Nissan LEAF sasniedz 50 000 globālās pārdošanas apjomu

  • Kopš atklāšanas 2010. gadā pasaulē pārdoti vairāk nekā 50 000 automobiļi
  • Nissan LEAF Eiropā tagad tiek pārdots 17 valstīs
  • Visā pasaulē Nissan LEAF ir nobraukuši vairāk nekā 260 miljonus kilometru bez kaitīgiem izmešiem

 

2013. gada 14. februārī 100% elektriskais Nissan LEAF sasniedza vēl vienu atzīmi elektrisko automobiļu vēsturē - 50 000 pārdoto automobili, kas apliecina tā pozīciju: tas ir visu laiku vislabāk pārdotais elektriskais automobilis.

 

Tagad Nissan LEAF īpašnieki visā pasaulē kopā ir nobraukuši kopējo attālumu vairāk nekā 260 miljonus kilometru*, kas ir lielāks attālums nekā no Zemes līdz Saulei. Visi šie kilometri ir nobraukti absolūti bez izmešiem, kas sniedz ievērojamu ieguldījumu valdības centienos samazināt kaitīgo NOx un cieto daļiņu līmeni pilsētās. Vislielāko LEAF nobraukto attālumu pasaulē uzrādījis Japānas klients, kas divu gadu laikā kopš automobiļa iegādes nobraucis vairāk nekā 175 000 km.

 

17 Eiropas valstīs ik dienas brauc 7000 LEAF automobiļi, un Spānijā kāds klients gada laikā ir nobraucis jau vairāk nekā 43 000 km. Tas ir daudz vairāk par vidējo gadā nobraukto attālumu, un straujais nobraukuma pieaugums ir godalgotā elektriskā automobiļa uzticamības apliecinājums. To vēl vairāk apstiprina automobiļa neparasti augstais klientu apmierinātības rādītājs, kas ir virs 95% - augstākais visu Nissan automobiļu vidū.

 

Pēdējo 12 mēnešu laikā Eiropā reģistrēts ievērojams CHAdeMO ātrās uzlādes infrastruktūras pārklājuma pieaugums. Šajā laika periodā šo lādētāju, kas akumulatoru no tukša stāvokļa līdz 80% līmenim ļauj uzlādēt nepilnās 30 minūtēs, skaits ir pieaudzis no 158 līdz 601. Līdz gada beigām šo ātrās uzlādes staciju skaitu plānots vairāk nekā divkāršot. Tās tiek uzstādītas stratēģiski izdevīgos punktos, piemēram, lielveikalu autostāvvietās un auto apkalpošanas stacijās gar šosejām, kas 50 000 Nissan LEAF īpašniekiem elektrisko automobiļu revolūciju ļauj izvērst vēl plašāk.

 

Nissan Nordic reģiona Nissan dīleru tīkls ir gatavs elektrisko automobiļu pārdošanai un apkalpošanai.

Pārdošanas tīkls  Ziemeļvalstīs 100% elektrisko Nissan LEAF pārdošanai ir pabeigts. Infrastruktūras izveides projekts, kas ietvēra visaptverošas tehniskās un ar produktiem saistītas apmācības, pirms gada tika aizsākts visos 200 Nissan pārdošanas centros. Visi mazumtirgotāji ir veikuši investīcijas speciālos instrumentos un lādētājos. Šis plašais pārdošanas un servisu tīkls apkalpos elektriskos automobiļus, kas kļūst aizvien biežāk sastopami.

 

„Viss Nissan pārstāvniecību tīkls Ziemeļvalstīs, Igaunijā un Latvijā ir gatavs pārdot un apkalpot Nissan LEAF. Tas jo sevišķi svarīgi ir elektrisko automobiļu īpašniekiem, kam nepieciešams tāda paša līmeņa un kvalitātes serviss Nissan pārstāvniecībā neatkarīgi no tā atrašanās valsts," stāsta Nissan Nordic Europe komunikāciju direktore Taina Erkkilä.

