Neatkarīgā automobiļu drošības pārbaudes organizācija – Euro NCAP, jaunajam Nissan LEAF ir piešķīrusi izcilo 5 zvaigžņu drošības novērtējumu (pilnu rezultātu apkopojumu var apskatīt šeit).

 

Jaunais Nissan LEAF ir pirmais automobiļa modelis, kas novērtēts atbilstoši Euro NCAP uzlabotajam un paplašinātajam 2018. gada protokolam. 2018. gada protokols ietver daudz jaunu testu, kuros ietverti galvenie sadursmju scenāriji, kuros iesaistīti automobiļi, gājēji un arī pieaugošais skaits velosipēdistu.

 

Šajos Euro NCAP testos jaunais Nissan LEAF ieguva 93% reitingu pieaugušo drošības jomā un 86% reitingu attiecībā uz bērnu drošību. Drošības reitingu nosaka automobiļa testu sērija, kas atspoguļo svarīgus, reālajai dzīvei pietuvinātus negadījumu scenārijus, kuru rezultātā varētu rasties ievainojumi.

 

Jaunā LEAF 5 zvaigžņu drošības novērtējums atspoguļo arī plašo moderno autovadītāja palīgsistēmu klāstu, ar ko aprīkots šis automobilis. Tādas automobiļa tehnoloģijas kā kameras un radari ir ļoti noderīgi, piemēram, attiecībā uz gājēju atpazīšanu un veido augstu atzinību ieguvušās Nissan ProPILOT sistēmas pamatu, nodrošinot drošāku un daudz pārliecinātāku braukšanu.   

 

Nissan Europe elektrisko automobiļu nodaļas direktors – Garets Dansmors (Gareth Dunsmore), saka: “Euro NCAP paziņojums vēlreiz apliecina to, ko mēs zinājām jau ilgu laiku – jaunajam Nissan LEAF ir ārkārtīgi augsti drošības standarti, un tas ir patiess elektroautomobiļu jomas pionieris. Tas parāda, ka mūsu klienti var pilnībā uzticēties Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijai, un mēs esam ceļā uz to, lai mainītu to, kā mēs braucam un kā mēs dzīvojam.”

 

Šis paziņojums ir publicēts tikai dažus mēnešu pēc tam, kad Japānas jauno automobiļu novērtēšanas programma, balstoties uz savu stingro testu rezultātiem, arī apbalvoja jauno Nissan LEAF ar visaugstāko – 5 zvaigžņu drošības novērtējumu. LEAF ieguva 94,8 punktus no maksimālajiem 100 punktiem attiecībā uz automobiļa pasažieru drošību sadursmes gadījumā. Plašāka informācija ir pieejama šeit.

Ziņas avots - Nissan