• Nākamās paaudzes Nissan vispirktākie krosoveri klientiem piedāvās elektriskās piedziņas izvēles.
  • Jaunais Nissan LEAF ir Eiropā visstraujāk pārdotais elektroautomobilis, kura pasūtījumu skaits jau ir sasniedzis 19 000.
  • Nissan Qashqai jau pavasarī būs pieejams ar moderno autovadītāja palīgsistēmu – ProPILOT.
  • Jauna partnerība ar enerģētikas uzņēmumu “E.ON” stiprina Nissan ambīcijas elektroautomobiļu vadītājiem piedāvāt bezmaksas elektroenerģiju.

 

06.03.2018. – Nissan Inteliģentā mobilitāte, zīmola vīzija pārveidot to, kā mēs braucam un kā mēs dzīvojam, 2018. gada Ženēvas automobiļu izstādē prezentē vairākus svarīgus paziņojumus.

 

Nissan atklāj, ka jaunā “Nissan M.O.V.E. to 2022” vidējā termiņa plāna ietvaros nākamās paaudzes vispirktākie Nissan krosoveri piedāvās elektriskās piedziņas sistēmas. Šī inovatīvā iniciatīva vēl vairāk paplašinās Nissan klientiem pieejamo izvēļu klāstu, ļaujot izvēlēties gan automobiļa modeli, gan to, kā tam tiek nodrošināta jauda.

 

Šis paziņojums ir jaunākais piemērs zīmola nostājai, kā īstenot Inteliģento jaudu, kas ir viens no Nissan Inteliģentās mobilitātes pamatelementiem. Šī koncepcija, kas sākotnēji tika atklāta Ženēvas automobiļu izstādē pirms diviem gadiem, ir Nissan vīzijas pamats tam, kā Nissan automobiļi tiek vadīti, kā tiem tiek nodrošināta jauda un kā tie tiek integrēti sabiedrībā.

 

Nissan Inteliģentās mobilitātes ikona ir 100% elektriskais, nulles izmešu līmeņa Nissan LEAF. Pateicoties vairāk nekā 300 000 kopš šī automobiļa laišanas klajā 2010. gadā pārdotiem automobiļiem un vairāk nekā četriem miljardiem kilometru, ko šī elektroautomobiļa īpašnieki visā pasaulē ir nobraukuši, tas ir pasaulē populārākais elektroautomobilis.

 

Runājot par “tīru” un ilgtspējīgu braukšanu, Nissan ir izvirzījies vadībā jau par veselu paaudzi, un, pateicoties jaunā otrās paaudzes LEAF laišanai klajā (pārdošanā Eiropā kopš pagājušā mēneša), Nissan kārtējo reizi pārraksta elektroautomobiļu vēsturi.

 

Eiropā pasūtīto jauno Nissan LEAF skaits jau ir pārsniedzis 19 000, no kuriem 13 000 tika pasūtīti vēl pirms tā izrādīšanas Nissan dīleru autocentros. Tas nozīmē, ka jaunais Nissan LEAF ir Eiropā visstraujāk pārdotais elektroautomobilis.

 

Pašlaik Eiropā ik pēc katrām 12 minūtēm tiek pārdots viens jaunais Nissan LEAF.

 

Ar tehnoloģijām, kas debitēja jaunajā LEAF, jau tiek aprīkoti arī citi Nissan vieglie pasažieru automobiļi un vieglie komercautomobiļi. Piemēram, Nissan modernā autovadītāja palīgsistēma – ProPILOT, jau šī gada pavasarī būs pieejama arī Eiropā vispirktākajā krosoverā – Nissan Qashqai.

 

ProPILOT ir solis pretim autonomai braukšanai un piemērs Nissan inovatīvajai pieejai Inteliģentajai braukšanai. ProPILOT ir izstrādāts tā, lai Nissan automobiļu īpašniekiem sniegtu lielāku autovadīšanas aizrautību, kontroli un pārliecību.

 

Turklāt jaunā LEAF 40 kWh akumulators tagad ir pieejams arī Nissan elektriskajā furgonā – e-NV200, kas palielina tā ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu par 60%, nesamazinot furgona kravnesību.

 

Inteliģentā integrācija ir Nissan Inteliģentās mobilitātes trešais un pēdējais stūrakmens. Tā izmanto Nissan inovatīvās elektriskās tehnoloģijas, lai pastiprinātu automobiļu lomu plašākā sabiedrībā. Nissan jaunā partnerība ar enerģētikas uzņēmumu “E.ON” ir jaunākais šīs virzības piemērs.

 

Šīs iniciatīvas ietvaros Nissan un “E.ON” pētīs iespējas jauniem pasākumiem un komercpiedāvājumiem Vehicle-to-Grid (elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) pakalpojumu, atjaunojamās enerģijas ražošanas un enerģijas uzglabāšanas risinājumu jomās, kā arī elektriskā tīkla integrāciju Nissan elektroautomobiļu īpašniekiem.

 

Elektrifikācijas paātrināšanu vēl jo vairāk atbalsta šīs sadarbības mērķi – īstenot Nissan ambīcijas, Nissan elektroautomobiļu īpašniekiem piedāvājot bezmaksas elektroenerģiju.

 

Šie trīs Nissan Inteliģentās mobilitātes pamatelementi mūs ved pie satriecošās IMx KURO koncepctautomobiļa, kas ir Nissan globālās līderpozīcijas un elektroautomobiļu un krosoveru nākotnes virziena iemiesojums. Tam ir 320 kW elektriskā jauda, un tas ar vienu uzlādes reizi var nobraukt vairāk nekā 600 km.

                                                                           

IMx KURO koncepctautomobilis ir aprīkots ar Nissan revolucionāro Brain–to–Vehicle (B2V) tehnoloģiju, kas konstatē, analizē, paredz un reaģē uz autovadītāja smadzeņu viļņiem.

 

Ponzs Pandikutira (Ponz Pandikuthira), Nissan Europe produktu plānošanas nodaļas viceprezidents, komentē: “Nissan kā pasaulē vadošais elektrisko automobiļu ražotājs ir apņēmies palīdzēt patērētājiem un uzņēmumiem izveidot ilgtspējīgāku nākotni mūsu sabiedrībai. Izmantojot Nissan Inteliģentās mobilitātes koncepcijas trīs pīlārus, mēs pārveidojam to, kā mūsu klienti dzīvo, pārvietojas un to, kādu ietekmi tie atstāj uz apkārtējo vidi.”

 

Viņš piebilda: "Šodienas paziņojumi ir nākamais solis, lai nodrošinātu pilnībā integrētu elektrisku ekosistēmu, kas atbilst Nissan Inteliģentajai mobilitātei.”

Ziņas avots - Nissan