Mazumtirgotāji ir apguvuši tehniskās un pārdošanas apmācības, iegādājušies īpašus LEAF apkalpošanas instrumentus, automobiļus izmēģinājuma braucieniem, kā arī tā uzlādes iekārtas. Latvijā pastāvīgi Nissan LEAF automobiļi klientu izmēģinājumu braucieniem būs pieejami jau drīzumā.

 

„Nākotnē tiek sagaidīts, ka pēc iespējas vairāk Nissan pārstāvniecību investēs arī ātrajās uzlādes ierīcēs, kuras LEAF īpašnieki un arī citu elektrisko automobiļu vadītāji varētu izmantot savā ceļā. Ātrās uzlādes ierīces spēj uzlādēt automobiļa akumulatoru līdz 80% nepilnas pusstundas laikā. Norvēģijā jau 22 Nissan pārstāvniecībās atrodas šādas ātrās uzlādes stacijas, un par atbilstošu samaksu tās tiek plaši izmantotas. Visaptverošs ātro uzlādes staciju  tīkls palīdz autovadītājam pārvietoties pa visu valsti," papildina Erkkilä.


Nissan nulles izmešu mobilitāti padara pieejamu visiem.

No šī gada 24. janvāra Nissan visos Eiropas tirgos ir samazinājis pilnībā elektriskā Nissan LEAF cenu par 3000 eiro. Šīs izmaiņas ir daļa no globālās iniciatīvas, kuras mērķis ir padarīt LEAF pieejamāku trīs galvenajos elektrisko automobiļu tirgos - Japānā, Eiropā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Šis cenas samazinājums papildina valdību un reģionālo varas iestāžu piedāvāto atbalstu elektroautomobiļu iegādei.

 

Stratēģiski izvietotās ātrās uzlādes stacijas Eiropā sāk veidot „elektrisko šoseju" tīklu, kas ievērojami samazina bažas par ar elektroautomobiļiem potenciāli paveicamo attālumu un paaugstina to ikdienas praktiskumu. Šobrīd Eiropā ir uzstādītas apmēram 600 ar LEAF saderīgas CHAdeMO ātrās uzlādes ierīces.

 

*Skaitļi ir balstīti, pamatojoties uz visiem LEAF, kas reģistrēti Carwings telemetrijas sistēmā, kas nav obligāta prasība un kur nav reģistrēti visi automobiļi.

 

 

Par Nissan LEAF 

Nissan LEAF bija pirmais plašražotais elektriskais automobilis, kas 2011. gadā ieguva Gada Auto titulu Eiropā, pasaulē un Japānā. Kopš tā atklāšanas 2010. gada decembrī pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 50 000 automobiļu, kas Nissan LEAF padara par pasaulē vislabāk pārdoto elektrisko automobili. Maiņstrāvas motors ražo 80 kW jaudu un 280 Nm griezes momentu, kas ir pietiekami maksimālajam ātrumam 145 km/h. Elektriskajam motoram jaudu nodrošina Nissan izstrādātais laminētais litija-jonu akumulators, kura jauda ir vairāk nekā 90 kW. Ar parasto lādētāju uzlāde no tukša stāvokļa līdz 100% aizņem astoņas stundas un tikai 30 minūtes no tukša stāvokļa līdz 80%, izmantojot ātro lādētāju optimālos apstākļos. Stingrajos Euro NCAP drošības testos Nissan LEAF ir ieguvis piecu zvaigžņu novērtējumu, kas to padara par vienu no drošākajiem automobiļiem uz pasaules ceļiem. Nissan LEAF ir pilnībā aprīkots - ar gaisa kondicionētāju, satelīta navigāciju un atpakaļskata stāvvietā novietošanas kameru. Eiropā Nissan LEAF ražošana tiks uzsākta Sanderlendas ražotnē 2013. gadā. 

Ziņas avots - Nissan