• Piektās paaudzes supermini automobilis, kas ievieš revolūciju “B” hečbeku segmentā, tagad ir pieejams pārdošanā.
  • Šim hečbekam ir dinamiskas proporcijas ar izteiksmīgu un atlētisku ārējo dizainu un spēcīgām sānu līnijām.
  • Tāpat tam ir pievilcīgs salons, kas izgatavots no augstas kvalitātes materiāliem, viena no savā segmentā labākajām autovadītāja braukšanas pozīcijām un intuitīvas tehnoloģijas, kas ir pilnīgs jauninājums šajā automobiļu segmentā.
  • Unikāls jaunievedums – Micra piedāvā BOSE Personal audio sistēmu, kas ietver autovadītāja sēdekļa galvas balstā iebūvētus skaļruņus.
  • Automobiļa modelis šobrīd ir pieejams ar trīs ātri reaģējošu un efektīvu samazināta darba tilpuma dzinēju izvēli.
  • Pateicoties pārliecinošajai un drošajai vadāmībai, braukšana ar jauno Micra ir dinamiska un aizraujoša.
  • Jaunā Nissan Micra ir pieejama ar spilgtām automobiļa virsbūves krāsām un plašu personalizēšanas programmu papildus izvēlei no pieciem aprīkojuma līmeņiem.

 

25.01.2017. – Jauno Nissan Micra var aprakstīt tikai ar vienu vārdu – revolūcija. Jaunais, šī automobiļa piektās paaudzes modelis ir milzīga tā priekšgājēja un trīs ļoti veiksmīgo tā supermini modeļu evolūcija, kuri Eiropā ir pieejami kopš pirmās Nissan Micra laišanas klajā 1983. gadā.

 

Jaunā Micra ir garāka, platāka un zemāka par iepriekšējiem šī automobiļa modeļiem. Tāpat tā ir pārveidota, lai nokļūtu Eiropas “B” hečbeku segmenta centrā, kurā pastāv ļoti sīva konkurence.

 

Nissan ir izvirzījis skaidrus mērķus attiecībā uz jauno Micra, kas izstrādāta, projektēta un konstruēta, balstoties uz klientu prasībām – tai jākļūst par vienu no 10 vispārdotākajiem automobiļiem segmentā un jāspēj konkurēt ar labākajiem un populārākajiem automobiļiem šajā kategorijā. Nissan uzskata, ka, salīdzinot ar galvenajiem konkurentiem, jaunā Micra sasniedz visus izvirzītos mērķus un pat pārsniedz tos.

 

Viens no šī automobiļa modeļa pievilcības elementiem ir tā atlētiskais un izteiksmīgais ārējais dizains, kas virza Micra zīmolu jaunā un izaicinošā virzienā. Mūsdienīgais izskats un ekskluzīvā izjūta ir saglabāta arī automobiļa iekšpusē, piedāvājot augstas kvalitātes automobiļa salonu, kas šī automobiļa modeļa standarta aprīkojumā ir aprīkots ar mīkstu materiālu apdari divos toņos. Pateicoties neatkārtojamajai komplektācijai, piecu durvju virsbūve nodrošina šajā automobiļu segmentā labāko ergonomiku priekšējos sēdekļos sēdošajiem, neupurējot aizmugurē sēdošajiem pasažieriem pieejamo vietu. Turklāt automobiļa bagāžas nodalījums ir pietiekami liels ikvienai klienta vajadzībai.

 

Tā kā jaunā Nissan Micra ir aprīkota ar vairākām vadības funkcijām, kas parasti ir raksturīgas dārgākiem automobiļu modeļiem un pirmo reizi ir pieejamas arī šāda tipa automobilī, tā ir kļuvusi arī par līderi tehnoloģiju ziņā. Šīs tehnoloģijas ir jaunievedums ne tikai Micra, bet arī visā segmentā. Tās ietver inteliģento nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēmu – drošības sistēmu, kas nepieciešamības gadījumā vienkāršā veidā palīdz izlabot braukšanas trajektoriju.

 

Vēl viena no tām ir Nissan augsti novērtētā inteliģentā apkārtskata monitora kameru sistēma, ar ko jau ir aprīkoti Qashqai un Juke krosoveri, taču tagad tā pirmo reizi ir pieejama arī Micra. Šīs un citas tehnoloģijas skaidri atspoguļo Nissan Inteliģento mobilitāti – zīmola vīziju par nākotni, tiecoties uz mērķi – nulle izmešu un nulle bojāgājušo uz ceļiem.

 

Mūzikas cienītāji noteikti spēs novērtēt jaunās Micra BOSE Personal audio sistēmu. Šīs “B” hečbeku segmenta automobiļos unikālās audio sistēmas modernie skaļruņi ir iebūvēti autovadītāja sēdekļa galvas balstā, kas autovadītājam nodrošina personisku skaņas baudījumu.

 

Pārvietošanās ar jauno Nissan Micra rada fantastiskas sajūtas – to nodrošina automobiļa dinamiskā veiktspēja, kas ir ideāls līdzsvars starp pārliecības, aizrautības un drošības sajūtu, ko rada pārliecinošā un paredzamā vadāmība.

 

Automobilim ir pieejami trīs samazināta darba tilpuma dzinēji – divi benzīna dzinēji un viens dīzeļdzinējs, kas ir pieejami kopā ar piecu pārnesumu manuālo pārnesumkārbu. No jau citiem Nissan automobiļu modeļiem zināmajiem pieciem aprīkojuma līmeņiem – Visia City (pieejams tikai Dānijā un Baltijas valstīs), Visia, Acenta, N-Connecta un Tekna – visi jau standarta aprīkojumā nodrošina augstu aprīkojuma līmeni.

