Nissan Gripz konceptautomobilis - radikāls sporta krosovers

Izteiksmīga krosoveru koncepcija jaunā līmenī.

15.9.2015

  • Jauns, sportisks kompaktais krosovers jaunajai paaudzei.
  • Klasisko tuksneša ralliju automobiļu un sacīkšu velosipēdu iedvesmots.
  • Aprīkots ar elektroautomobiļu tehnoloģiju, kas balstīta uz Series hibrīdsistēmas "Pure Drive" e-Power piedziņu.
  • Nissan iepazīstina ar „emocionālās ģeometrijas" dizaina valodu.
  • Iebūvētas kameras dāvā jaunu Nissan drošības tehnoloģiju līmeni.

Krosoveru pionieris - Nissan ir radījis jaunu konceptautomobili, kas iezīmē zīmola jauno, inovatīvo nākotnes virzienu. Eiropas un Japānas dizaineru radītais Nissan Gripz konceptautomobilis apvieno kompaktā krosovera spējas un praktiskumu ar sporta automobiļa aizrautību un veiktspēju.

 

Pateicoties radikālajam dizainam un modernajai hibrīda piedziņas koncepcijai, aizraujošais un piedzīvojumu kārais Nissan Gripz konceptautomobilis ir Nissan kā „tradicionālās spēles gaitas mainītāja" nākamais gājiens, kā arī ieskats, kā varētu izskatīties segmenta pioniera nākotnes kompaktais krosovers.

 

Gripz ir radīts kā automobilis ar divām personībām: darba dienās tas veic ikdienišķos braucienus, bet nedēļas nogalēs - dāvā patiesus piedzīvojumus.

 

Kā riteņbraucējs ar savu velosipēdu ik dienas dodas uz darbu, bet vakarā laižas adrenalīna pilnos braucienos, tāpat Nissan Gripz konceptautomobiļa vadītājs ikdienā iekaro pilsētas ielas, bet brīvdienās izbauda straujās kalnu pārejas.

 

Iedvesma.

 

Kaut arī saglabājot līdzību kompaktā krosovera tēlam, Nissan Gripz konceptautomobiļa siluets līdzinās sporta automobilim ar paaugstinātu klīrensu, lai varētu izbaudīt izaicinošākus braukšanas apstākļus.

 

Rezultāts godina vienu no Nissan pirmajiem „krosoveriem" - leģendāro Safari rallija uzvarētāju - Nissan 240Z. 1970. gados šie sporta automobiļi tikai pārbūvēti, izmantojot no Nissan 4x4 klāsta gūto pieredzi, lai pievarētu Lejaskalifornijas prasīgos apstākļus, Kenijas un Ugandas līdzenumus un mūsdienu Tanzāniju. Šiem rallija automobiļiem bija paaugstināts braukšanas klīrenss, izturīgāka balstiekārta un melna, matēta dzinēja pārsega un bagāžas nodalījuma durvju apdare uz piesātināti oranžās virsbūves fona.

 

Nissan 240Z bija pierādījums, ka sporta automobiļa „vēderam" nav jābūt piespiestam pie zemes, lai braukt ar to būtu aizraujoši. Nissan Gripz konceptautomobilis to pierāda vēlreiz - apvienojot Nissan pieredzi krosoveru, 4x4 un sporta automobiļu jomā un modernizējot to ar jaunākās paaudzes elektriskās piedziņas izveicību. 

 

Piedziņa.

 

Nissan Gripz konceptautomobilis ir aprīkots ar uz elektroautomobiļu tehnoloģiju balstītu Series hibrīdsistēmu "Pure Drive" e-Power. Efektīvs benzīna dzinējs papildina Nissan LEAF elektromotoru.

 

Piedziņā apvienotas vairākas Nissan kontroles tehnoloģijas, kas tapušas, izstrādājot elektroautomobiļus. Gala konfigurācija nodrošina vienmērīgu, strauju un gandrīz pilnīgi klusu paātrinājumu, kā arī nevainojamu efektivitāti. Tā rezultātā Nissan Gripz konceptautomobilis dāvā izsmalcinātu, vienmērīgu un pacilājošu braukšanas pieredzi un izcilu ekonomiju.

 

Dizains.

 

Nissan Gripz konceptautomobilis ir uztverams vairāk kā dizaina formulējums, nevis kāda esoša automobiļa modeļa aizvietotājs, kaut gan tas sniedz ieskatu Nissan jaunajā „emocionālās ģeometrijas" dizaina valodā.

 

Krosoveru konceptautomobilis ietver četrus galvenos dizaina elementus, kas Eiropā pirmoreiz tika skatīti Nissan Sway konceptautomobilī - vienā no 2015. gada Ženēvas automobiļu izstādes zvaigznēm. Tāpat kā Sway, arī Gripz ir ieguvis „V-motion" priekšējo resti, bumeranga formas lukturus priekšā un aizmugurē, plūstošu jumta līniju un paaugstinātu aizmugurējo statni.

 

Taču ar to līdzība arī beidzas. Sway liecināja par iespējamu kompakto hečbeku attīstības virzienu, bet Nissan Gripz konceptautomobiļa mērķis ir pavisam cits.

 

„Nissan bija kompakto krosoveru idejas „tēvs", un tas atspoguļojas ārkārtīgajā Qashqai un Juke popularitātē, kā arī tiem sekojošajā tirgus segmenta izaugsmē, tajā pievienojoties arī citiem autoražotājiem. 

 

Kaut arī Nissan Gripz konceptautomobilis nav uzskatāms par tiešu aizvietotāju kādam no abiem leģendārajiem automobiļu modeļiem, tas norāda uz galējībām, līdz kādām varētu „pastiept" kompakto krosoveru," stāsta Širo Nakamura (ShiroNakamura), vecākais viceprezidents un radošā departamenta vadītājs.

