• Katras 12 minūtes Eiropā kāds iegādājas jauno Nissan LEAF.
  • 100% elektriska jauda un palielināts nobraucamais attālums, dinamisks dizains un modernas drošības tehnoloģijas.
  • Aprīkots ar modernākajām Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģijām: moderno autovadītāja palīgsistēmu – ProPILOT un inovatīvo e-Pedal tehnoloģiju, sniedzot autovadītājiem lielāku braukšanas prieku un brīvību.
  • Jaunais interjera dizains un savienojamības iespējas nodrošina autovadītājiem vairāk vietas un optimālu funkcionalitāti.

 

24.01.2018. – Ir pagājuši tikai aptuveni trīs mēneši kopš jaunā Nissan LEAF pirmizrādes Eiropā, un Nissan ir saņēmis jau vairāk nekā 12 000 pasūtījumu LEAF jaunākajai versijai. Tātad katras 12 minūtes Eiropā tiek iegādāts viens jaunais Nissan LEAF.

 

Jaunais Nissan LEAF pārstāv pasaulē vispirktākā nulles līmeņa izmešu elektroautomobiļa jauno paaudzi. Vairāk nekā 283 000 klientu ir izvēlējušies pirmās paaudzes LEAF kopš tā tirdzniecības uzsākšanas 2010. gadā, un tagad jaunākā LEAF versija piedāvā vēl lielāku ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu, dinamiskāku dizainu, augstas klases modernās autovadītāja palīgsistēmu tehnoloģijas un uzlabotu savienojamību.

 

Felipe Sajārs (Philippe Saillard), Nissan Europe pārdošanas un mārketinga nodaļas vecākais viceprezidents, saka: “Jaunais Nissan LEAF ir progresīvākais un pieejamākais 100% elektroautomobilis. Vienlaikus tas ir arī Nissan Inteliģentās mobilitātes – mūsu nākotnes vīzijas – ikona, kas maina veidu, kā automobiļi tiek vadīti, kā tiem tiek nodrošināta jauda, un kā tie tiek integrēti sabiedrībā. Braukšana ar šo automobili ir patīkamāka, daudz aizraujošāka, kā arī nodrošina lielāku savienojamību nekā jebkurš cits plašražošanas elektroautomobilis līdz šim. Tas ir vienkārši lielisks.”

 

Pēc jaunā LEAF debijas Eiropā, “Nissan Futures 3.0” pasākumā oktobrī, šis automobilis jau ir radījis līdz šim nepieredzētu interesi gan jauno, gan esošo elektroautomobiļu vadītāju vidū. Līdz šim klienti ir pasūtījuši vairāk nekā 12 000 jauno Nissan LEAF, kaut arī šis modelis nenonāks Nissan dīleru autocentros Eiropā ātrāk par 2018. gada februāri.

 

Jauns domāšanas veids.

 

Nissan LEAF ir Nissan Inteliģentās mobilitātes iemiesojums. Tā ir pilnīgi jauna braukšanas pieredze, kas sniedz lielāku aizrautību, pārliecību un savienojamību ar apkārtējo pasauli.

 

Piedāvājums patērētājiem ietver trīs galvenos pīlārus: Inteliģento jaudu, ko nodrošina LEAF pilnveidotā, jaunā 40 kW e-piedziņa, ar uzlabotu energoefektivitāti, lielāku griezes momentu un izejas jaudu, sniedzot lielāku braukšanas aizrautību; Inteliģento braukšanu – tehnoloģiju, kas radīta, lai uzlabotu braukšanas pārliecību, palielinātu drošību un samazinātu stresu; un Nissan Inteliģento integrāciju – automobiļa savienošanu ar plašāku sabiedrību, pateicoties savienojamības iespējām, kā arī pievienošanu energotīkliem ar unikālas divvirzienu uzlādes tehnoloģijas palīdzību.

