• Uz Nissan Navara bāzes veidota glābšanas konceptautomobiļa pasaules debija.
  • Nissan elektroautomobiļu pārnēsājamā akumulatoru komplekta prototipa pasaules debija, tālāk attīstot Nissan Inteliģentās mobilitātes vīziju.
  • Navara EnGuard Concept demonstrē, kā godalgotā Nissan Navara ir piemērota izmantošanai pat vissarežģītākajos apstākļos.
  • Nissan vieglo komercautomobiļu klāsts ietver biznesam elastīgi pielāgojamus kravas furgonus un kravas automobiļus.

 

21.9.2016. 2016. gada Hannoveres automobiļu izstādē Nissan parādījis pilnīgi jaunu automobili. Nissan Navara EnGuard Concept ir spēcīgs un izturīgs pikaps – visurgājējs, kas ir paredzēts izmantošanai kā glābšanas platforma dažās no pasaules skarbākajām un ekstremālākajām vidēm. 

 

Navara EnGuard Concept ir balstīts uz “2016. gada Starptautiskā pikapa” godalgas ieguvējas – Nissan Navara Double Cab Tekna versiju, un tas piedāvā daudz īpašu dizaina elementu un automobiļa veiktspējas uzlabojumu. Tas ir aprīkots arī ar vitāli nepieciešamu aprīkojumu atjaunošanas darbiem ārkārtas situāciju un katastrofu gadījumā. Šis aprīkojums ietver īpašu dronu ar kameru, kas var veikt lidojumus virs noteiktas zonas un sniegt būtisku informāciju par to, ar kādām briesmām var nākties saskarties glābēju komandai. 

 

Tāpat kā pati Nissan Navara, EnGuard Concept ir izturīgs un inteliģents automobilis, kas ir apveltīts ar izcilu dinamisko veiktspēju un standarta aprīkojumā ietvertu kontroles tehnoloģiju klāstu, ieskaitot Nissan progresīvo 360° apkārtskata monitoru.  

 

Navara EnGuard Concept arī piedāvā pārnēsājamā akumulatoru komplekta prototipa, ko ir projektējis un izstrādājis Nissan, pasaules debiju. Tajā tiek izmantotas Nissan pārbaudītās elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģijas, kas jau ir pieejamas 100% elektriskajos automobiļos – Nissan LEAF un e-NV200. Navara EnGuard Concept ir integrēti divi pārnēsājamu akumulatoru komplekti, kas nodrošina uzticamu, klusu, “tīru” un mobilu barošanas avotu instrumentu un iekārtu darbināšanai, kad šis pikaps tiek izmantots attālinātās vietās.  

 

Filips Gerins-Buto (Philippe Guerin-Boutaud), Korporatīvais viceprezidents, Vieglie komercautomobiļi, Nissan, norādīja: “Nissan Navara ir izturīgs un inteliģents pikaps, un mūsu klienti paļaujas, ka tas spēs pārvarēt jebkādus braukšanas apstākļus un paveikt jebko to ikdienas dzīvēs. Nissan Navara EnGuard Concept ir šī principa paplašinājums, demonstrējot, ka mūsu godalgotais pikaps ir izcili piemērots izmantošanai vissarežģītākajos apstākļos un dzīvību glābšanai.” 

 

Viņš turpina: Navara EnGuard Concept ir jauna nodaļa Nissan Inteliģentās vīzijas stāstā, virzoties pretī nulles izmešus nākotnei un nullei bojāgājušo uz ceļiem. Mūsu elektroautomobiļu pārnēsājamā akumulatoru komplekta prototips piedāvā jaunu vīziju par to, kā nākotnē Nissan varētu integrēt pasaulē plaši pazīstamās Nissan elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģijas un kompetenci jaunās nozarēs.” 

 

Nissan – globālais vieglo komercautomobiļu segmenta līderis. 

 

Nissan ir globālais vieglo komercautomobiļu segmenta līderis ar plašu produktu klāstu, kas ietver pikapus, kravas automobiļus un plašu universālu kravas furgonu klāstu, kas atbilst ikviena uzņēmuma vajadzībām. Tajā ir iekļauts arī pilnīgi jaunais Nissan NV300, kas arī tika atklāts Hannoveres automobiļu izstādē, kā arī progresīvais 100% elektriskais furgons – e-NV200. Šo piedāvājumu papildina augstākā līmeņa serviss, tostarp Nissan solījums klientiem un Nissan vieglo komercautomobiļu unikālā 5 gadu / 160 000 km ražotāja standarta garantija*. 