 

Sadarbojoties Nissan Design Europe Londonā un Nissan globālajam dizaina centram Japānā radītais Nissan GRIPZ konceptautomobiļa eksterjers pauž „emocionālās ģeometrijas" virsbūves veidošanas koncepciju, kas izceļ spēcīgos kontrastus dinamiskajā, saspringtajā un tomēr modernajā virsmā.

 

Dubulta personība.

 

Iedvesmojoties no sacīkšu velosipēdu acīmredzamās pretrunas - augsto tehnoloģiju vienkāršības, konceptautomobilī izmantots oglekļa rāmis, kas apšūts ar izteiksmīgiem virsbūves paneļiem kā bruņām.

 

Cauri konstrukcijai manāmie oglekļa elementi akcentē tādas īpašības kā bumeranga forma, kas piešķirta modernajam priekšējo durvju dizainam. Gripz ir četras durvis - dziļas divu plakņu priekšējās durvis, kas atverot izbīdās un paceļas, un pāris aizmugures durvju ar eņģēm aizmugurē. Vidējo statņu automobilim nav, ļaujot viegli iekāpt 2+2 salonā.

 

Priekšgalā dominē zemu novietota Nissan „V-motion" priekšējā reste, ko ieskauj taisnstūra formas priekšējie lukturi, kas ietver tuvās un tālās gaismas.

 

Lukturos iestrādātās kameras ieraksta katru braucienu, gluži kā velosipēdistu izmantotās ķiveres kameras. Izmantojot tiešraides plūsmu, iespējams pārraidīt braucienus pa lieliskākajiem ceļiem visā pasaulē, ļaujot draugiem sekot līdzi autobraucēja ceļam uz datora, planšetdatora vai viedtālruņa arī reālā laikā.

 

Bumeranga formas dienas gaitas lukturi novietoti virs priekšējiem lukturiem un virs priekšējiem spārniem, nošķirot melno, matēto dzinēja pārsegu no oranži sarkanās virsbūves krāsas.

 

Vēl matēti melnā krāsa sastopama uz paplatinātajām riteņu arkām, trīsstūrveidā iespiestajiem sāniem - ar paceltiem sliekšņiem, paaugstinot klīrensu, - un priekšējos statņos, kas pāriet plūstošajā jumtā. Jumta centrā novietots stikla panelis ar ložu pelēkiem kompozīta paneļiem abās pusēs - virs sēdvietu zonas.

 

Plūstot uz automobiļa aizmuguri, tas samazina automobiļa platumu un pāriet aizmugures lukturos, kas atdarina priekšējo lukturu bumeranga formu un ieskauj trīs ceturtdaļas automobiļa aizmugures.

 

Aizmugurē dramatiski nošķeltā, matēti melnā Kamm tipa aizmugure piešķir konceptautomobilim „Codatronca" izskatu, bet zem bagāžnieka atrodas pāris hromētu trapeces formas izpūtēja uzgaļu.

 

Arī trīs spieķu, 22 collu diskus iedvesmojuši sacīkšu velosipēdi - tie aprīkoti ar vieglām, taču izturīgām, salīdzinoši šaurām augsta spiediena riepām, kuras Bridgestone īpaši radīja šim konceptautomobilim. Uz sāniem redzamās sarkanās un baltās grafikas atkārtotas uz automobiļa stūres.

 

Lai arī eksterjers tika radīts Eiropā, automobiļa salonu veidoja īpaši atlasīta komanda Japānā. Tāpat kā eksterjerā, galvenā dizaina iezīme ir funkcionāla vienkāršība.

 

Izmantojot matēti melno un košo sarkani oranžo, salons izceļ automobiļa iedvesmas sniedzēja Tour de France elementus: atklātas caurules, formīgus sporta sēdekļus, kā arī slāņainu dizainu, kas atspoguļo ārpusē pausto kārtaino efektu.

 

Sēdekļi un viduskonsole ir velosipēdu iedvesmoti, tāpat durvju rokturi, kas veidoti sacīkšu velosipēda sēdekļa formā. Savukārt trīs spieķu stūre atspoguļo automobiļa riepas, ieskaitot īpašās grafikas uz riepu sāniem.

 

Tāpat kā Nissan Sway konceptautomobilim un jaunākajiem plašražošanas automobiļiem, Nissan GRIPZ konceptautomobilim ir „slīdošā spārna" formas mērinstrumentu panelis. Šis eleganti plānais dizains apvieno spēku ar vienkāršību un nevainojami papildina konceptautomobiļa stilu.

 

To, kādu ietekmi šī konceptautomobiļa dizains atstās uz nākamo Nissan krosoveru paaudzi, mēs vēl redzēsim, taču mēs ar nepacietību gaidīsim sabiedrības reakciju, kad tas parādīsies Frankfurtes automobiļu izstādē," piebilst Nakamura.

 

Nissan Gripz konceptautomobiļa izmēri (mm): 

Garums:           4100

Platums:           1890

Augstums:        1500

Garenbāze:       2580

 

### 

 

Par NISSAN EUROPE

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, tā vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 600 darbinieku. Pagājušajā finanšu gadā Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 675 000 jauni automobiļi, tostarp godalgotie krosoveri, pilsētas automobiļi, SUV, komercautomobiļi un elektriskie automobiļi, ieskaitot Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis, un kuru rekomendētu iegādāties 96% Nissan LEAF esošo īpašnieku. Šobrīd Nissan, pārstāvot Nissan un Datsun zīmolus, Eiropā piedāvā 23 dažādus un inovatīvus automobiļu modeļus.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 185 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. www.newsroom.nissan-europe.com/lvhttp://www.nissan.lv/

 

Ziņas avots - Nissan