 

Turklāt jaunā Micra uzrunās tos klientus, kuri vēlas, lai automobilis atspoguļotu viņu personību un dizaina gaumi. Automobilim ir pieejams plašs personalizēšanas iespēju klāsts, kas ļauj personalizēt automobiļa eksterjeru un interjeru, izmantojot augstākās kvalitātes apdares elementus, kas pieejami dažādās stilīgās un mūsdienīgās krāsās.

 

Gijoms Kartjē (Guillaume Cartier), Nissan Europe pārdošanas un mārketinga vecākais viceprezidents, stāsta: “Mēs esam pacēluši Eiropas kompakto automobiļu segmentu jaunā līmenī, koncentrējoties uz to, ko klienti vēlas šobrīd un sagaida nākotnē. Jaunā Nissan Micra ir iespaidīgs automobilis, kuru raksturo izteiksmīgs dizains, pievilcīgs interjers un pārliecinoša braukšana.”

 

Viņš piebilst: “Eiropā Micra ir ļoti iecienīta, par ko liecina tās vairāk nekā trīsdesmit gadus ilgā vēsture un vairāk nekā 3,5 miljoni pārdoto šī automobiļa modeļa eksemplāru. Micra bija pirmais no Japāņu automobiļu ražotāju automobiļu modeļiem, kas ieguva “Eiropas Gada automobiļa” (“European Car of the Year”) titulu 1993. gadā.”

 

Jaunā Nissan Micra jau ir nonākusi 2017. gada Eiropas Gada automobiļa” (“European Car of the Year”) redzeslokā, un tā ir izvēlēta kā viens no septiņiem fināla kandidātiem uz šo titulu. Uzvarētājs tiks paziņots Ženēvas automobiļu izstādē jau šī gada 7. martā.

 

No 2016. gada decembra visos lielākajos tirgos jau ir iespējams pasūtīt jauno Nissan Micra. Paredzams, ka pirmie automobiļi Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs tiks piegādāti 2017. gada maijā un jūnijā (atkarībā no konkrētā tirgus).

 

Papildu informācija par jauno Nissan Micra – ikoniskais automobiļa modelis ir izgudrots no jauna

 

Nissan Micra Eiropā ir jau 34 gadu vēsture, un šajā laikā tā ir uzrādījusi veiksmīgus pārdošanas rezultātus. Tā pirmo reizi tika laista klajā 1983. gadā, un Micra ir viens no Eiropā atpazīstamākajiem automobiļu modeļiem. Turklāt automobiļu pircēji to ir ļoti iecienījuši, par ko liecina nepārspējamā klientu lojalitāte visā automobiļa modeļa pastāvēšanas laikā. Kopš laišanas klajā visā pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 7 miljoni šī automobiļa modeļa eksemplāru, no kuriem 3,5 miljoni ir pārdoti Eiropā.

 

Jaunā Micra ir piektā šī automobiļa modeļa paaudze, un jau kopš tās izstrādes pirmsākumiem prioritāte ir bijusi galveno nozīmi piešķirt klientam. Fokusa grupas un pētnieki radīja pamatu tam, kādam šim automobilim jābūt – bezkompromisu komplektācija, kas skaidri atbilst visām mazo automobiļu pircēju prasībām Eiropā.

 

Izteiksmīgs dizains

 

Jaunajai Nissan Micra ir dinamiskas hečbeka proporcijas un, tā kā automobiļa kopējais garums ir 3999 mm, tā atrodas “B” hečbeku segmenta centrā. Šis automobiļa modelis, kuram ir īpaši izveidota, skulpturāla virsbūve ar spēcīgām un “asām” sānu līnijām, kas ir redzamas no jebkura leņķa, izskatās atlētisks un graciozs, tādēļ to ir grūti nepamanīt.

 

Jaunā Micra ne tikai pievilcīgi izskatās, bet tai ir arī savā automobiļu segmentā labākais pretestības koeficients –0,29 –, kas nodrošina maksimālu degvielas efektivitāti.

 

Jaunā Micra ir pieejama piecu durvju versijā, kā arī tā ir garāka, zemāka un platāka nekā tās iepriekšējās paaudzes versijas. Garāka ir arī garenbāze. Jaunā Micra ir platākais un viens no zemākajiem modeļiem “B” hečbeku segmentā.

                       

  

Izmēri

 

5. paaudzes Nissan Micra

Salīdzinājumā ar 4. paaudzes   Nissan Micra

Kopējais garums

 

3999 mm

+174 mm

Kopējais platums

 

1743 mm

+78 mm

Kopējais augstums

 

1455 mm

-55 mm

 

Saīsinātais dzinēja pārsega dizains un samazinātais “A” statņa leņķis rada atlētisku automobiļa priekšpuses siluetu. Šaurie priekšējie lukturi stiepjas caur priekšējiem automobiļa spārniem un visos aprīkojuma līmeņos ir aprīkoti ar raksturīgajiem LED dienas gaitas lukturiem. Visos aprīkojuma līmeņos standarta aprīkojumā ir pieejami halogēna priekšējie lukturi, un pilni LED lukturi ir pieejami kā izvēles aprīkojums. Tie ne tikai piešķir automobilim izteiksmīgu izskatu, bet arī ir energoefektīvāki un nodrošina labāku redzamību. Lukturi ieskauj Nissan zīmola “V-motion” priekšējo režģi, kas ir pielāgots, lai papildinātu jaunās Micra izteiksmīgo priekšpuses dizainu, un tagad ietver jauno līdzenās apdares Nissan emblēmu.

