Nissan mēģinās uzvarēt LeMānā ar GT-R

 

  • Nissan gatavojas sacensties ar Audi, Porsche un Toyota ar savu rūpnīcas LMP1 komandu FIA Pasaules izturības čempionātā.
  • Japāņu autoražotājs met izaicinājumu Lemānas veterāniem.

 

Nissan 2015. gadā startēs Lemānas 24 stundu autosacīkstēs ar Nissan GT-R un sacentīsies ar Audi, Porsche un Toyota. Japāņu autoražotājs piedalīsies arī 2015. gada FIA Pasaules izturības čempionātā ar pilnvērtīgu rūpnīcas komandu divu LMP1 prototipu sastāvā. Turpinot vairāk nekā 30 gadus ilgas sporta tradīcijas, un par godu zīmola ielas automobiļu karognesējam Nissan GT-R, Nissan LMP1 automobiļu nosaukums būs Nissan GT-R LM NISMO.

 

Nissan LMP1 programma tika prezentēta Eiropas visstraujāk augošajā digitālo inovāciju zonā Londonas austrumu daļā, kur atrodas arī Nissan jaunais, globālais digitālais centrs. Kopā ar Nissan vecāko plānošanas viceprezidentu un izpilddirektoru Endiju Palmeru (Andy Palmer), NISMO prezidentu Šoiči Mijatani (Shoichi Miyatani) un NISMO globālā zīmola vadītāju Derenu Koksu (Darren Cox) svinīgo prezentāciju Londonas Old Truman Brewery kvartālā apmeklēja ACO prezidents Pjērs Filons (Pierre Filon).

 

Nissan apzināti izvēlas novatorisku „sporta mārketinga" pieeju, piemēram, sponsorējot Red Bull Racing komandu ar prestižā Infiniti zīmola starpniecību. Ārpus autosporta Nissan ir oficiālais UEFA Čempionu Līgas partneris - līgums ir noslēgts uz četriem gadiem. Nissan ir arī 2016. gada Rio olimpiādes oficiālais autotransporta partneris.

 

„Mēs vēlamies uzslavēt ACO un FIA par lieliski paveikto darbu noteikumu izstrādē," saka Nissan vecākais plānošanas viceprezidents un izpilddirektors Endijs Palmers. „LMP1 ir vairāk nekā vienkārši cīņa par to, kuram ir labākas tehnolģijas. Visi mūsu konkurenti šajā segmentā ir izvēlējušies dažādu pieeju, un arī mēs sekosim viņu piemēram. Mēs vēlamies gūt uzvaru pār konkurentiem ļoti atšķirīgā veidā. Mēs nestartēsim ar kārtējo hibrīdu, kuru ir grūti atšķirt no Porsche, Audi vai Toyota, - vismaz man tie visi izskatās vienādi. Mūsu plāns ir darīt kaut ko daudz oriģinālāku."

 

Nissan arvien aktīvāk piedalās autosportā ar dažādām novatoriskām programmām, tostarp Nissan PlayStation „GT Akadēmiju" un ACO „56. garāžas" iniciatīvu.

 

Nissan GT-R NISMOGT3 piedalās sacensībās visā pasaulē, tostarp Eiropā, kur to pilotē „GT Akadēmijas" absolventi. Nissan LMP2 dzinējs ir viens no izcilākajiem P2 kategorijā pēdējo gadu laikā, un regulāra piedalīšanās ACO projektā „56. garāža" apliecina Nissan nebeidzamo mīlestību pret tehniska rakstura izaicinājumiem. Sacīkšu trasēs gūto pieredzi Nissan īsteno ielas automobiļos, ieviešot tehnoloģiskas inovācijas visā automobiļu modeļu klāstā.

 

„Mārketinga inovācijas mums ir ļoti svarīgas, un Lemāna piedāvā vienreizēju platformu mārketingam," saka NISMO globālā zīmola, mārketinga un pārdošanas vadītājs Derens Kokss. „Mēs esam liels, aizraujošs un inovatīvs zīmols, kas vēlas būt pārstāvēts pasaules līmenī. NISMO ir vairāk nekā vienkārši uzņēmums Jokohamā, no kurienes nāk augstākā līmeņa autosporta talanti. NISMO atspoguļo visu, ko mēs mīlam autosportā. Šogad Lemānā startē četri videospēļu meistari, bet Lielbritānijas GT čempionātā startējošais Kriss Hojs (Chris Hoy) gatavojas kļūt par vienu no nedaudzajiem olimpiešiem, kas piedalījušies Lemānā."

 

Jaunais Nissan GT-R LM NISMO sniedz Nissan iespēju atgriezties Lemānā, kur ražotājam ir palikuši „nenokārtoti rēķini".

 

„Nissan GT-R LM NISMO projektēšana un izgatavošana ir globāls projekts ar dziļām saknēm Japānā," skaidro NISMO prezidents Šoiči Mijatani. „Komandas sastāvā ir inženieri un mehāniķi no Japānas, ASV un Eiropas. Mēs zinām, ka konkurēt LMP1 kategorijā nebūs vienkārši, jo tajā piedalās nopietni ražotāji, taču mēs esam apņēmības pilni izveidot pēc iespējas konkurētspējīgāku automobili, kas spētu ar tiem sacensties.

 

Lemānai mēs izvēlējāmies GT-R nosaukumu, jo GT-R simbolizē visaugstāko Nissan veiktspējas līmeni. Tas ir iedvesmojošs zīmols un automobilis, kas patīk mūsu faniem un klientiem. Autosports GT-R nav nekas jauns - jau vairākus gadus tas startē Super GT un GT3 kategorijās. Lielākais pārbaudījums būs LMP1 kategorija. Lemānā mums ir daži „nenokārtoti rēķini", un ar Nissan GT-R LM NISMO mēs varam cīnīties par uzvaru."

 

Nissan ir pieejams gan sportistiem, gan autosporta līdzjutējiem. Tuvāko sešu nedēļu laikā NISMO ir apņēmušies īstenot #eatsleepRACErepeat („Ēst, gulēt, SACENSTIES, atkārtot") kampaņu, kuras mērķis ir ciešāk iesaistīt autosporta līdzjutējus. „NISMO.TV" turpina piedāvāt izcilus videomateriālus un tiešraides, tostarp no NISMO sponsorētā Le Mans ciemata, sniedzot skatītājiem klātbūtnes sajūtu. 

 

Tagad uzdevums ir laicīgi sagatavot Nissan LMP1 automobili startam 2015. gadā. Tuvākajā laikā tiks paziņota Nissan GT-R LM NISMO ekipāža, kuras sastāvā būs gan Nissan labi pazīstami, gan mazāk zināmi autobraucēji. Arī jaunā automobiļa debijas datums un pilnas tehniskās specifikācijas tiks izziņotas vēlāk, taču nevienam nav šaubu par Nissan nolūkiem.

 

###

Par NISSAN EUROPE 

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārvalstu automobiļu ražotājiem Eiropā, vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 16 000 darbinieku. Pērn Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 695 000 automobiļi, tostarp mini-MPV, godalgotie krosoveri, SUV un komercautomobiļi. Šobrīd Nissan Eiropas tirgū piedāvā 24 dažādus inovatīvus produktus, un uzņēmuma mērķis ir kļūt par vislielāko Eiropā pārstāvēto Āzijas autoražotāja zīmolu.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 181 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. http://www.nissan.lv/

 

Ziņas avots - Nissan