 

Nissan LEAF ir daudz vairāk par vienkāršu 100% elektroautomobili; tā ir “mobila spēkstacija”, kas ļauj patērētājiem pārvaldīt enerģijas lietojumu, izmantojot energorisinājumus mājās un birojos.

 

Stilīgs dizains, kas gatavs iekarot plaša patēriņa tirgu.

 

Jaunā Nissan LEAF kopējais garums ir 4,49 m, platums – 1,79 m, augstums – 1,54 m un garenbāze – 2,70 m; tam ir arī slaiks profils, izteiksmīgs, dinamisks dizains un izcila aerodinamika, kā arī pretestības koeficients – 0,28 Cd. Ikviens, kuram nav svešs Nissan dizains, atpazīs raksturīgos bumeranga formas lukturus, “V-Motion” plūdlīnijas priekšpusē, savukārt zilās krāsas elementi, piemēram, priekšējā reste un aizmugures bampera uzlikas, izceļ un akcentē nulles līmeņa izmešu 100% elektroautomobili.

 

Jaunais LEAF ir pieejams 10 virsbūves krāsās: White, Red, Silver, Magnetic Red, Dark Metal Grey, Spring Cloud, Black, Chestnut Bronze, Pearl White, kā arī Pearl White & Black.

 

Uz autovadītāju orientēts interjers.

 

Jaunajam Nissan LEAF ir pilnībā pārveidots interjers, kas ir orientēts uz autovadītāju un apvieno sevī pārdomātu telpas izmantojumu un optimālu funkcionalitāti. “Planējoša spārna” dizainam raksturīgā spilgti zilā krāsa sēdekļu apdarē, mērinstrumentu panelī un uz stūres rada atbrīvotu gaisotni un tīras kvalitātes sajūtu. 435 litru ietilpības bagāžas nodalījums un nolokāmi 60/40 dalīti aizmugures sēdekļi piedāvā iespaidīgas bagāžas uzglabāšanas iespējas un maksimālu praktiskumu, padarot jauno Nissan LEAF par ideālu ģimenes automobili. Maksimālā bagāžas ietilpība, nolokot sēdekļus, ir 1176 litri.

 

Lielāks nobraucamais attālums, lielāka aizrautība.

 

Jaunā e-piedziņa ar 110 kW jaudu un 320 Nm griezes momentu, uzlabojot paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h līdz 7,9 s, nodrošina jaunajam Nissan LEAF vietu “C” segmenta automobiļu veiktspējas rādītāju augšdaļā. Jaunā Nissan LEAF nobraucamais attālums ir 378 km (balstoties uz Eiropas Jauno braukšanas ciklu – NEDC, tiks apstiprināts pēc homologācijas saņemšanas). Turklāt jaunais Nissan LEAF, atbilstoši WLTP* standartiem, pilsētas apstākļos ar vienu uzlādes reizi var nobraukt līdz pat 415 km. Šis tests precīzāk atspoguļo reālās dzīves situācijas. Tas nozīmē, ka autovadītāji var izbaudīt tālākus braucienus, izmantojot paplašināto, Eiropā pieejamo CHAdeMO ātrās uzlādes staciju tīklu.

 

Jaunā LEAF uzlādes laiks no brīdinājuma līdz 80% (ātrā uzlāde – 50 kW) ir aptuveni 40 – 60 minūtes, savukārt, izmantojot 7 kW uzlādes ierīci mājās, uzlāde no brīdinājuma līdz 100% ir tikai 7,5 stundas.

 

Uzlabotas drošības tehnoloģijas.

