Jaunais Qashqai sasniedz 500 000 saražotu eksemplāru rekordīsā laikā

11.9.2015

  • No Nissan ražotnes konveijera Sanderlendā noripo 500 000. otrās paaudzes Nissan Qashqai.
  • Krosoveru flagmanis sasniedz pusmiljona atzīmi ātrāk nekā jebkurš cits Lielbritānijā būvētais automobilis.
  • Jaunās paaudzes Qashqai ir pieprasīts 84 valstīs visā pasaulē.

Šodien Nissan svin jaunu rekordu, 500 000. Qashqai izbraucot no Nissan ražotnes Sanderlendā, Lielbritānijā. Šis svarīgais notikums paveikts rekordīsā laikā - 21 mēnesī, un Nissan krosoveru flagmanis ir kļuvis par Lielbritānijā visātrāk pusmiljona ražošanas atzīmi sasniegušo automobili.

 

Kopš ražošanas uzsākšanas 2014. gada janvārī jauns Qashqai Sanderlendas ražotnes 1. konveijerā ir ticis uzbūvēts ik pēc 62 sekundēm, un gandrīz 100 000 (20%) no tiem ir pārdoti turpat Lielbritānijā.

 

Šodienas paziņojums liecina arī to, ka Qashqai ir pārsniedzis MK1 Ford Cortina uzstādīto rekordu, kam bija nepieciešami 34 mēneši, lai sasniegtu pusmiljona ražošanas atzīmi, un Austin/Morris 1100/1300, kas līdzvērtīgu rezultātu sasniedza 29 mēnešos. 

 

Jaunais Qashqai sasniedz 500 000 saražotu eksemplāru rekordīsā laikā
 

 

Qashqai kvalitātes, stila un segmentā vadošo tehnoloģiju kombinācija ir padarījusi to par vislabāk pārdoto krosoveru Eiropā: Francijai (68 044), Itālijai (45 464) un Spānijai (42 306) veidojot gandrīz trešo daļu (31%) no Qashqai globālā pārdošanas apjoma.

 

Kaut arī sākotnēji tas tika radīts Eiropas tirgum, šis krosovers ir populāra izvēle ne tikai Eiropā - Qashqai tagad ir pieprasīts jau 84 valstīs visā pasaulē, tostarp Ugandā, Zambijā un Sentkitsā.

 

Nissan Qashqai kļūst aizvien labāks un labāks," stāsta Pols Vilkokss (PaulWillcox), Nissan Europe priekšsēdētājs. „Pusmiljons saražotu Qashqai tikai 21 mēneša laikā ir ievērības cienīgs sasniegums un apliecinājums tam, ka Qashqai ir trāpījis mērķī. Kopā ar krosoveru pionieri - pirmās paaudzes Qashqai versiju - nu jau Eiropā ir pārdoti vairāk nekā 2,5 miljoni Qashqai, kas Nissan padara par neapstrīdamu krosoveru segmenta līderi." 

 

Qashqai globālais pārdošanas apjoms tagad ir sasniedzis 2,5 miljonus. 2015. gada rudens otrajā pusē jaunais Qashqai pārdošanai vietējā Krievijas tirgū tiks ražots arī Sanktpēterburgā.

 

Lai uzzinātu vairāk par godalgoto Nissan Qashqai, lūdzu, apmeklējiet http://www.nissan.lv/ vai Nissan dīlerus!

 

### 

 

Par NISSAN EUROPE

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, tā vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 600 darbinieku. Pagājušajā finanšu gadā Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 675 000 jauni automobiļi, tostarp godalgotie krosoveri, pilsētas automobiļi, SUV, komercautomobiļi un elektriskie automobiļi, ieskaitot Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis, un kuru rekomendētu iegādāties 96% Nissan LEAF esošo īpašnieku. Šobrīd Nissan, pārstāvot Nissan un Datsun zīmolus, Eiropā piedāvā 23 dažādus un inovatīvus automobiļu modeļus.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 185 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. www.newsroom.nissan-europe.com/lvhttp://www.nissan.lv/

 

Ziņas avots - Nissan