 

Nissan kompetence vieglo komercautomobiļu jomā balstās uz bagātīgu pieredzi un vēsturi, kas sniedzas vairāk nekā 80 gadus senā pagātnē, un to apliecina zīmolam pastāvīgi piešķirtie starptautiskie apbalvojumi. Jaunā Nissan Navara ir nesen atzīta par “2016. gada Starptautisko pikapu”. 

 

Vieglie komercautomobiļi spēlē būtisku lomu Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijā, virzoties uz nulles izmešu nākotni ar nulli bojāgājušajiem uz ceļiem, izmantojot progresīvas drošības kontroles tehnoloģijas, kas ir uzstādītas pašreizējos automobiļu modeļos. Šie ir Nissan autonomās vadības tehnoloģiju programmas stūrakmeņi.­­ Ar pārnēsājamo akumulatoru komplektiem Navara EnGuard Concept atbalsta Nissan Inteliģentās mobilitātes vīziju. 

 

Nissan Navara EnGuard Concept – detalizēta informācija. 

 

Spēcīgas vētras, negaidīti plūdi, zemestrīces un cunami – informācija par dabas katastrofām regulāri parādās pasaules mediju ziņās un šķiet, ka to ir vairāk kā jebkad iepriekš. Glābšanas organizācijām visā pasaulē ir ārkārtīgi svarīgi saņemt atbilstošus instrumentus to nozīmīgā darba veikšanai, lai varētu sasniegt tos, kam ir nepieciešama palīdzība un glābtu dzīvības. Ātri un droši nonākt katastrofas zonas centrā ir ārkārtīgi svarīgi. 

 

Nissan Navara EnGuard Concept ir izcili piemērots šim uzdevumam. Tajā ir veiktas dažādas izmaiņas, kas ir pārveidojušas standarta Navara pikapu par mobilu dzīvības glābšanas platformu. Kopējais braukšanas augstums ir palielināts par 50 mm, paaugstinot klīrensu un uzlabojot automobiļa visurgājēja spējas. Attālums starp riteņiem automobiļa priekšā un aizmugurē ir palielināts attiecīgi par 80 un 94 mm, abiem attālumiem sasniedzot 1 620 mm, lai veicinātu papildu stabilitāti uz nelīdzena reljefa. Standarta aprīkojumā iekļautie 18” vieglmetāla diski ir aizvietoti ar jauniem 16” diskiem un pārsteidzošām 285/75/R16 bezceļu riepām, lai nodrošinātu izcilu saķeri. 

 

Vispamanāmākās izmaiņas salīdzinājumā ar standarta aprīkojuma Navara ir veiktas automobiļa sānos, kur uz priekšējo un aizmugurējo riteņu arkām ir uzstādītas īpašas aizsarguzlikas. Starp tām atrodas jaunas formas sānu pakāpieni ar gumijas sloksni uz augšējās virsmas, lai nodrošinātu labāku saķeri. Pie autovadītāja sānu loga priekšējās malas ir novietota padeves caurule, paaugstinot dzinēja gaisa ievadu, ja automobilim ir jāšķērso upes. 

 

Nissan Navara ikdienas dzīves pamatā ir kravas kaste, un tas pats attiecas uz Navara EnGuard Concept. Tā ir pārveidota par mobilu bāzi glābējiem un ir pilnībā aprīkota, lai nodrošinātu atbalstu glābšanas darbu laikā attālinātās vietās un sarežģītos apstākļos. 

 

Kravas kastes aizmugurējais borts tagad ir aprīkots ar jaunu formētu ieliktni un augstu novietotu bremžu lukturi. Kravas kastes aizmugurējo bortu var nolaist, atklājot kravas kastes saturu, kurā atrodas glābšanas aprīkojums, kas glabājas uz divām izvelkamām platformām, lai glābējiem būtu to ērti lietot. Abas platformas ir izgatavotas no izturīga divslāņu stikla šķiedras materiāla, un to izvilkšanas attālums ir 800 mm. 

