06.03.2018. – Tuvojoties savai debijai “ABB FIA Formula E” elektroautomobiļu sacīkstēs, Nissan ir spēris nākamo soli un Ženēvas automobiļu izstādē atklājis savu koncepttēlu.

 

Pagājušā gadā Tokijas automobiļu izstādē Nissan – pasaulē vadošais nulles izmešu līmeņa automobiļu ražotājs plaša patēriņa tirgum – paziņoja par saviem plāniem debitēt “Formula E” sacensību piektajā sezonā, kuru paredzēts atklāt 2018. gada decembrī.

 

Šodienas paziņojumā Nissan atklāja arī piektās sezonas “Formula E” sacensību automobili, kurā dominē jaunas izteiksmīgas, aerodinamiskas līnijas un pilnīgi jauna akumulatora un spēka piedziņas komplektācija.

 

Nissan “Formula E” sacensību programmas tēlu ir izstrādājusi Nissan globālā dizaina komanda Japānā.

 

“No pirmā acu uzmetiena piektās sezonas “Formula E” sacensību automobilis mūsu dizaina komandai šķita kā virsskaņas lidojumā devies putns ar elektropiedziņu,” iespaidos dalījās Nissan Motor Co., Ltd., globālā dizaina galvenais viceprezidents Alfonso Albaisa (Alfonso Albaisa). “Komandas sākotnējā reakcija mūs arī dabiski aizveda virzienā, kurā tiek atspoguļotas formas, kas atbrīvojas no jebkādas pretestības un izlaužas no gravitācijas ietekmes. “Formula E” sacensību dalībnieki sacenšas praktiski klusumā ar eksplozīviem paātrinājumiem, tādēļ mūsu loģiskā izvēle tēla izstrādē bija pievērsties Doplera efektam.  Doplera efekta skaņas impulss apvienojumā ar skaņas triecienviļņa atbrīvoto enerģiju kalpoja kā iedvesmas avots, izstrādājot šo sacensību automobiļa tēlu.”

 

Automobiļa komplektācija nodrošina lielāku jaudu un nobraucamo attālumu, kā arī nav nepieciešams sacensību vidū mainīt automobili, kas kā prakse tika piekopta šo sacensību pirmo četru sezonu laikā.

 

“Nissan lepojas, ka spēj būt inovāciju līderis ikdienas automobiļu segmentā, un to pierāda Nissan LEAF automobiļi, kas ir veikuši jau vairāk nekā četrus miljardus nulles izmešu līmeņa kilometrus visā pasaulē*. Tagad mēs vēlamies šo elektroautomobiļu pieredzi pārnest arī uz motosporta segmentu,” informēja Nissan Motor Co., Ltd., izpildes nodaļas vadītājs Hosē Munjoss (Jose Munoz).

 

„Šodien jaunais “Formula E” automobilis pirmo reizi tiek prezentēts plašākai sabiedrībai, un mēs ar lielāko prieku vēlamies prezentēt mūsu debijas tēlu. Izdevība izmantot šīs sacensības kā galveno platformu mūsu elektroautomobiļu tehnoloģiju attīstībai, kā arī iespēja piedalīties sacensībās lielāko pilsētu centros visās pasaules malās padara Nissan par automobili, kas perfekti demonstrē Nissan Inteliģentās mobilitātes iespējas.”

 

Nissan Inteliģentā mobilitāte ir uzņēmuma stratēģija, kas no jauna definē to, kā ar automobiļiem tiek braukts, kā tiem tiek nodrošināta jauda un kā tie tiek integrēti sabiedrībā.

 

Lai gan Nissan “Formula E” automobiļa tēls šodien tika prezentēts pirmo reizi, tā pilnīgi jaunās tehniskās komplektācijas izstrāde ilga daudzus mēnešus, intensīvi gatavojoties Nissan debijai.