 

Jaunais Nissan LEAF autovadītājiem piedāvā pilnīgu drošību. Standarta aprīkojumā esošās drošības funkcijas ietver 6 drošības gaisa spilvenus (priekšpusē, sānos un aizkarveida), ISOFIX stiprinājumus, bremžu pretbloķēšanas sistēmu (ABS), elektronisko bremžu spēka sadalījumu (EBD), bremzēšanas palīgsistēmu (BA) un palīgsistēmu braukšanas uzsākšanai kāpumā (HSA). Ceļa zīmju atpazīšanas sistēma un “aklās” zonas brīdinājuma sistēma arī ietilpst standarta aprīkojumā, sākot ar Visia aprīkojuma līmeni, tāpat kā inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju un velosipēdistu atpazīšanas tehnoloģiju.

 

Modernās drošības tehnoloģiju sistēmas, piemēram, brīdinājums ar izbraukšanu no savas braukšanas joslas, inteliģentā nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma un brīdinājums par satiksmi aizmugurē arī ir daļa no jaunā Nissan LEAF standarta aprīkojuma.

 

Modernas autovadītāja palīgsistēmu tehnoloģijas.

 

Jaunais Nissan LEAF ir aprīkots ar Inteliģentās mobilitātes inovatīvajām tehnoloģijām, tostarp ProPILOT – moderno autovadītāja palīgsistēmu, drošākai un ērtākai braukšanai un ProPILOT Park tehnoloģiju, kas nodrošina pilnīgi autonomu automobiļa novietošanu stāvvietā, vienkāršu nospiežot pogu.

 

ProPILOT tehnoloģija ir paredzēta, lai palīdzētu autovadītājam braukt vienas braukšanas joslas ietvaros uz lielceļa, un tā ir optimizēta gan satiksmes sastrēgumu apstākļiem, gan braukšanai vienmērīgi lielā ātrumā.

 

Autovadītājs var aktivizēt ProPILOT tikpat vienkārši kā, piemēram, kruīza kontroli, iestatot vēlamo braukšanas ātrumu un distanci ar priekšā braucošo automobili. ProPILOT, kura darbību atbalsta radars un kamera, pielāgos braukšanas ātrumu atbilstoši priekšā esošajai satiksmei un saglabās automobiļa novietojumu savas braukšanas joslas centrā. Sistēma efektīvi darbojas arī satiksmes sastrēgumu situācijās, padarot ikdienas braukšanu vieglāku un samazinot nogurumu.

 

Satiksmes sastrēgumos ProPILOT, izmantojot to pašu tehnoloģijas loģiku, automātiski kontrolē attālumu līdz priekšā esošajam automobilim un nepieciešamības gadījumā aktivizē bremzes, lai pilnībā apturētu automobili. Pēc apstāšanās automobilis neuzsāks kustību arī tad, ja autovadītājs noņems kāju no bremzes pedāļa. Atjaunojoties satiksmes kustībai, sistēma automātiski atsāks automobiļa kustību. Ja satiksme apstājas uz laiku, kas pārsniedz 3 sekundes, ProPILOT atsāk darbību, autovadītājam vienkārši pieskaroties akseleratora pedālim vai nospiežot uz stūres esošo “Resume /+” pogu.

 

ProPILOT Park ir funkcija pilnīgi autonomai automobiļa novietošanai stāvvietā. ProPILOT Park darbojas, iebraucot paralēlā vai perpendikulārā stāvvietā (virzienā uz priekšu vai atpakaļgaitā), un ļauj ērti novietot jauno Nissan LEAF stāvvietā, autovadītājam izvēloties kādu no sistēmas piedāvātajām vietām. Nospiežot ProPILOT Park pogu, jaunais Nissan LEAF pilnībā pārvalda stāvvietā novietošanas darbības un automātiski ieslēdz stāvbremzi, kad manevrs ir pabeigts.

 

e-Pedal tehnoloģija.