 

Profila skatā ir skaidri redzama automobiļa izliektā jumta līnija. Zem tās ir izteiksmīgā sānu līnija, kas šķērso visu jaunās Micra virsbūves virsmu, dramatiski pagriežoties uz leju, kad tā šķērso priekšējās durvis, un pēc tam atkal dodoties uz augšpusi, kad tā tuvojas aizmugurei. Melnie “B” un “C” statņi rada “lidojoša jumta” iespaidu, kā arī “C” statnī ir integrēti nemanāmi aizmugurējo sānu durvju rokturi.

 

Automobiļa aizmugurē ir jaunie un ļoti izskatīgie bumeranga formas aizmugures lukturi. Zem tiem ir īpaši izveidotais bamperis, kurš standarta apdarē ir ar oglekļa šķiedras izskatu un noslēpj automobiļa izpūtēju. Augšpusē ir sportiska stila aizmugurējais jumta spoileris, kas arī ir ietverts standarta aprīkojumā, lai uzlabotu automobiļa aerodinamisko veiktspēju. Visi kopā šie elementi rada atpazīstamu automobiļa aizmugures izskatu.

 

Jaunajai Micra ir pieejamas 10 automobiļa virsbūves krāsas. Tīrtoņu apdares krāsu toņi ir Ivory un White, savukārt standarta metāliskās apdares krāsu toņi ir Platinum Silver, Gunmetal Grey un Enigma Black. Automobiļa raksturu veidojošo metālisko krāsu toņi ir Energy Orange, Passion Red, Pulse Green un Power Blue, un sagaidāms, ka tieši šīs automobiļa krāsas būs populārākā klientu izvēle. Vienīgais pieejamais Micra perlamutra krāsu tonis ir Glaze White.

 

Trīs no toņiem – Energy Orange, Pulse Green un Passion Red – ir unikāli Micra, kuras ražošanas procesā tiek izmantota inovatīvā tonētā bezkrāsainā pārklājuma tehnoloģija, lai nodrošinātu patiešām “rezonējošu” apdari. Šis ir vēl viens zīmola jauninājums.

 

Jaunās Micra ārpusi var vēl vairāk uzlabot, izmantojot plašu personalizēšanas elementu klāstu (sk. tālāk).

 

Pievilcīgs automobiļa salons

 

Jaunās Micra salons ir rūpīgi izstrādāts, lai nodrošinātu klientam centrālo lomu. Automobiļa salons ir veidots, balstoties uz “T” veida “planējoša spārna” mērinstrumentu paneli, kura vienkāršā un harmoniskā konstrukcija rada izcilu telpu autovadītājam un priekšējam pasažierim. Lai nodrošinātu komfortu, ērtības un drošību, mēraparāti un vadības ierīces ir sagrupētas vienkopus. Nissan uzskata, ka jaunā Micra nodrošina šajā automobiļu segmentā mazāko laika posmu, kurā autovadītājam jānovērš skatiens no ceļa.

 

Jaunās Micra izstrādes komandas galvenā prioritāte bija izsmalcinātības līmeņu un augstākās iespējamās kvalitātes nodrošināšana, ko atspoguļo divu toņu mīkstās apdares materiālu iekļaušana ikviena Micra aprīkojuma līmeņa standarta aprīkojumā. Augstākās klases elementi ietver “D” formas multifunkcionālo stūri, kas arī ir standarta aprīkojumā, kā arī durvju rokturu un automobiļa salona gaisa ventilācijas atveru hromēto apdari.

 

Vēl viens jaunās Micra izstrādes komandas mērķis, kas galu galā arī tika sasniegts, bija nepārspējama automobiļa ergonomika. Pateicoties attapīgajai automobiļa komplektācijai, jaunā Nissan Micra uzstāda jaunus standartus “B” hečbeku segmentā. Pavelkami/noliecami regulējama stūre ir standarta aprīkojumā, savukārt pazeminātais autovadītāja un priekšējā pasažiera sēdekļa novietojums nozīmē to, ka garākiem braucējiem automobilī ir ārkārtīgi daudz vietas augstuma ziņā.

 

Šos elementus papildina šajā automobiļu segmentā vadošā sistēma autovadītāja sēdekļa regulēšanai uz priekšu vai atpakaļ, kā rezultātā pat 2,03 m garš autovadītājs var ērti apsēsties pie šī automobiļa stūres. Nissan to tik labi zina, jo Micra izstrādātāju darba grupā bija arī tik garš cilvēks. Tāpat izstrādātāju darba grupā piedalījās sieviete, kura ir 1,52 m gara, un arī viņa jaunajā Micra jutās lieliski.

 

Īpaši izstrādātie priekšējie sēdekļi nodrošina nepārtrauktu atbalstu mugurai, tādējādi palīdzot samazināt autovadītāja nogurumu garākos pārbraucienos. Tā kā salīdzinājumā ar iepriekšējām šī automobiļa modeļa versijām šis automobilis ir platāks, aizmugurē sēdošajiem pasažieriem ir pieejama lielāka vieta elkoņu līmenī, kā arī viņi noteikti novērtēs šajā automobiļu segmentā plašāko vietu plecu un ceļgalu līmenī.

 

Automobiļa bagāžas nodalījuma ietilpība ir ļoti konkurētspējīgi 300 litri (VDA), kas tiek nodrošināta, nesamazinot aizmugurējiem pasažieriem pieejamo vietu ceļgalu līmenī. Turklāt bagāžas nodalījuma ietilpību var palielināt līdz 1004 litriem, nolaižot 60:40 dalītos aizmugurējos sēdekļus.

