• Vadošais elektroautomobiļu uzņēmums pasaulē uz mēnesi “pārņem” Tenerifi, lai dalītos savā redzējumā par nulles līmeņa izmešu nākotni.
  • Eiropā 90 dienu laikā klienti ir pasūtījuši jau vairāk nekā 12 000 jauno Nissan LEAF.
  • Sākot no 2018. gada pavasara, Nissan e-NV200 ar jauno akumulatoru sniegs uzņēmumu darbībai papildu 100 km ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu.
  • Nissan laiž klajā Nissan Energy Solar – pilnu enerģijas risinājumu Apvienotās Karalistes mājsaimniecībām; pirmo reizi zīmols piedāvā tirgū saules baterijas un energoglabāšanu.

 

 24.01.2018. – Tikai trīs mēnešus kopš savas ambiciozās Elektriskās ekosistēmas atklāšanas, Nissan demonstrē šo tehnoloģiju darbībā.

 

Nissan Energy Solar – viss vienā risinājumā inteliģentai dzīvei.

 

Nissan laiž klajā Nissan Energy Solar, kas apvieno pasaules klases dzīvojamo ēku saules paneļus un energoglabāšanas sistēmu.

 

Šis risinājums ļauj Apvienotās Karalistes māju īpašniekiem samazināt enerģijas rēķinus un būt neatkarīgākiem no energotīkla, kā arī dzīvot ilgtspējīgāk.

 

Parasti saules enerģija tiek izmantota, lai dienas laikā darbinātu sadzīves ierīces, taču tagad ar Nissan Energy Solar mājsaimniecības var iegūt un uzglabāt neizmantoto enerģiju no saviem saules paneļiem, un izmantot to nakts laikā vai nomākušās dienās – pat uzlādējot savu Nissan elektroautomobili.

 

Jaunais produkts ietver mājsaimniecības enerģijas pārvaldības sistēmu, kas ļauj lietotājiem kontrolēt, kā un kad tie vēlas izmantot enerģiju, kā arī padarīt visu enerģijas sistēmu efektīvāku un ilgtspējīgāku.  

 

Līdzīgas programmas un piedāvājumi pašlaik tiek attīstīti arī citās Eiropas valstīs.

 

Nissan nepārtrauktais ieguldījums elektroautomobiļu infrastruktūrā.

 

“Nissan Futures 3.0” pasākumā Nissan paziņoja par plānu nākamo 18 mēnešu laikā paplašināt savu pašreizējo āra uzlādes staciju tīklu par 20%. Strādājot ar elektroautomobiļu ātrās uzlādes standartu CHAdeMO, Nissan jau ir palīdzējis veidot Eiropā visplašāko uzlādes staciju tīklu, kas aprīkots ar vairāk nekā 4700 ātrās uzlādes stacijām visā reģionā.

 

Uzņēmums sadarbojas ar saviem vadošajiem partneriem, uzņēmumu īpašniekiem un vietējām pārvaldes iestādēm visā Eiropā, lai nodrošinātu, ka turpmākā ieviešana tiktu vērsta uz maksimālu ērtību nodrošināšanu autovadītājiem. Jaunas uzlādes stacijas tiks izvietotas uz automaģistrālēm un galvenajās Eiropas pilsētās. Nissan ir iesaistījies 11 Eiropas mēroga projektos, lai palīdzētu attīstīt ātrās uzlādes staciju tīklu (plašāka informācija par šiem projektiem sniegta pielikumā).

 

Enerģijas partnerības sasniegums "bezmaksas" enerģijas piedāvāšanā elektroautomobiļu vadītājiem.

 

“Nissan Futures 3.0” pasākumā Nissan arī apliecināja savu drosmīgo misiju piedāvāt klientiem viņu elektroautomobiļiem bezmaksas enerģiju.

