Nissan 2015. gada Tokijas automobiļu izstādē

 

20.10.2015

 

Nissan Motor Co., Ltd. sniedz pārskatu par savu dalību 44. Tokijas automobiļu izstādē. Izstāde notiks „Tokyo Big Sight” un publikai būs atvērta no šī gada 30. oktobra līdz 8. novembrim.

 

Viens no Nissan izstādes objektiem būs Teatro for Dayz – inovatīva koncepcija, kas liecina par jaunu mobilo tehnoloģiju virzienu. Īpaši digitālajai paaudzei radītā vīzija par tuvākās nākotnes automobiļiem atkāpjas no tradīcijām un iezīmē izmaiņas uztverē.

 

Galvenie Nissan izstādes objekti:

  • Nissan Gripz konceptautomobilis, kas piedzīvo debiju Japānā pēc tā prezentācijas 2015. gada Frankfurtes automobiļu izstādē pagājušomēnes.
  • Jaunais Nissan LEAF ar palielinātu akumulatora kapacitāti, kas nodrošina ievērojami garāku nobraucamo attālumu.
  • Modernākās autonomās braukšanas un drošības tehnoloģijas.
  • Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo.  

Kopumā tiks izstādīti 20 automobiļi, tostarp X-Trail hibrīda pirmizrāde un Juke 16GT četri personalizācijas modeļi; un īpašie prezentācijas modeļi – tostarp Skyline 350GT Hybrid Type-SP Cool Exclusive, Fuga 370GT Type-S Cool Exclusive un Serena Highway Star V Selection.

 

Nissan stends atradīsies Rietumu izstāžu zālē nr. 2. Plašāka informācija par galvenajiem prezentētajiem automobiļu modeļiem:

  

Teatro for Dayz – jauna pieeja braukšanai nākamajai paaudzei.

 

Nissan paaudzi, kas gluži vai no šūpuļa pa taisno nonāca pie digitālajām tehnoloģijām, raksturo kā „dalīšanās tautu” (share natives). Pēc dažiem gadiem šī paaudze sasniegs autovadīšanas vecumu, taču tai ir maza interese par automobiļiem. Kādi automobiļi aizraus šo paaudzi? Vai viņi vispār vēlēsies vadīt automobiļus? Nissan ir izstrādājuši provokatīvu risinājumu – Teatro for Dayz.

 

Teatro for Dayz nosaukums izriet no vārda „teātris” itāļu valodā un Nissan miniauto. Šim konceptam ir inovatīvs dizains un funkcijas, kas ļaus „dalīšanās paaudzei” radīt un dalīties ar draugiem savos piedzīvojumos vienā acumirklī kā automobilī, tā tiešsaistē. Pateicoties galvenajai dizaina koncepcijai – „tīrs audekls”, tā raksturīgākā īpašība ir baltais, gludais automobiļa salons, kas ļauj mērinstrumentu panelim, sēdekļiem un pat durvju apdarei kalpot pašizpausmei gluži kā baltam audeklam.

 

Veidots uz Nissan elektroautomobiļu tehnoloģiju bāzes, Teatro for Dayz ir vienlaikus milzīgs mobilais akumulators un četru riteņu transportlīdzeklis. „Dalīšanās paaudzei” tas ir pats svarīgākais: automobiļi kā mobilās ierīces braucējiem, kas interesējas par radīšanu, sazināšanos un dalīšanos.

 

Kas ir Teatro for Dayz un kā to izmantot – izlems pati „dalīšanās paaudze”. Automobiļu izstādē Jūs gūsiet ieskatu nākotnē un redzēsiet nākamās paaudzes radošumu darbībā.

  

Nissan Gripz konceptautomobilis — uz elektroautomobiļu sērijas balstīts hibrīda sporta krosovers.

 

Eiropas un Japānas dizaineru radītais Nissan Gripz konceptautomobilis apvieno kompaktā krosovera spējas un praktiskumu ar sporta automobiļa aizrautību un veiktspēju.