 

Seklās augšējās platformas platums atbilst kravas kastes platumam, un tajā atrodas viegli priekšmeti, piemēram, ierīces divpusējiem radiosakariem, jaudīgi lukturi, ugunsdzēšamais aparāts, virves un kāpšanas aprīkojums, lāpsta un cirvis. Apakšējā platforma ir dziļāka un šaurāka, aizņemot tikai Navara EnGuard Concept kravas kastes centrālo trešdaļu. Tā tiek izmantota lielāku priekšmetu, piemēram, skābekļa tvertnes un reanimācijas komplekta, glābšanas vestu un peldlīdzekļu uzglabāšanai. 

 

Pārnēsājamie akumulatoru komplekti – attālināta barošana paplašina Nissan Inteliģentās mobilitātes vīziju. 

 

Blakus platformai, kravas kastes labajā un kreisajā pusē atrodas divi pārnēsājamo akumulatoru komplektu prototipi. Šī eksperimentālā tehnoloģija debitēja Hannoveres automobiļu izstādē, demonstrējot alternatīvas Nissan elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģiju izmantošanas iespējas. Sasniedzot vairāk nekā 250 000 Nissan elektroautomobiļu pārdošanas apjomu visā pasaulē, Nissan atrodas šī straujas attīstības segmenta priekšgalā un, esot šajā pozīcijā, var izmantot savas zināšanas jaunu automobiļu nozaru un klientu nākotnes iespēju pētīšanā. 

 

Novietojot akumulatoru komplektus tiem paredzētajā vietā, tie pastāvīgi atrodas “uzlādes” režīmā, izmantojot automobiļa dīzeļdzinēja radīto enerģiju, lai nodrošinātu, ka komplekti ir gatavi lietošanai ārkārtas situācijās, kad tas ir nepieciešams. Katra 2 kW ierīce izmanto septiņus Nissan elektroautomobiļa akumulatora moduļus, kas ievietoti pret laika apstākļiem izturīgā, apstrādātā alumīnija korpusā. 

 

Glābšanas laikā tos var izmantot, lai darbinātu specializēto griešanas aprīkojumu un smagsvara pacēlājiekārtas, un tie ir konstruēti tā, lai nodrošinātu efektīvu alternatīvu benzīna ģeneratoriem. Tā tiek nodrošināti daudzi ieguvumi, jo ģenerators ir skaļš, bet klusie pārnēsājamo akumulatoru komplekti, kas darbojas bez vibrācijām, var uzlabot saziņu starp glābējiem un uzlabot spēju sadzirdēt saucienus pēc palīdzības no izdzīvojušajiem. Tā kā pārnēsājamie akumulatoru komplekti nerada izmešus un nesatur uzliesmojošu degvielas, tos var izmantot slēgtās telpās, piemēram, ēkās vai alās. 

 

Komplektācijā ir iekļautas divas ievades (uzlādēšanas) kontaktligzdas – 220 V maiņstrāvas (AC) kontaktligzda un savienojums saules bateriju paneļiem. No piecām izvades (izlādes) kontaktligzdām divas ir 220 V maiņstrāvas (AC) kontaktligzdas un trīs ir USB pieslēgvietas. Pārnēsājamo akumulatoru komplektu galos ir padziļinājumi, lai tos varētu viegli pārnēsāt. 

 

Inteliģentās mobilitātes vīzijas ietvaros Nissan strādā, lai izpētītu, kā tā progresīvās elektroautomobiļu akumulatoru tehnoloģijas var tikt dziļāk integrētas sabiedrībā. Šo akumulatoru komplektu prototipi sniedz reālu piemēru tam, kā šīs tehnoloģijas var izmantot jaunās nozarēs, lai piedāvātu “tīrākus” un ilgtspējīgākus energopadeves risinājumus. 

 

Nissan Inteliģentās mobilitātes stratēģija, par ko tika paziņots šajā gadā, ir izveidota, lai virzītu Nissan produktu evolūciju, un tā būs uzņēmuma būtisku lēmumu pamatā attiecībā uz to, kā automobiļiem tiek nodrošināta enerģija, kāda būs autovadīšana un kā automobiļi tiks integrēti sabiedrībā, saglabājot uzsvaru uz daudz patīkamākas braukšanas pieredzes nodrošināšanu. 

 

Augstu lidojoši droni ar kameru nosūta attēlus uz automobili. 

