NISSAN 370Z NISMO IR ATKLĀTS

  • Atklāts Eiropas Nismo ielas automobiļu klāsta otrais modelis.
  • Jaunākais „Z" pārsteidz ar sarkanām Nismo detaļām un aerodinamisko dizainu.
  • 3,7 litru V6 dzinējs dāvā 344 ZS jaudu un 371 Nm griezes momentu.
  • 0-100 km/h tikai 5,2 sekundēs.

Atklāts Eiropas jaunā Nissan Nismo klāsta otrais modelis - 370Z Nismo.

 

Sekojot uzreiz pēc Nissan Juke Nismo, 370Z Nismo parāda, ko spēj piedāvāt jaunākais „Z". Aizraujošā kupeja pasaules medijiem tika atklāta Juke Nismo „Nissan Live" pasākumā Barselonā, Spānijā, vēl pirms tās publiskās pirmizrādes Ženēvas automobiļu izstādē martā.

 

Tikai kupejas versijā ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju pieejamais 370Z Nismo piedāvā plašu inženiertehnoloģiju un stila uzlabojumu klāstu. 370Z Nismo versija jau ir pārdošanā Ziemeļamerikā un Japānā, bet Eiropai ir izstrādāta unikāla specifikācija, kas atbilst gan Eiropas ceļu apstākļiem, gan Eiropas braukšanas entuziastu gaumei.

 

Spriežot pēc mediju reakcijas uz jaunā Nismo atklāšanu, jaunā „Z" pievilcīguma galvenais elements būs tā pārsteidzošais dizains. Gluži kā Juke Nismo, arī ikviena standarta 370Z veiktā izmaiņa ir rūpīgi pārdomāta un balstās uz Nismo autosporta pieredzi. Izmaiņas dizainā noteikuši uzlabojumi aerodinamikā.

 

Automobiļa priekšgala dizains ir agresīvāks un uzlabo gaisa plūsmu zem automobiļa, kas savukārt nodrošina labāku stabilitāti, braucot lielā ātrumā un pagriezienos. Šo piespiedējspēku papildina ievērojami pārskatītā piekare un šasija, kas vēl vairāk uzlabo stabilitāti un dinamisko vadību gan uz ielas, gan trasē.

 

Citi dizaina uzlabojumi ietver īpašās, sarkanās Nismo svītras, kas redzamas gan automobiļa priekšā, gan aizmugurē, gan uz sānu spoguļiem. 370Z ir aprīkots arī ar unikāliem, superviegliem, tumši pelēkiem Nismo 19 collu kaltiem vieglmetāla diskiem ar sportiska stila sarkaniem bremžu suportiem un platām augstas veiktspējas riepām. Aizmugurē jaunais, pārdomātais spoileris piešķir pēdējo stila „pieskārienu", kā arī uzlabo aerodinamisko sniegumu.

 

Automobiļa salonā uz veiktspēju vērstais 370Z dizains tagad ir vēl vairāk koncentrēts uz autovadītāju kā jelkad agrāk. Stūre ir apdarināta ar Alcantara un ādu un rotāta ar tādu pašu sarkanu, sacīkšu iedvesmotu „stūres vidus" atzīmes elementu kā Juke Nismo. Sporta sēdekļi ir pilnībā elektriski regulējami, ar īpašām Nismo emblēmām un sarkanām vīlēm, kas rada augstas kvalitātes un sportiskuma sajūtu. Pēdējais elements ir numurēta Nismo plāksnīte, kas vairo katra 370Z Nismo ekskluzivitāti.

 

Pateicoties Nismo regulējumiem, 370Z 3,7 litru V6 dzinējs nodrošina 344 ZS jaudu, kas palielināta no standarta versijas 328 ZS, bet griezes moments palielināts no 363 Nm līdz 371 Nm. Tā rezultātā sasniegta labāka atsaucība zemo un vidējo apgriezienu diapazonā, un paātrinājums 0-100 km/h tiek sasniegts tikai 5,2 sekundēs (pakļauts homologācijai).

 

Ar izcilo dinamiku un vadāmības īpašībām slavenais aizmugures piedziņas 370Z Nismo formā dāvā vēl aizraujošāku piedzīvojumu. Autovadītāji izbaudīs sensacionālu paātrinājumu un pārliecinošu stabilitāti, braucot lielā ātrumā.

 

Uzlabotā bremzēšanas sajūta ir viens no nozīmīgākajiem „Z" uzlabojumiem. Nismo inženieri izmantoja augstas stingrības bremžu caurulītes un augstas veiktspējas bremžu šķidrumu, kas tiek izmantots R35 GT-R. Arī ekskluzīvā Nismo dubultā izplūdes sistēma pastiprina un bagātina aizraujošo 370Z 3,7 litru V6 dzinēja skaņu.

 

Vairāk par 370Z tiks atklāts Ženēvas automobiļu izstādē 2013. gada 5. martā.

 

Visu Nismo stāstu varat izlasīt šeit.

Ziņas avots - Nissan