18.07.2018. Jaunais Nissan LEAF ir pirmajā pusgadā visvairāk pārdotais elektroautomobilis Eiropā un, pateicoties nulles izmešu līmenim, turpina piesaistīt klientus visā reģionā.

 

Laika posmā no janvāra līdz jūnijam Eiropā ir reģistrēti vairāk nekā 18 000 jaunu Nissan LEAF automobiļu. Kopš modeļa laišanas klajā 2017. gada oktobrī klienti Eiropā ir jau pasūtījušī vairāk nekā 37 000 jaunu Nissan LEAF.

 

Jaunais Nissan LEAF piedāvā aizraujošu paātrinājumu ar pilnīgi elektriskas piedziņas un  videi draudzīgu automobili. Tas ir aprīkots ar dinamisku eksterjera stilu un modernām autovadītāja palīgtehnoloģijām. Automobiļa palielinātais 40 kWh akumulators ļauj nobraukt 270 kilometru lielu attālumu kombinētajā ciklā atbilstoši Eiropas Jaunā braukšanas cikla (WTLP) izmešu un ekonomijas standartiem.

 

100% elektriskais transportlīdzeklis ir ieguvis vairākas godalgas, pateicoties tā modernajām tehnoloģijām un veiktspējai. Tas ieguva „2018. gada pasaulē „zaļākā” automobiļa” apbalvojumu Ņujorkas starptautiskajā automobiļu izstādē un 5 zvaigžņu drošības reitingu gan Eiropas jauno automobiļu novērtējuma programmā, gan Japānas jauno automobiļu novērtējuma programmā.

 

Jaunais LEAF ir paraugmodelis Nissan Inteliģentajai mobilitātei – uzņēmuma nākotnes vīzijai, kas maina to, kā automobiļiem tiek nodrošināta jauda, kā tie tiek vadīti un integrēti sabiedrībā. Tas ir aprīkots ar jaunu, inovatīvu tehnoloģiju klāstu, piemēram, Nissan ProPILOT, ProPILOT Park un e-Pedal, kuras ir ļoti iecienījuši klienti. Līdz šim 72% jaunā Nissan LEAF pircēju ir izvēlējušies ProPILOT daļēji autonomās braukšanas sistēmas papildaprīkojumu.

 

Lielais pieprasījums pēc jaunā Nissan LEAF pirmajos sešos šā gada mēnešos apliecina tā visvairāk pārdotā elektroautomobiļa statusu globālā mērogā, pārsniedzot 340 000 visā pasaulē pārdotu modeļu kopš pirmā LEAF parādīšanās tirgū 2010. gadā. Nissan nesen piegādāja klientam Eiropā 100 000. Nissan LEAF.

 

Pieprasījums pēc elektroautomobiļiem turpina pieņemties spēkā,” sacīja Garets Dansmors (Gareth Dunsmore), Nissan Europe elektroautomobiļu nodaļas direktors. „Jaunais LEAF ir pārveidojis braukšanas sniegto baudu, un, pateicoties tādām tehnoloģijām kā e-Pedal, tas iepazīstina arvien vairāk klientu ar Nissan sniegtajām elektriskās mobilitātes priekšrocībām.”

 

Plašākai informācijai apmeklējiet https://www.nissan.lv/automobili/jauni-automobili/leaf/inteligenta-mobilitate.html

 

Ziņas avots - Nissan