 

Ar uz elektroautomobiļu tehnoloģijas balstītas sērijas hibrīdsistēmu – Pure Drive e-Power – aprīkotais Nissan Gripz konceptautomobilis nodrošina vienmērīgu, izsmalcinātu un aizraujošu braukšanas pieredzi un nepārspējamu degvielas efektivitāti. Sistēmā efektīvais benzīna dzinējs darbina tādu pašu elektromotoru, kāds izmantots Nissan LEAF.

 

Nissan Gripz konceptautomobiļa eksterjerā dominē „emocionālās ģeometrijas” virsbūves veidošanas koncepcija, kas ar dinamiskās, saspringtās un modernās virsmas palīdzību izceļ spēcīgus kontrastus. Automobiļa salonā ir „slīdoša spārna” koncepcijas mērinstrumentu panelis, eleganti plānajam dizainam apvienojot spēku ar vienkāršību.

  

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo — jauna krāsa, pilnveidots izskats.

 

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo ir superautomobiļa koncepts, kas izstrādāts, sadarbojoties ar Polyphony Digital Inc., kas radīja PlayStation sacīkšu video spēli Gran Turismo, un noteikti vēl vairāk izcels Nissan apjomīgo klātbūtni spēlē un ārpus tās.

 

Jaunākais veikums Vision Gran Turismo projektā tika atklāts Gudvudas Ātruma festivālā 2014. gadā Anglijā. Jaunajā Fire Knight sarkanajā virsbūves krāsā un ar jauna dizaina Nissan zīmola „V-Motion” priekšējo resti Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo ir virtuāla automobiļa reāls iemiesojums, ar kura palīdzību spēlētāji visā pasaulē izbauda Nissan dinamisko veiktspēju un inovācijas.

 

Uzmanību! PlayStation un Gran Turismo ir Sony Computer Entertainment, Inc. tirdzniecības zīmes.

  

Jaunais Nissan LEAF Japānas tirgum – garāks nobraucamais attālums.

  

Kopš Nissan LEAF laišanas klajā 2010. gadā visā pasaulē ir pārdoti gandrīz 200 000 eksemplāri, kas padara to par vislabāk pārdoto elektroautomobili pasaulē. Šī gada Tokijas automobiļu izstādē Nissan prezentēs jaunu versiju, kas nodrošinās par 26% garāku ar vienu uzlādi nobraucamo attālumu (Nissan iekšējo testu rezultāti, balstīti uz Japānas braukšanas apstākļiem) un uzlabotas drošības tehnoloģijas – standartizētas visiem aprīkojuma līmeņiem Japānas tirgū –, tostarp ārkārtas bremzēšanas sistēmu virzienā uz priekšu, kuras mērķis ir palīdzēt autovadītājiem izvairīties no vai mīkstināt frontālu sadursmju triecienus, kā arī brīdinājumu par izbraukšanu no savas braukšanas joslas. Nissan plāno atklāt jaunākos Nissan LEAF aprīkojuma līmeņus Japānas tirgum šī gada novembrī, bet pārdošanu uzsākt decembrī.


Straumēšana tiešsaistē.
Preses konference un citi Nissan izstādes notikumi tiks pārraidīti tiešsaistē Ustream.

Ustream: http://www.ustream.tv/channel/nissan-newsroom

 

### 

 

Par NISSAN EUROPE

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, tā vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 600 darbinieku. Pagājušajā finanšu gadā Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 675 000 jauni automobiļi, tostarp godalgotie krosoveri, pilsētas automobiļi, SUV, komercautomobiļi un elektriskie automobiļi, ieskaitot Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis, un kuru rekomendētu iegādāties 96% Nissan LEAF esošo īpašnieku. Šobrīd Nissan, pārstāvot Nissan un Datsun zīmolus, Eiropā piedāvā 23 dažādus un inovatīvus automobiļu modeļus.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 185 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. www.newsroom.nissan-europe.com/lvhttp://www.nissan.lv/

 

Ziņas avots - Nissan