 

Jaunās Micra salonā it visur ir pieejamas attapīgi izveidotas uzglabāšanas vietas, kuru atrašanās vieta, ietilpība un dizains ir optimizēts, lai nodrošinātu maksimālas ērtības lietotājiem. Lielākus priekšmetus var novietot pārnesumu pārslēga priekšpusē esošajā centrālajā konsolē. Tā nodrošina horizontālu uzglabāšanas nodalījumu tālrunim un ir aprīkota ar iekšējo apgaismojumu, kā arī USB un 12 V kontaktligzdām.

 

Cimdu nodalījumam ar 10 litru ietilpību ir īpaša forma, lai tajā varētu ievietot divu litru dzēriena pudeli, savukārt pudeles, kuras nav lielākas par 1,5 litriem, var ievietot priekšējo sānu durvju nodalījumos. Papildus divi dzērienu trauku turētāji atrodas starp priekšējiem sēdekļiem, bet vēl viens aizmugurē. Autovadītāju komfortam gaisa kondicionēšanas sistēma ir standarta aprīkojumā visos aprīkojuma līmeņos, izņemot Visia City, savukārt augstākajos aprīkojuma līmeņos ir pieejama automātiskā gaisa kondicionēšanas sistēma.

 

Jaunās Micra salonu var vēl vairāk uzlabot un personalizēt, izmantojot plašo personalizēšanas elementu klāstu (sk. tālāk).

 

Intuitīvas tehnoloģijas

 

BOSE Personal audio sistēma.

 

Jaunā Nissan Micra ir aprīkota ar plašu intuitīvo vadības tehnoloģiju klāstu, kas ir izstrādātas ar mērķi uzlabot automobiļa komforta, ērtību un drošības līmeni. Daudzas no tām ir pieejamas jau automobiļa standarta aprīkojumā, taču citas ir pieejamas tikai dažos aprīkojuma līmeņos vai kā izvēles aprīkojums.

 

Jaunā Nissan Micra pirmo reizi “B” hečbeku segmentā piedāvā BOSE Personal audio sistēmu, kas, pateicoties diviem autovadītāja sēdekļa galvas balstā iebūvētiem skaļruņiem, nodrošina autovadītājam 360˚ personisku skaņas baudījumu.

 

BOSE Personal audio sistēma izmanto tikai sešus skaļruņus, kas izvietoti arī priekšējās sānu durvīs un “A” statņos, taču, pateicoties BOSE un Nissan inženieru kopīgajam darbam, šajā gadījumā kvalitāte pārspēj kvantitāti.

 

Šī audio sistēma ir unikāls Micra tehnoloģiju papildinājums un ir speciāli pielāgota, lai automobiļa salonā nodrošinātu vislabāko iespējamo skaņas kvalitāti. Tā izmanto jaudīgu un vieglu digitālo pastiprinātāju, kas ir paslēpts zem autovadītāja sēdekļa un rada plašu un visaptverošu skanējumu bez vietu aizņemoša basa skaļruņa. BOSE Personal audio sistēma ietilpst Tekna aprīkojuma līmeņa standarta aprīkojumā un ir pieejama kā izvēles aprīkojums un daļa no Premium Pack komplekta Acenta aprīkojuma līmenī, kā arī Tech Pack komplekta N-Connecta aprīkojuma līmenī.

 

NissanConnect sistēma.

 

Lietotāji var kontrolēt daudzas no jaunās Micra funkcijām, izmantojot informatīvi izklaidējošo sistēmu, kas atrodas mērinstrumentu paneļa centrālās daļas augšpusē – NissanConnect. Tā ietilpst Tekna un N-Connecta aprīkojuma līmeņu standarta aprīkojumā, kā arī ir pieejama kā izvēles aprīkojums Acenta aprīkojuma līmenī kā daļa no Premium Pack. Informatīvi izklaidējošās sistēmas nosaukums, kas pieejama Acenta aprīkojuma līmenī, ir Display Audio, savukārt Visia City un Visia aprīkojuma līmeņos ir pieejama sākuma aprīkojuma līmeņa sistēma ar diviem skaļruņiem.

 

NissanConnect piedāvā 7” krāsainu, skārienjutīgu ekrānu, digitālās radioapraides radio (DAB), satelīta navigācijas sistēmu un viedtālruņa tipa aplikācijas.

 

Tāpat arī Display Audio sistēmai ir 7” krāsains, skārienjutīgs ekrāns, un tās standarta komplektācijā ir ietverts Apple CarPlay. Kad automobilim ar USB datu kabeli tiek pievienots Apple iPhone, ir pieejama Siri balss vadība, Apple Maps navigācijas sistēma ar informāciju par katru pagriezienu, kā arī ir iespējams piekļūt mūzikai, viedtālruņa pakalpojumiem un citām aplikācijām, piemēram, Audiobooks un Spotify.

 

Audio sistēmu papildina autovadītāja palīgsistēmu displejs, kas atrodas kombinētajā mērinstrumentu panelī starp divām mērinstrumentu bloka skalām. Tas ir novietots tā, lai samazinātu laikposmu, kurā autovadītājs novērš skatienu no ceļa. Autovadītāja palīgsistēmu displejs ir aprīkots ar 5” TFT krāsainu displeju, kas sniedz autovadītājam svarīgāko informāciju par automobili un braucienu. Tā pamatā ir tehnoloģijas, ko Nissan izstrādājis Qashqai un X-Trail krosoveriem, un tas ir vadāms, izmantojot tam paredzētos vadības slēdžus uz stūres. Autovadītāja palīgsistēmu displejs ir jaunās Micra standarta aprīkojumā, sākot no Acenta aprīkojuma līmeņa.

 

Visaptverošs drošības tehnoloģiju klāsts.