 

Navara EnGuard Concept aizmugurējās daļas kreisajā un labajā augšējā malā ir iestrādāti ar motoru aprīkoti, paceļami uzglabāšanas risinājumi. Autovadītāja pusē atrodas pārnēsājams pirmās palīdzības komplekts, lai apstrādātu vieglākus ievainojumus, kā arī pārnēsājams defibrilators. Pasažiera pusē atrodas 20,5” HD ekrāns, kas ir paredzēts drona uzņemtā video straumēšanai reāllaika režīmā.

 

Drons ir “DJI Phantom 4” modelis, kas ir jaunāko tehnoloģiju ierīce, kuras maksimālais darba augstums ir 6000 metri. Drona svars ir tikai 1 380 grami, un tas gandrīz 30 minūtes var lidot ar ātrumu līdz 20 metriem sekundē. Drona apakšējā pusē atrodas 12,4 megapikseļu kamera, kas spēj uzņemt video un fotogrāfijas, un tā ir uzstādīta uz īpaša rotējoša statīva, lai nodrošinātu trīsasu stabilitāti. Atrodoties Navara EnGuard Concept, drons tiek uzglabāts uz apakšējās aizmugurējās platformas. 

 

Blakus paceļamajiem risinājumiem atrodas integrētas strāvas kontaktligzdas – kopā četras, divas katrā kravas kastes pusē, paslēptas zem atsevišķiem alumīnija vāciņiem. Katrā automobiļa pusē atrodas viena ievades un izvades kontaktligzda, un tās visas ir savienotas ar pārnēsājamajiem akumulatoru komplektiem. 

 

Automobiļa aizmugurē katrā pusē ir uzstādīts iedziļināts, anodēts metāla stienis, ļaujot pievienot regulējamas skavas, lai varētu pārvadāt papildu kravu. Stieņi ir identiski tiem, kas tiek izmantoti standarta Nissan Navara kravas kastēs. Jaunajā Navara EnGuard Concept dekoratīvajā kravas kastes stienī aiz pasažieru loga aizmugurējās malas ir integrēti divi papildus uzglabāšanas nodalījumi. 

 

Īpašs apgaismojums un vinča atbalstam glābšanas darbu laikā. 

 

Navara EnGuard Concept salonā ir pilnībā pārveidota jumta līnija, kas atrodas 136 mm augstāk nekā standarta Navara versijā. Tajā ir iestrādāta jaudīga 360 grādu LED apgaismojuma josla, un automobiļa salona četros stūros atrodas zili ārkārtas situāciju stroboskopa gaismekļi, kas ir redzami no visiem leņķiem. Četrās malās ir uzstādīti balti LED gaismekļi; priekšējā un aizmugurējā daļā ir iespējams ieslēgt lieljaudas režīmu, nodrošinot glābējiem jaudīgu plašas zonas apgaismojumu.

 

Pieskaņoti zili stroboskopa gaismekļi ir integrēti visu četru aizsarguzliku augšējā malā, kā arī pārveidotajos priekšējos miglas un aizmugures lukturos. Visas šīs iespējas ir apslēptas līdz to ieslēgšanas brīdim, lai nodrošinātu neuzkrītošu izskatu. 

 

Citas izmaiņas ietver jaudīgu vinču, kas ir integrēta pārveidotajā priekšējā bamperī, kā arī pilna izmēra rezerves riteni, kas atrodas zem kravas kastes. Komplektācijā ir iekļauts arī sakabes āķis, nodrošinot tādu pašu – 3500 kg vilktspēju kā standarta Navara gadījumā.

 

Automobiļa virsbūve ir pārklāta ar spīdīgu, gaiši pelēkas krāsas pārklājumu, izceļot galvenās detaļas, piemēram, sānu pakāpienus, riteņus, barošanas kontaktligzdas un vinčas āķi fluorescējoši zaļā krāsā. Uzlīmes ietver atstarojošus elementus neparedzētiem gadījumiem četru durvju apakšējā daļā, kā arī identifikācijas numuru 23 dažādās zonās, tostarp uz jumta. “B” statnis ir matēti melns, bet durvju rokturi, sānu spoguļu korpusi un sānu logu ietvarlīstes ir pārklātas ar spīdīgi melnu premium pārklājumu. 

