JAUNĀ NISSAN NOTE: DIZAINA UN TEHNOLOĢIJU APVIENOJUMS

Pilnīgi jaunā Note nosaka jaunus standartus tehnoloģijām, ko varat atļauties.

  • Jaunā Nissan Note iekaro automobiļu B segmentu ar dinamisku dizainu un modernām augstākā līmeņa tehnoloģijām.
  • Globāla pirmizrāde inovatīvām, pirmo reizi šajā segmentā piedāvātām funkcijām, turklāt komplektācijā ar pieejamu cenu.
  • Apkārtskata monitora sistēma apvienota ar Nissan „drošības vairoga" tehnoloģijām, sniedzot noderīgas braukšanas priekšrocības ik dienu.
  • Mazs CO2 izmešu apjoms, sākot no tikai 92 g/km, un Stop/Start sistēma standarta aprīkojumā visos aprīkojuma līmeņos.
  • Eiropai unikāls dizains un inženiertehnoloģiskās funkcijas - ražošana Eiropā.
  • Publiskā pirmizrāde 2013. gada Ženēvas automobiļu izstādē.

Aizsākot Nissan jauno, pārliecinošo automobiļu modeļu „vilni", pilnīgi jaunā Nissan Note Eiropas tirgum pasaules debiju piedzīvos Ženēvas automobiļu izstādē 2013. gada 5. martā. Tagad Note ir patiesa automobiļu B segmenta iekarotāja, kas no jauna definēs klientu priekšstatus. Tā turpina savu priekšteču spēcīgākās un vērtīgākās īpašības, pilnībā izmantojot Nissan inovatīvo pieeju dizainam un inženiertehnoloģijām.

 

Īsumā par jauno Nissan Note.

Radīta, lai pilnībā apmierinātu mūsdienu B automobiļu segmenta klientu prasības, jaunā Note ir paredzēta Eiropas tirgum ikvienā aspektā un pielāgota Eiropas pircēja gaumei. Konstruēta un pilnveidota Nissan Eiropas Tehniskajā Centrā (NTCE) Lielbritānijā un Spānijā un būvēta Nissan Manufacturing UK (NMUK) Sanderlendā, Lielbritānijā, jaunā Note ir radīta, lai precīzi izpildītu visas mūsdienu mazo automobiļu īpašnieku vēlmes.

  

Jaunajā Note automobiļu B segmentā globālu debiju piedzīvo Nissan jaunās „drošības vairoga" tehnoloģijas (Safety Shield) - tehnoloģiju komplekts, kas agrāk bija pieejams vienīgi daudz dārgāko, augstāka līmeņa segmentu automobiļu modeļos. Aklo punktu brīdinājuma sistēma, brīdinājuma sistēma par izbraukšanu no joslas un modernā kustīgu objektu noteikšanas sistēma - tas viss ir apvienots, lai palīdzētu autovadītājam pilnīgi jaunā līmenī šajā automobiļu klasē. Visas trīs sistēmas strādā, izmantojot datus no aizmugures platleņķa kameras, kas nodrošina skaidru attēlu neatkarīgi no laika apstākļiem - pateicoties iebūvētajai mazgāšanas un žāvēšanas funkcijai -, izcils jaunās Note iebūvēto tehnoloģisko inovāciju piemērs.

 

„Drošības vairoga" tehnoloģijas sniedz neskaitāmas priekšrocības. Tās ne vien samazina potenciālo sadursmju iespējamību, bet arī labāk informē autovadītāju par visu, kas notiek apkārt, - samazinot nejaušu bojājumu vai skrāpējumu risku. Tās ļauj autovadītājiem arī justies drošākiem un labāk pasargātiem jebkurā situācijā.

 

Jaunā Note ir arī pirmais automobilis B segmentā, kas piedāvā apkārtskata monitoru (AVM) - Nissan godalgoto vairāku kameru automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēmu, kas it kā no „putna lidojuma" skatupunkta sniedz skaidru priekšstatu par visu, kas notiek automobiļa tuvākajā apkārtnē. Šī izsmalcinātā, tomēr viegli lietojamā sistēma ļoti atvieglo manevrus stāvvietā, vairo braukšanas prieku pilsētā un palīdz automobiļu īpašniekiem samazināt dārgu virsbūves bojājumu risku, novietojot automobili stāvvietā.

 

Inovatīvs dizains un inženierzinātne nozīmē, ka visas šīs tehnoloģijas ir apvienotas vienotā komplektā par pieejamu cenu, turklāt piedāvājot pieskaņotu, ārkārtīgi efektīvu dzinēju klāstu. Vieglās platformas, eksterjera dizaina ar zemo aerodinamiskās pretestības koeficientu, moderno dzinēju un transmisiju kombinācijas nozīmē, ka Note spēs izpatikt jebkuram pircējam.

 

Arī ekspluatācijas izmaksas ir pievilcīgas, jo visu jauno Note versiju standarta aprīkojumā ir Stop/Start sistēma, kas nodrošina īpaši zemu CO2 izmešu apjomu - tikai 95 g/km. Šo efektivitāti papildina moderno benzīna un dīzeļa dzinēju jaudīgā veiktspēja, kā arī drošā un aizraujošā braukšanas dinamika, kas īpaši pielāgota Eiropas ceļiem.

 

Konstruēti, paturot prātā praktisko pielietojumu, jaunās Note aizmugures sēdekļi turpina klasē vadošo daudzveidību, ko nodrošināja iepriekšējās paaudzes automobiļa modelis. Bīdāmais aizmugures sēdeklis ļauj izvēlēties maksimālu telpu bagāžai vai maksimālu vietu pasažieru kājām - abi rādītāji ir labākie savā klasē. Pievienojiet tam visam divu līmeņu bagāžas nodalījuma grīdu, un tikai daži B segmenta modeļi vairs spēs līdzināties šim automobilim.

 

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan pārdošanas un mārketinga vecākais viceprezidents Eiropā, secina: „Jaunā Note nav tikai pašreizējā automobiļa modeļa automātisks aizvietotājs, tas ir pilnīgi jauns automobilis jaunā tirgus segmentā. Jaunā Note atrodas automobiļu  B segmenta pašā centrā un pārspēj savus konkurentus ar lielisku dizainu un augstākā līmeņa tehnoloģijām visiem pieejamā komplektācijā. Mēs patiesi priecājamies, ka varam paplašināt savu mazo automobiļu klāstu ar tik pievilcīgu un modernu, jaunu hečbeku."

 

Cenas un specifikācijas tiks paziņotas 2013. gada rudenī, tuvojoties dienai, kad tiks atklāta jaunās Note pārdošana Eiropā. Jaunās Note ražošana tiks uzsākta vasarā, un pirmās piegādes dažādos tirgos ir plānotas 2013. gada rudenī.   

 

 

Ziņas avots - Nissan