 

Jaunā Micra ir aprīkota ar vispilnīgāko integrēto drošības tehnoloģiju klāstu, kāds jebkad bijis pieejams mazajos Nissan automobiļos. Tās ietver:

 

-      Inteliģento nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēmu. Šāda brīdinājuma sistēma par izbraukšanu no savas braukšanas joslas un šādas situācijas novēršana tiek pirmo reizi piedāvātā Nissan automobiļos Eiropā. Kad tā tiek aktivizēta, stūre nedaudz vibrē un automobiļa bremzes tiek izmantotas atbilstoši situācijai, lai novirzītu automobili atpakaļ savā braukšanas joslā.

 

-      Inteliģento ārkārtas bremzēšanas sistēmu. Tā palīdz izvairīties no sadursmēm vai samazināt to smaguma pakāpi un ietver gājēju atpazīšanas tehnoloģiju. Pēdējais elements ir pirmo reizi pieejams Nissan “B” hečbeka automobiļa modelī Eiropā.

 

-      Ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu. Šīs sistēma nodrošina, ka autovadītāji vienmēr ir informēti par braukšanas ātruma ierobežojumiem uz tiem ceļiem, pa kuriem viņi pārvietojas. Sistēmas rādījumi tiek attēloti kombinētajā mērinstrumentu panelī. Šī sistēma ir pieejama, sākot no Acenta aprīkojuma līmeņa.

 

-      Automātiskās tālās / tuvās gaismas. Kad šī funkcija tiek aktivizēta, priekšējie lukturi automātiski pārslēdzas no tuvajām uz tālajām gaismām, lai uzlabotu redzamību naktī un drošību uz ceļa.

 

-      Inteliģento apkārtskata monitoru. Nissan godalgotā 360˚ kameru sistēma palīdz veikt apgriešanās manevrus un ietver kustīgu objektu noteikšanas sistēmu, kas nodrošina lielāku drošību.

 

-      “Aklās” zonas brīdinājuma sistēmu. Aizmugurējā bamperī uzstādītie sensori ieslēdzas, lai ar vizuāliem un skaņas signāliem brīdinātu autovadītāju par to, ja blakus esošajās braukšanas joslās atrodas citi transportlīdzekļi. Tādējādi tiek samazināts sadursmes risks, veicot pagriezienu vai apdzīšanas manevru.

 

Ikvienas jaunās Micra standarta aprīkojumā ir 6 drošības gaisa spilveni, kā arī brīdinājums par nepiesprādzētu drošības jostu un drošības jostas augstuma regulēšanas sistēmu automobiļa priekšpusē un aizmugurē. Jaunajā Micra, tostarp priekšējā pasažiera sēdeklī, iespējams nostiprināt ISOFIX bērnu sēdeklīšus. Elektroniskās drošības sistēmas ietver elektronisko stabilitātes programmu, bremžu pretbloķēšanās sistēmu un palīgsistēmu braukšanas uzsākšanai kāpumā. Tāpat ikviena Micra ir aprīkota ar ātruma ierobežotāju, automātisku priekšējo lukturu sensoru, automātisku avārijas gaismu signālu un riepu gaisa spiediena kontroles sistēmu.

 

Safety Pack standarta aprīkojumā.

 

Baltijas valstīs jaunās Micra standarta aprīkojumā ir ietverts arī Safety Pack. Tas ietver tādas tehnoloģijas kā inteliģento nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēmu, inteliģento ārkārtas bremzēšanas sistēmu ar gājēju atpazīšanas tehnoloģiju un automātiskās tālās / tuvās gaismas.

 

Jaunajā Micra pieejamās drošības tehnoloģijas vēlreiz apliecina zīmola nepārtraukto ieguldījumu Nissan Inteliģentās mobilitātes īstenošanā, kas ir vīzija par nākotni ar nulli izmešiem un nulli bojāgājušajiem uz ceļiem. To pamatā ir viedi risinājumi, kas realizē Nissan zīmola saukli – “Innovation That Excites”, piedāvājot pārliecinošāku, savienotāku un aizraujošāku mijiedarbību starp automobili un tā vadītāju.

 

Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzija, kas tika prezentēta Ženēvas automobiļu izstādē 2016. gada martā, pamatojas uz trim galvenajiem pīlāriem – Inteliģento jaudu, kas ir apņemšanās uzlabot piedziņas tehnoloģijas un ko šobrīd atspoguļo elektroautomobiļu piedziņas tehnoloģijas, kas pieejamas, piemēram, Nissan LEAF; Inteliģento integrāciju, kuras mērķis ir veicināt lielāku mijiedarbību starp automobiļiem un sabiedrību, uzlabojot savienojamību; un Inteliģento braukšanu, kuras mērķis ir uzlabot autovadītāja pārliecinātību ar modernām tehnoloģijām. Pēdējo no norādītajiem aspektiem varēs spilgtāk vērot jau tuvākajā nākotnē, kad Nissan automobiļos tiks ieviesta ProPILOT autonomās vadības tehnoloģija.

 

Pārliecinoša braukšana

 

Neatkarīgi no tā, vai jāpārvietojas pilsētas satiksmē, vai arī pa lielceļu, jaunā Nissan Micra ir nepārspējams automobilis, ar ko braukt. Tā ir konstruēta tā, lai liktu justies kā mājās, pārvietojoties gan pa labākajiem, gan pa sliktākajiem Eiropas ceļiem, kā arī nodrošina dinamisku un aizraujošu braukšanas pieredzi, ko papildina paredzamās braukšanas un vadāmības radītā drošības sajūta. Šis automobilis ir ideāla kombinācija mūsdienu “B” hečbeku pircējiem.