 

Jaunā Nissan LEAF revolucionārā e-Pedal tehnoloģija maina veidu, kādā cilvēki vada automobiļus, nodrošinot paātrinājumu, ātruma samazināšanu un pilnīgu automobiļa apturēšanu ar vienkāršu uz akseleratora pedāli izdarītā spiediena maiņu. Atlaižot akseleratora pedāli, automobilis samazinās braukšanas ātrumu un pilnībā apstāsies, paliekot nekustīgā stāvoklī arī kāpumā, bez nepieciešamības nospiest bremžu pedāli. Ar ātruma samazināšanas koeficientu līdz 0,2 G e-Pedal novērš nepieciešamību autovadītājam nepārtraukti pārvietot kāju no akseleratora uz bremžu pedāli, lai palēninātu vai apturētu automobili. Šī tehnoloģija palīdz samazināt nogurumu un stresu ikdienas pārbraucienos pilsētvidē un ļauj autovadītājam izmantot bremžu pedāli līdz pat 90% retāk nekā parastajos automobiļos.

 

Jūs varat noskatīties animāciju, kurā tiek demonstrētas Nissan ProPILOT tehnoloģijas jaunajā Nissan LEAF, šeit.

 

Izcila informatīvi izklaidējoša sistēma.

 

Jaunā Nissan LEAF uzlabotais 7” piesātināto krāsu (TFT) displejs izceļ galvenās funkcijas, tostarp audio un navigācijas sistēmu informāciju.

 

Jaunākā NissanConnect EV navigācijas sistēmas versija ietver Bluetooth savienojamības iespējas un DAB Radio. Papildus standarta navigācijas funkcijām tā ietver arī reāllaika informāciju par tuvākajām uzlādes stacijām. Tāpat ir pieejamas arī Apple CarPlay un Android Auto iespējas labākai savienojamībai (pieejamība ir atkarīga no tirgus).

 

Viena no populārākajām funkcijām oriģinālajā LEAF ir iespēja iestatīt automobiļa klimata kontroli, lai aktivizētu to noteiktā laikā, uzsildot vai atdzesējot automobili pirms brauciena. Tas ļauj klientiem ietaupīt akumulatora uzlādes resursus, uzsildot vai atdzesējot automobili no elektrotīkla laikā, kad tas tiek uzlādēts.

 

*Saskaņā ar ES likumos noteiktajiem nosacījumiem Pasaulē saskaņotās vieglo transportlīdzekļu testēšanas procedūras (WLTP – Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) laboratorijas testu izmanto, lai izmērītu degvielas patēriņu un pasažieru automobiļu radīto CO2 izmešu apjomu, kā arī to piesārņojošo vielu izmešus.

 

 Jaunā Nissan LEAF specifikācijas:

 

Exterior

 

Overall length (mm)

4,490

Overall width (mm)

1,788

Overall height (mm)

1,530 (16”) and 1,540 (17”)

Wheelbase (mm)

2,700

Track width front/rear (mm)

1,540/1,555 (16”) 1,530/1,545 (17”)

Minimum ground clearance (mm)

150

Coefficient of drag (Cd)

0.28

Tyres

205/55R16 or 215/50R17

Boot capacity w/o parcel shelf

435 litres

                                     

Weight/capacity

(kg)

Curb weight from (kg)

1,580 (including 68kg for driver and 7kg for luggage)

Capacity

Five passengers

Gross vehicle weight from (kg)

1,995

 

Battery

 

Type

Lithium-ion battery

Capacity

40 kWh

 

Electric motor

 

Maximum output

110 kW (150 ps)/3283~9795 rpm

Maximum torque

320 N・m (32.6 kgf・m)/0~3283 rpm

 

Performance

 

Cruising range

415 km (WLTP range, city cycle)

270 km (WLTP range, combined cycle)

378 km (NEDC)

 

Charging time (normal charging)

21 hours (10A, domestic supply) 7.5 hours (with new 7kW charger)

Charging time from alert to 80% (quick charging)

Charging times depend on the temperature of environment and battery at start of charging, quick charger type and condition.

40-60 minutes (50kW)

Maximum speed

144 km/h

 

Ziņas avots - Nissan