No jauna izgudrotā Nissan MICRA piedāvā vēl nebijušu dinamiskuma, stila un tehnoloģiju līmeni automobiļu “B” segmentā.

  • Efektīgais dizains iemieso Nissan jauno pieeju MICRA.
  • Nissan Inteliģentā mobilitāte kļūst par realitāti ar modernām tehnoloģijām no augstākas klases segmentiem, tostarp inteliģento automātisko ārkārtas  bremzēšanas sistēmu un sistēmu, kas novērš izbraukšanu no savas braukšanas joslas, kas ir daļa no Nissan Inteliģentās mobilitātes.
  • Mazāks piedziņas mehānisms un uzlabota aerodinamika nodrošina efektīvu un dinamisku sniegumu.
  • Ir pieejama īpaša krāsu palete un personalizēšanas programma.

 

29.9.2016. – 5. paaudzes Nissan MICRA, kas savu pirmizrādi piedzīvo 2016. gada Parīzes automobiļu izstādē, pilnībā maina izpratni par MICRA... tā ir drosmīga un revolucionāra.

 

5. paaudzes Nissan MICRA, kas ir paredzēta Eiropas tirgum, kas ir pasaulē lielākais hečbeku tirgus, liek atskatīties, pievadājot dramatisku un raksturīgu automobiļa virsbūves sānu līniju visā tās garumā. Jaunā MICRA ir zemāka, platāka un garāka kā tās priekšgājējas un piedāvā vairāk vietas automobiļa salonā. Tai ir arī jauns, uzlabots un samazināts turbopiedziņas mehānisms, dinamiska šasija un pilnīgs inovatīvu drošības iezīmju klāsts.

 

“Kad MICRA pirmo reizi parādījās pirms vairāk nekā 30 gadiem, tā uzsāka revolūciju mazo hečbeku segmentā un atvēra jaunu lappusi Nissan vēsturē. Piektās paaudzes MICRA ir tieši tikpat revolucionāra un palielinās klientu gaidas par to, ko hečbeks var un ko tam jāsniedz saviem īpašniekiem,” norādīja Karloss Gosns (Carlos Ghosn), Nissan Motor Company izpilddirektors. “Sekojot tādu atšķirīgu automobiļu modeļu pēdās kā QASHQAI un JUKE, jaunā MICRA nostiprina Nissan kā automobiļu dizaina līdera pozīcijas. Tā arī demonstrē mūsu nolūku konkurēt automobiļu “B” segmenta Eiropā, kas ir pasaulē lielākais automobiļu “B” segmenta tirgus ar vislielāko konkurenci, pašā virsotnē.”

 

Dizains.

 

5. paaudzes Nissan MICRA ir uzticīga Nissan SWAY konceptautomobilim, kas tika atklāts Ženēvas automobiļu izstādē 2015. gadā, un tā pilnībā iemieso Nissan jaunāko “dizaina valodu”, izmantojot īpašas dizaina notis un emocionālu automobiļa virsbūves formu. Dizaina notis ietver atpazīstamo “V-Motion” priekšējo režģi, no kura līdz automobiļa aizmugurei aizplūst raksturīgā līnija ar asām malām, bumeranga formas lukturi un “peldošā jumta” dizains, kas ir vēl viena Nissan dizaina raksturiezīme, kas rada viegluma sajūtu. Citas iezīmes ietver aizmugurējo sānu durvju rokturus, kas noslēpti automobiļa “C” statņos, un paplašinātu jumta līniju ar spoileri, kas uzlabo automobiļa aerodinamisko sniegumu un ārējo izskatu.

 

Dramatiskajam automobiļa eksterjeram ir pieskaņotas 10 izsmalcinātas un spilgtas virsbūves krāsas, ieskaitot Energy Orange. Papildu eksterjera un interjera personalizēšanas iespējas ļauj izveidot 125 automobiļa dizaina versijas, ļaujot automobiļa īpašniekiem pielāgot Nissan MICRA savam stilam.

 

Liela uzmanība ir tikusi pievērsta arī autovadītāja komfortam, pazeminot automobiļa vadīšanas pozīciju, radot lielāku drošības sajūtu. Visiem autovadītājiem ir viegli noregulēt perfektu braukšanas pozīciju, pateicoties labākai sēdekļu pielāgošanas iespējai, pilnībā regulējamai stūres pozīcijai un optimālam pedāļu un pārnesumu pārslēgšanas sviras novietojumam. Tā kā šim automobilim ir lielāks platums un garenbāze, tā salona izmērs ir viens no lielākajiem šajā segmentā. Ar savu lidojošo formu spārnveida panelis nodrošina vieglu un patīkamu plašuma iespaidu automobiļa salonā.

 

Tehnoloģijas.