 

Jaunā Micra ir konstruēta uz Nissan pastāvošās “V” platformas, taču tā ir ievērojami uzlabota, lai nodrošinātu jaunus veiktspējas līmeņus. Piemēram, Micra nodrošina nepārspējamu stabilitāti un samazina automobiļa apgāšanās iespēju līkumos, pateicoties tās ļoti stingrajai virsbūvei un uzlabotajai balstiekārtai. Turklāt zemais autovadītāja sēdekļa novietojums, ko nodrošina izcilā automobiļa salona ergonomika, samazina gravitācijas centru, vēl vairāk uzlabojot drošības sajūtu braukšanas laikā. Ātri reaģējošā un precīzā stūre balstās uz jaunu elektriskās bezkontaktu stūres pastiprinātāja sistēmu un nodrošina augstu manevrētspējas līmeni.

 

Jaunās Micra izcilo dinamisko veiktspēju palīdz radīt vēl divas modernas Nissan tehnoloģijas. Tās ir:

 

-      Inteliģentā brauciena kontroles sistēma. Šī tehnoloģija uzlabo braukšanu ar Micra, izmantojot dzinēju un bremzes, lai izlīdzinātu svaidīšanas sajūtu uz priekšu un atpakaļ, kas bieži rodas, kad automobilis brauc pāri lielākiem nelīdzenumiem uz ceļa, piemēram, “gulošajiem policistiem”. Šāda izlīdzināšana ir iespējama, pateicoties amortizatoriem, kuri slāpē automobiļa vertikālās un svaidīšanas kustības.

 

-      Inteliģentā vilces kontroles sistēma. Šīs sistēma automātiski aktivizējas, kad iebraucat ceļa līkumā, un pielāgo bremzes automobiļa iekšpusē, kā arī riteņus ārpusē, lai noturētu Micra optimālajā trajektorijā.

 

Vēl viena jaunās Micra priekšrocība ir tās ārkārtīgi klusais salons, kas autovadītājam ļauj izbaudīt ērtu un relaksētu braukšanu. To nodrošina automobilī iebūvētā uzlabotā skaņas izolācijas tehnoloģija, ko var īpaši pamanīt, braucot lielā ātrumā, piemēram, pa ātrgaitas šoseju. Tā ir izstrādāta, lai autovadītājs varētu dzirdēt dzinēja reakciju, taču tiktu izolēti pārējie trokšņi, piemēram, tie, kurus rada riepas, saskaroties ar ceļa virsmu.

 

Samazināta darba tilpuma dzinēju klāsts

 

Jaunajai Micra šobrīd ir pieejami trīs ātri reaģējoši un efektīvi samazināta darba tilpuma dzinēji – divi benzīna dzinēji un viens dīzeļdzinējs. Ikviens no tiem ir konstruēts un pielāgots atbilstoši automobiļa raksturīgajām īpašībām un nodrošina vislabāko iespējamo veiktspējas un degvielas ekonomijas kombināciju.

 

Samazinātā darba tilpuma dzinēji, kurus papildina tādas uzlabotas degvielas ekonomijas tehnoloģijas kā, piemēram, Stop/Start sistēma (ISS), ir nozīmīgs elements automobiļa lietošanas izmaksu samazināšanai, kas ir viena no būtiskākajām “B” segmenta hečbeku pircēju prasībām. Divi no jaunajai Micra pieejamajiem dzinējiem ir aprīkoti ar Stop/Start sistēmu, kas samazina degvielas patēriņu, kad automobilis ir apstājies. Visi šobrīd pieejamie dzinēji ir pieejami kopā ar 5 pārnesumu manuālo pārnesumkārbu. Turpmāk jaunajai Micra ir plānots ieviest vēl citus dzinējus un automātisko pārnesumkārbu.

 

Trīs jaunajai Micra pieejamo dzinēju veiktspējas dati ir norādīti zemāk.

 

Dzinējs

Cilindri

Jauda ZS

(kW)

Grieze (Nm)

Transmisija

CO2 izmešu apjoms, g/km

(Degvielas ekonomija, l/100 km)

 

 

 

 

 

 

15” vai 16” diski

17” diski

 

 

 

 

 

 

Ar Stop/Start sistēmu

Bez Stop/Start sistēmas

Ar Stop/Start sistēmu

 

0,9 l benzīna turbodzinējs

3

90 (66)

140

5 M/T

99 (4,4)

107 (4,8)

104 (4,6)

 

1,0 l dabīgi aspirēts benzīna dzinējs

3

70 (52)

95

5 M/T

 

Tiks apstiprināts 2017.   g. martā

 

 

1,5 l dīzeļdegvielas turbodzinējs

4

90 (66)

220

5 M/T

85 (3,2)

97(3,7)

92 (3,5)

 

 

Pieci aprīkojuma līmeņi, lai nodrošinātu atbilstību ikviena klienta vēlmēm

 

Jaunajai Micra ir pieejama Nissan automobiļiem raksturīgā piecu aprīkojuma līmeņu – Visia City, Visia, Acenta, N-Connecta un Tekna – struktūra. Ne visi dzinēji ir pieejami ar visiem aprīkojuma līmeņiem. Ikvienas jaunās Micra salona apdare ir divos toņos, un pastāv trīs dažādas versijas: viena Visia City un Visia aprīkojuma līmeņiem, otra Acenta un N-Connecta aprīkojuma līmeņiem un trešā Tekna aprīkojuma līmenim. Tāpat Tekna aprīkojuma līmenī kā izvēles aprīkojums ir pieejama automobiļa salona ādas apdare.