 

Pēdējā gada laikā Dānijā Nissan testē šo jauno, revolucionāro braukšanas veidu. Tagad tas ir kļuvis par piedāvājumu, kas pieejams uzņēmumu autoparku klientiem visā valstī. Izmantojot Nissan divvirzienu uzlādēšanas sistēmu, klienti, lai uzlādētu savu automobili vai furgonu, var enerģiju iegūt no elektrotīkla un pēc tam “pārdot” to atpakaļ elektrotīklā citiem. Tas nozīmē, ka brīdī, kad uzņēmums ir veicis nominālo samaksu par V2G lādētāja uzstādīšanu, tam vairs nav citu izmaksu par degvielu vai enerģiju, tikai bezmaksas enerģija elektroautomobiļiem.

 

Dānija ir tikai sākums. Apvienotajā Karalistē Nissan ir sadarbojies ar “OVO Energy”, lai ļautu klientiem iegādāties enerģijas uzglabāšanas risinājumu mājsaimniecībām –“xStorage” par pazeminātu cenu, ļaujot viņiem “pārdot” enerģiju atpakaļ elektrotīklam. Lietotājiem tas gadā var papildus sniegt vidēji 590 britu mārciņu (647 €) paredzamos ienākumus.

 

Nissan jau pievērš uzmanību arī citiem Eiropas reģioniem, kur nākotnē braukšana ar elektroautomobiļiem varētu būt bez maksas.

 

Nissan pastāvīgais ieguldījums Korporatīvajā sociālajā atbildībā.  

 

“xStorage Home” iekārtas, ko kopā ar Nissan ir izstrādājis globālais energopārvaldības uzņēmums – “Eaton”, un kas tiks uzstādītas katrā Tenerifes Tehnoloģiju un atjaunojamo enerģiju institūta (ITER) ēkā, būs daļa no izmēģinājuma projekta jaunattīstības valstī Āfrikā. Tas palīdzēs nodrošināt ilgtspējīgu enerģiju jaunattīstības valstu vietējām kopienām, kurām šobrīd enerģija nav pieejama. Tas kopienām uzlabos tādu pamatvajadzību pieejamību kā izglītība un veselības aprūpe.

 

Turklāt saskaņā ar Nissan Europe ilgtspējības mērķiem Nissan ir atklājis konceptu, kas balstīts uz Nissan e-NV200 furgonu. Šis automobilis ir aprīkots ar stacionāru enerģijas glabāšanas sistēmu, un to var izmantot kā mobilu un ilgtspējīgu rezerves elektroenerģijas avotu milzīgu elektroenerģijas padeves traucējumu, piegādes pārtraukumu vai ārpustīkla problēmu gadījumā.

 

2018. gadā Nissan izmēģinās šos divus projektus, un, ja tie izrādīsies labumu sniedzoši, tie tiks paplašināti.

 

 

PIELIKUMS

 

Nissan ir iesaistījies 11 Eiropas mēroga projektos:

 

 

Projekta nosaukums

QC

HPC
( līdz pat 150KWh CHAdeMO)

Vieta

1

FAST-E [BE, DE]

236

0

BE: 37 / DE: 199

2

GREAT [DK, SE]

70

0

DK: 20 / SE: 50

3

UNIT-E [UK]

6

0

UK: 6

UNIT-E [BE]

23

0

BE: 23

4

EVA+ [IT, AT]

200

0

IT: 180 / AT: 20

5

FAST-E [CZ,SK]

29

0

CZ: 15 / SK: 14

6

EAST-E [HR, CZ, SK]

57

0

HR: 27 / CZ: 15 / SK: 15

7

URBAN-E [SI, HR, SK]

23

0

SI: 9 / HR: 9 / SK: 5

8

NEXT-E [CZ, SK, HU, SI, HR, RO]

222

0

CZ: 32 / SK: 18 / HU: 54
SI: 27 / HR: 51 / RO: 40

9

NCE Advanced EV Net [PL]

60

0

PL: 60

10

FLEX-E [FR, ES, IT]

0

28

FR: 4 / ES: 8 / IT: 16

11

HIGHT SPEED ELECTRIC MOBILITY [SE, DK, UK, FR, ES, IT]

NA

0

SE: 40 / DK: 16 / DE: 150 / FR: 70 / UK: 20 / IT: 20

Ziņas avots - Nissan