 

Piektās paaudzes MICRA ir pirmais Nissan “B” segmenta automobilis, kurā ir tik plašs modernu drošības iezīmju klāsts, kas ir pieejamas visos automobiļa aprīkojuma līmeņos, iedzīvinot šajā automobilī Nissan Inteliģentās mobilitātes principus. Pieejamo tehnoloģiju klāstā ir atrodama sistēma, kas novērš automobiļa izbraukšanu no savas braukšanas joslas, kas parasti ir uzstādīta lielākos automobiļos un šajā automobiļu segmentā parādās pirmo reizi. Tajā ir iekļauta arī inteliģentā automātiskā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, kas pirmo reizi tiek uzstādīta Nissan automobiļos Eiropā, kā arī inteliģentais apkārtskata monitors, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, automātiskās tālās / tuvās gaismas un “aklās” zonas brīdinājuma sistēma. Kopā šīs modernās drošības sistēmas kalpo par autonomās vadības tehnoloģiju pamatu un ir neatņemama Nissan Inteliģentās mobilitātes sastāvdaļa.

 

Jaunajai MICRA ir jauna un ekskluzīva sešu skaļruņu Bose® Personal® audio sistēma, kas ir izstrādāta ciešā sadarbībā ar Nissan. Šī pirmā šāda veida audio sistēma ir optimāli pielāgota autovadītājam, izmantojot divus Bose UltraNearfield™ skaļruņus, kas tiek apvienoti ar Bose PersonalSpace™ virtuālo audio tehnoloģiju, kas ir iebūvēti autovadītāja sēdekļa galvas balstā, lai sniegtu pārsteidzoši iekļaujošu klausīšanās pieredzi. Pasažieri varēs izbaudīt Bose Super65 skaļruņus, kas atrodas automobiļa priekšējās durvīs un rada jaudīgu un dziļu skaņu, kā arī augstfrekvences skaļruņus automobiļa “A” statņos, kas iebūvēti skaņas tīrībai.  

 

Piektās paaudzes MICRA ir aprīkota ar krāsainu 7” centrālo displeju, kas nodrošina piekļuvi audio sistēmai, satelīta navigācijai, mobilajam tālrunim, viedtālruņa aplikācijām un Siri balss kontroles funkcijai, izmantojot Apple CarPlay.

 

Automobiļa šasija un piedziņas mehānisms.

 

Jaunajā Nissan MICRA ir iekļauta aktīvā brauciena kontroles sistēma, lai uzlabotu komfortu braukšanas laikā, kā arī aktīvā vilces kontroles sistēma, lai uzlabotu automobiļa reakciju un padarītu to vieglāk vadāmu, apvienojot autovadīšanas prieku ar lielāku pārliecību – tās ir inovācijas, kas līdz šim bija pieejamas tikai Nissan QASHQAI un X-TRAIL. Ir pieejama arī jauna elektriskā bezkontaktu stūres pastiprinātāja sistēma – lai uzlabotu stūres izmantošanas izjūtu un reakciju.

 

Liela uzmanība ir pievērsta trokšņa mazināšanai automobiļa salonā. Uzlabojumu klāstā ir iekļauta izcila skaņas izolācija un automobiļa aerodinamiskā snieguma optimizācija. Nepārspējama aeroefektivitāte tiek nodrošināta, pateicoties kombinētam jumta un sānu spoilerim. Tāpēc jaunā MICRA spēj sasniegt 0,29 Cd rādītāju, kas ir īpaši augsts līmenis hečbekam.

 

Jaunās Nissan MICRA izstrādes laikā dzinēja efektivitāte arī bija viens no galvenajiem mērķiem. Uzsākot tirdzniecību, automobilis tiks piedāvāts ar 0,9 litru trīscilindru benzīna turbodzinēju un 1,5 litru dīzeļdzinēju, kas abi var attīstīt 90 ZS jaudu, kā arī ar 1,0 litra 70 ZS dabīgas pūtes benzīna dzinēju. Šie dzinēji kopā ar efektīvu automobiļa aerodinamiku sper vēl vienu soli uz priekšu Nissan Inteliģentās jaudas virzienā.

 

5. paaudzes MICRA veiks revolūciju automobiļu “B” segmenta klientu gaidās, ieviešot unikālu efektīga dizaina, jaunu un intuitīvu tehnoloģiju un pārliecinoša un dinamiska snieguma kombināciju. Tās pamanāmais dizains un drosmīgā krāsu palete liks šim automobilim izcelties citu starpā, bet automobiļa salona plašums un modernās iezīmes būs pievilcīgas pircējiem, kas vēlas saņemt ko vairāk no sava “B” segmenta hečbeka, vai tiem, kas vēlēsies pāriet uz “B” segmenta automobili.

 

Jaunā Nissan MICRA tiks ražota Eiropā, Renault rūpnīcā Flinsā, Francijā, kas ir daļa no Renault-Nissan alianses. Jaunā MICRA pārdošanā Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs nonāks 2017. gada maijā.

Ziņas avots - Nissan