 

Konkrētas jaunās Micra specifikācijas un aprīkojuma līmeņi ir atkarīgi no tirgus. Tomēr šī modeļa automobiļi galvenokārt ir pieejami ar šādu aprīkojumu:

 

-      Visia City aprīkojuma līmenī ir pieejami 15” tērauda diski ar disku uzlikām, LED dienas gaitas lukturi, elektriski vadāmi sānu durvju spoguļi, kuros ir iebūvēti pagrieziena rādītāji, elektriski vadāmi priekšējie sānu logi, aizmugures spoileris, palīgsistēma braukšanas uzsākšanai kāpumā, inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma, borta dators ar pārnesuma indikatoru un āra gaisa temperatūras rādījumu, autovadītāja sēdeklis ar regulējamu augstumu, pavelkami/noliecami regulējama stūre, mērinstrumentu panelis divos toņos un sākuma aprīkojuma līmeņa audio sistēma ar diviem skaļruņiem. (Šis aprīkojuma līmenis ir pieejams tikai Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.)

 

-      Visia aprīkojuma līmenī papildus Visia City aprīkojuma līmeņa aprīkojumam ir pieejama arī manuālā gaisa kondicionēšanas sistēma.

 

-      Acenta aprīkojuma līmenī ir pieejami 16” tērauda diski ar disku uzlikām, sānu durvju spoguļi automobiļa virsbūves krāsā, kuros iebūvēti pagrieziena rādītāji, sānu durvju rokturi automobiļa virsbūves krāsā, Display Audio informatīvi izklaidējošā sistēma ar 7” skārienjutīgu ekrānu un četriem skaļruņiem, kruīza kontrole, automobiļa salona polsterējums divos toņos, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma un priekšējie miglas lukturi.

 

-      N-Connecta aprīkojuma līmenī ir pieejami 16” vieglmetāla diski, tonēti stikli, stūre ar ādas apdari, automātiskā gaisa kondicionēšanas sistēma, NissanConnect informatīvi izklaidējošā sistēma ar 7” skārienjutīgu ekrānu, Nissan inteliģentā atslēga ar dzinēja iedarbināšanas pogu un rezerves ritenis (ārkārtas remonta komplekta vietā).

 

-      Tekna aprīkojuma līmenī ir pieejami 17” vieglmetāla diski, atpakaļskata kamera ar aizmugurējiem automobiļa stāvvietā novietošanas sensoriem un BOSE Personal audio sistēma ar 6 skaļruņiem.

 

Papildaprīkojums

 

Klientiem ir pieejams atsevišķs izvēles papildaprīkojums un izvēles papildaprīkojuma komplekti, lai pielāgotu Micra tieši savām vajadzībām.

-      Visia City un Visia aprīkojuma līmenī papildaprīkojums nav pieejams.

 

-      Acenta aprīkojuma līmenī kā atsevišķs izvēles papildaprīkojums ir pieejami LED priekšējie lukturi, kā arī ir pieejami divi izvēles papildaprīkojuma komplekti. Premium Pack papildaprīkojuma komplekts ietver NissanConnect, BOSE Personal audio sistēmu, atpakaļskata kameru un aizmugurējos automobiļa stāvvietā novietošanas sensorus. Comfort Pack papildaprīkojuma komplekts ietver automātisko gaisa kondicionēšanas sistēmu, 16” vieglmetāla diskus, tonētus stiklus un Nissan inteliģento atslēgu.

 

-      N-Connecta aprīkojuma līmenī tāpat kā Acenta aprīkojuma līmenī kā izvēles papildaprīkojums ir pieejami LED priekšējie lukturi, un vēl šajā aprīkojuma līmenī ir pieejams Tech Pack izvēles papildaprīkojuma komplekts, kas ietver BOSE Personal audio sistēmu un inteliģento apkārtskata monitoru.

 

-      Tekna aprīkojuma līmenī kā izvēles papildaprīkojums ir pieejams inteliģentais apkārtskata monitors (ieskaitot kustīgu objektu noteikšanas sistēmu un “aklās” zonas brīdinājuma sistēmu) un ādas apdare.

 

Jaunās Micra personalizēšana

 

Mūsdienās “B” segmenta hečbeku pircēji ļoti vēlas atspoguļot savu raksturu automobilī. Tādēļ Nissan jaunajai Micra ir radījis plašu personalizēšanas programmu, ietverot iezīmes un krāsas, kas radītas, lai papildinātu automobiļa izteiksmīgo ārieni un pievilcīgo interjeru.

 

Automobiļa eksterjers.

 

Automobiļa eksterjera personalizēšanas komplekti ļauj jaunajai Micra pievienot papildu elementus, no kuriem katram ir augstas kvalitātes anodēta apdare. Tie ir pieejami četrās krāsās – Power Blue, Energy Orange, Enigma Black un Variant Chrome. Turpmāk būs pieejamas vēl citas iespējas. Personalizēšanas programma Micra ir pieejama, sākot no Acenta aprīkojuma līmeņa, un krāsu izvēlei ir pieejami trīs dažādi komplekti:

 

-      Exterior Pack – sānu durvju spoguļu uzlikas, priekšējā un aizmugures bampera apdare, automobiļa virsbūves sānu uzlikas.

 

-      Exterior Pack Plus – papildus iepriekš norādītajam ietver arī 17” vieglmetāla diskus (pieejami 5 stili).

 

-      Exterior Pack Ultimate – papildus abos iepriekšējos komplektos iekļautajam piedāvā arī augstas kvalitātes un izturīgas automobiļa virsbūves uzlīmes (pieejami 7 stili). Tās iespējams izvietot uz Micra sāniem, dzinēja pārsega un jumta, kā arī visi šie elementi ir iekļauti automobiļa 3 gadu garantijā.

 

Automobiļa eksterjera personalizēšana nav iespējama automobiļiem ar Ivory, White un Pulse Green automobiļa virsbūves krāsām.

 

Automobiļa interjers.

