. marts.

6. Norises pilsēta tiks izziņota vēlāk, Ķīna, 2019. gada 23. marts.

7. Roma, 2019. gada 13. aprīlis.                                                             

8. Parīze, 2019. gada 27. aprīlis.

9. Monako*, 2019. gada 11. maijs.

10. Berlīne, 2019. gada 25. maijs.

11. Cīrihe**, 2019. gada 9. jūnijs.

12. Ņujorka, 2019. gada 13. jūlijs.

13. Ņujorka, 2019. gada 14. jūlijs.

 

* Iespējamas trases izmaiņas.
** Iespējamas trases izmaiņas un nepieciešams pilsētas galīgais apstiprinājums.

Ziņas avots - Nissan