 

Nissan sadarbojas ar savu partneri Renault, ar kuru apmainās pieredzē un jau esošajos tehnoloģiskās izstrādes risinājumos, tāpat arī Renault–Nissan–Mitsubishi automobiļu partnerībā turpina pievērst īpašu uzmanību sadarbībai, palielinot kopējās darbības efektivitāti, lai veicinātu konkurētspēju. Papildu informācija, tostarp informācija par struktūru un sacensību automobiļu vadītājiem, tiks publiskota vēlāk.

 

“Izmantojot mūsu pieredzi ikdienas braukšanai paredzēto elektroautomobiļu tehnoloģiju jomā un pārnesot šo pieredzi sacīkšu trasē, Nissan liek galdā spēcīgus trumpjus,” norāda Nissan globālās motosporta nodaļas direktors Maikls Karkamo (Michael Carcamo). “Konkurences līmenis “Formula E” sacensībās piedzīvo strauju izaugsmi, un mēs ar nepacietību gaidām neatkārtojamos nākotnes inženiertehniskos izaicinājumus. Šogad šajās sacensībās mēs ienākam, atrodoties uz spēles laukuma vienlīdzīgā pozīcijā ar pārējiem, – sākot ar piekto sezonu, tajā ikviens automobiļu ražotājs sacentīsies ar pilnīgi jaunu automobili un akumulatora un spēka piedziņas komplektāciju.”

 

Piektās sezonas “ABB FIA Formula E” sacensību norise tiek plānota dažādu pasaules valstu lielākajās pilsētās, tostarp Honkongā, Berlīnē, Cīrihē, Romā un Ņujorkā. Plānots, ka jaunais automobilis, kura debija ir paredzēta piektajā sezonā, “Formula E” sacensībās piedalīsies turpmākās trīs sezonas.

 

Plašāku informāciju par Nissan sacīkšu automobiļu vadītājiem, kā arī citiem ar Nissan “Formula E” sacensību debiju saistītiem tehniskajiem un mārketinga jautājumiem ir paredzēts publiskot vēlāk šajā gadā.

 

*Kopējais nobraukums, balstoties uz Nissan’s Global Data Center (GDC) aplēsēm. Nissan LEAF automobiļu kopējais nobraukums pasaulē ir pieņēmums, kas balstās uz datiem, kuri saņemti no NissanConnect EV reģistrētiem Nissan LEAF automobiļiem, kas veido aptuveni 50% globālā tirgus daļas.

 

Informācija par Nissan dalību “Formula E”.

 

Nissan kļūs par pirmo Japānas automobiļu ražotāju, kas, sākot no 2018. gada beigām, piedalīsies “FIA Formula E” elektroautomobiļu čempionātā. Šajās inovatīvajās sacensībās tiks demonstrēta Nissan Inteliģentā mobilitāte – Nissan trīs stūrakmeņu stratēģija, kas maina to, kā automobiļi tiek vadīti, kā tiem tiek nodrošināta jauda un kā tie tiek integrēti sabiedrībā.

 

Nissan paziņojums par piedalīšanos elektroautomobiļu ielas sacensībās sakrīt ar jaunās paaudzes “Formula E” automobiļa prezentāciju – šī automobiļa raksturīgākās iezīmes ir izteiksmīgas aerodinamiskās līnijas un pilnīgi jauna akumulatora un spēka piedziņas komplektācija.

 

“Formula E” sērijas piektās sezonas sākums ir paredzēts 2018. gada decembrī, un sacensības norisināsies dažādu pasaules valstu lielākajās pilsētās, tostarp Ņujorkā, Parīzē, Berlīnē, Romā, Cīrihē un Honkongā. Nissan par saviem plāniem piedalīties “Formula E” sacensībās paziņoja 2017. gada Tokijas automobiļu izstādē, un 2018. gada Ženēvas automobiļu izstādē Nissan prezentē savu sacīkšu koncepttēlu.

Ziņas avots - Nissan