 

Automobiļa interjera personalizēšanas komplekts ietver materiālus un krāsas, ar kurām personalizēt četras konkrētas automobiļa salona zonas – sēdekļa spilvenus un paliktņus, durvju elkoņbalstus, ceļgalu balstus un mērinstrumentu paneli. Šis komplekts, ko iespējams izvēlēties, sākot no Micra Acenta aprīkojuma līmeņa, ir pieejams trīs krāsās – Power Blue, Energy Orange un Invigorating Red –, kas papildina Micra automobiļa virsbūves krāsas.

 

Automobiļa interjera personalizēšanas komplekts ir pieejams kā izvēles papildaprīkojums Micra Acenta, N-Connecta un Tekna aprīkojuma līmeņos. Atkarībā no aprīkojuma līmeņa ir pieejamas divas krāsu izvēles iespējas: Acenta un N-Connecta aprīkojuma līmeņos ir pieejami Power Blue un Energy Orange toņi, savukārt Tekna aprīkojuma līmenī ir pieejams Invigorating Red tonis. Automobiļa interjeru nav iespējams personalizēt, ja automobiļa virsbūves krāsas tonis ir Ivory, White vai Pulse Green.

 

Pie Nissan dīleriem ir iespējams arī pasūtīt vairākus individuālus personalizēšanas elementus, piemēram, automobiļa virsbūves sānu uzlikas, sānu spoguļu uzlikas, bampera apdari, bagāžas nodalījuma durvju apakšdaļas apdari, automobiļa salona atpakaļskata spoguļa uzliku, priekšējā sēdekļa centrālo elkoņbalstu, automobiļa salona paklājiņus un automobiļa bagāžas nodalījuma paklāju.

 

Citi aksesuāri ietver, piemēram, haizivs spuras tipa jumta antenu, izgaismotas durvju sliekšņu aizsarguzlikas, automobiļa salona iekšējo apgaismojumu, sporta pedāļus, dubļusargus, sakabes āķi un dažādus bagāžas turētājus brīvā laika pavadīšanas ekipējuma, piemēram, velosipēdu un slēpju, pārvadāšanai.

 

Jaunās Micra pircēji

 

Nissan ir pārliecināts, ka automobiļa interjera un eksterjera dizains ir spēcīgs tirdzniecības veicinātājs “B” hečbeku segmentā un ka pircējus uzrunā dinamisks un atlētisks stils. Mūsdienās “B” hečbeku pircēji vēlas, lai viņi tiktu uzskatīti par moderniem un inovatīviem, kā arī tikt ievēroti. Jaunā Nissan Micra, kas izskatās iespaidīgi un piedāvā plašu personalizēšanas iespēju klāstu, pavisam noteikti atbilst šīm prasībām.

 

Šāda izteikta orientēšanās uz dizainu nozīmē, ka Nissan vēlas, lai jaunā Micra vienlīdz labi patiktu gan vīriešiem, gan sievietēm. Tomēr šis automobilis tiek vairāk orientēts uz gados jaunākiem cilvēkiem un pāriem bez bērniem, kā arī gados vecākiem cilvēkiem, kuru bērni ir izauguši un jau pametuši mājas.

 

Gan privātajiem klientiem, gan uzņēmumiem tik pievilcīgās jaunās Micra augstās kvalitātes dizains, lielā automobiļa salona ietilpība un bagātīgais aprīkojums nozīmē, ka tā ietekmēs arī tendenci izvēlēties mazākus automobiļus, “C” segmenta hečbeku vietā izvēloties “B” segmenta hečbeku.

 

Nissan inteliģentā “Get&Go” programma

 

Jaunā Nissan Micra ir izstrādāta, orientējoties uz klientiem, taču šajā procesā ir ņemti vērā arī tirdzniecības un īpašumtiesību pieredzes aspekti. Nissan inteliģentā “Get&Go” programma ir apliecinājums tam. Šī programma ir nesen sākta izmēģinājumu programma, kas šobrīd tiek īstenota Parīzē, taču veiksmes gadījumā varētu tikt ieviesta arī citās valstīs un pilsētās.

 

“Get&Go” programma maina noteikumus, tā maina tradicionālo automobiļu īpašumtiesību modeli, radot inteliģentāku dalītās nomas sistēmu. Tā ļauj vairākiem lietotājiem, kas savesti kopā, izmantojot tiešsaistes profilu savienošanas un ģeogrāfiskās atrašanās vietas noteikšanas sistēmu, dalīt jaunās Micra īpašumtiesību izmaksas ilgtermiņa nomas laikā.

 

Šis ir lielisks Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijas – Inteliģentās integrācijas elementa atspoguļojums. Klientiem tā ir 100% digitāla pieredze, kas piedāvā finansiālu brīvību iegūt un braukt ar jaunu automobili, neuzņemoties pilnīgas īpašumtiesību saistības.

 

Ražošana

 

Jaunā Nissan Micra tiek ražota Renault-Nissan alianses rūpnīcā Flinsā, Francijā. Šis ir pirmais Nissan vieglais pasažieru automobilis, kas jebkad izgatavots alianses ražotnē. Turklāt šādi pēc septiņu gadu pārtraukuma Micra atkal tiek ražota Eiropā – sava galvenā klientu loka tuvumā.

 

Flinsā, kas atrodas uz rietumiem no Parīzes, ir rūpnīca ar izciliem sasniegumiem hečbeku ražošanā Eiropas tirgum. Šobrīd tās ražošanas līnijā, kura tiek izmantota Micra ražošanai, jau tiek ražoti tādi automobiļu modeļi kā Renault Clio un Renault Zoe. Nissan šāda sadarbība nozīmē augstu ražošanas kvalitāti un uzņēmējdarbības sinerģiju.

Ziņas avots - Nissan