06.03.2018. – Šī gada Ženēvas automobiļu izstādes laikā Nissan stendā galvenā uzmanība ir pievērsta straujajai elektrifikācijas izaugsmei.

 

Uzmanības centrā ir Nissan “ABB FIA Formula E” sacensību automobiļa pasaules pirmizrāde, kurā pirmo reizi tiek izrādīts šī automobiļa konceptuālais tēls. Šis automobilis savu pilsētas apļa debiju pieredzēs jau šogad “Formula E” 2018./19. gada sezonas sākumā.

 

Pilnībā elektriskais nulles izmešu līmeņa automobilis – jaunais Nissan LEAF – ir Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijas ikona. Tas ir zīmola karognesējs, kas atspoguļo Nissan centienus radīt aizraujošāku, pārliecinātāku braukšanu un savstarpēji vairāk saistītu sabiedrību.

 

Nissan ir darījis zināmu, ka šī automobiļa pasūtījumu skaits Eiropā jau ir pārsniedzis 19 000. Eiropā ik pēc katrām 12 minūtēm tiek pasūtīts jauns Nissan LEAF, padarot šo automobili par šajā reģionā visātrāk pārdoto elektroautomobili.

 

Tehnoloģijas, kas savu debiju Eiropā ir pieredzējušas tieši Nissan LEAF, jau tiek ieviestas arī citos Nissan vieglajos pasažieru automobiļos un vieglajos komercautomobiļos. Jau pavasarī Nissan inovatīvā un modernā autovadītāja palīgsistēma – ProPILOT, būs pieejama arī Eiropā vispirktākajā krosoverā – Nissan Qashqai.

 

Savukārt Nissan LEAF 40 kWh akumulators ir pieejams arī Nissan elektriskajā furgonā – e-NV200, ļaujot palielināt automobiļa ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu par 60%, nesamazinot tā kravnesību.

 

Nissan LEAF īsteno Nissan Inteliģentās mobilitātes vīziju jau šodien, un zīmols turpina darbu pie tehnoloģijām, kuras klienti pieprasīs rīt.

 

Nissan ir apstiprinājis, ka saskaņā ar Nissan vidējā termiņa darbības plānu “M.O.V.E. to 2022” zīmols aprīkos ar elektrisko spēka piedziņu jau nākamās paaudzes visvairāk pārdotos krosoverus. Tā ir pilnīgi novatoriska iniciatīva, kas vēl vairāk paplašinās Nissan klientu izvēles iespējas.

 

Zīmola nākotnes iecerēs ietilpst arī Nissan IMx KURO – konceptautomobilis, kurā tiek demonstrētas Nissan vadošās tehnoloģijas gan elektroautomobiļu, gan krosoveru tirgus segmentā. Šis konceptautomobilis kopš debijas Tokijas automobiļu izstādē ir piedzīvojis dažādus uzlabojumus un jauninājumus, un tajā šobrīd ir ietverta Nissan inovatīvā tehnoloģija Brain-to-Vehicle (B2V).

 

Zīmols īpaši izceļ arī Nissan Inteliģentās mobilitātes iespējas, kas neaprobežojas tikai ar automobiļu vadīšanu, jo ietver arī integrētu elektrisko ekosistēmu. Nissan ir paziņojis arī par jaunu stratēģisku partnerību starp Nissan un enerģētikas uzņēmumu “E.ON”. Šīs sadarbības ietvaros tiks pētītas ar automobiļiem un elektrotīklu pakalpojumiem, atjaunojamo energoresursu ražošanu un enerģijas uzglabāšanas risinājumiem saistītas inovatīvas aktivitātes un komerciālu piedāvājumu iespējas, kā arī elektrotīkla integrācijas iespējas Nissan elektroautomobiļu īpašniekiem.

Ziņas avots - Nissan