 

Krāsas izvēli nosaka ārkārtas situācijās izpildāmā loma 

 

Automobiļa izstrādes laikā tika ļoti rūpīgi pārdomāta krāsu izvēle, īpaši domājot par automobiļa lomu glābšanas darbos un krāsu toņu izmantošanu šajā jomā. Nissan pētījumi atklāja, ka fluorescējoša zaļa krāsa ir pamanāmākā krāsa dienas gaismā, un to visvieglāk atpazīst cilvēki ar daltonismu. Krāsu izvietojums arī bija svarīgs. Piemēram, bultveida elementi atrodas uz durvju apakšējās daļas, lai tuvojošos transportlīdzekļu lukturu radītā gaisma no tiem atstarotos pēc iespējas ātrāk. 

 

Nissan Navara EnGuard Concept interjerā Navara standarta versiju salona detaļu metāliskās krāsas vietā tika izvēlēta melna premium krāsa. Atteikšanās no šāda dekoratīva pārklājuma rada daudz funkcionālāku izskatu, kā arī ļauj automobiļa salonā esošo personu acīm pievērsties kontrolierīcēm, kas ir nepieciešamas glābšanas darbu veikšanai. Vienīgais izņēmums ir interjera durvju rokturi, kuriem ir saglabāts hroma pārklājumu, lai tie izceltos uz tumšākas automobiļa salona apdares fona. 

 

Arī automobiļa salonā tika ņemts vērā, kā krāsas tiek izmantotas reālos glābšanas automobiļos; piemēram, automobiļa salona durvju kabatām ir fluorescējošs pamats, lai tās varētu viegli atrast un salonā esošās personas varētu redzēt, vai tajās kaut kas atrodas. 

 

Pārveidotie sēdekļi ir pārklāti ar īpaši izturīgu SuperFabric audumu ar īpašu zaļu “bruņuvestes” dizainu un atstarojošu baltu apdari stūros, lai tos varētu viegli saskatīt tumsā.

 

Kontroles tehnoloģijas, ieskaitot apkārtskata monitoru.

 

Tā kā Navara EnGuard Concept ir balstīts uz Navara Tekna aprīkojuma līmeni ar vislabāko apdari un aprīkojumu, tā aprīkojumā ir ietvertas daudzas šī aprīkojuma līmeņa standarta iezīmes, kas ir noderīgas arī glābšanas darbos. Tas attiecas uz NissanConnect satelītnavigācijas sistēmu, lai noteiktu ātrāko ceļu, divu zonu klimata kontroli un apsildāmiem sēdekļiem, lai nodrošinātu komfortablu braukšanu. Visnoderīgākā funkcija šajā gadījumā būtu Nissan progresīvais apkārtskata monitors – 360 grādu kameru sistēma, kas automobiļa panelī esošajā ekrānā parāda pilnīgu automobiļa un tā tuvākās apkārtnes attēlu no “putna lidojuma” skatu punkta. Tas ir glābējiem ideāli piemērots rīks, kas ļauj bez kavējumiem braukt sarežģītos bezceļa apstākļos. 

 

Automobilis ir uzlabots arī mehāniskā ziņā. Tāpat kā Navara standarta versiju gadījumā, šai versijai ir izmantota izturīga kāpņu tipa šasija, un Navara EnGuard Concept ir uzstādīta jauna, pilnībā regulējama augstas veiktspējas balstiekārtas sistēma ar modernizētām neilona muciņām, lai vēl vairāk uzlabotu veiktspēju bezceļa apstākļos. 

 

Arī bremzes ir jaunas – četru cilindru pilnīgas 300 mm perforētas un ventilētas disku bremzes. Dzinējs nav mainījies – tiek izmantots Navara 2,3 l 190 ZS divu turbīnu dīzeļdzinējs, kā arī septiņu pārnesumu automātiskā pārnesumkārba ar pilnpiedziņu, kad nepieciešams. Šis dzinējs atbilst jaunākā Euro 6 izmešu līmeņa prasībām, un tajā ir iestrādāta selektīvās katalītiskās samazināšanas sistēma, lai samazinātu NOx emisijas. Navara EnGuard Concept CO2 izmešu apjoms ir 183 g/km. 

 

Nissan Navara EnGuard Concept un Nissan pārnēsājamo akumulatoru komplekts ir izstrādāts Nissan Design Europe (NDE), kas atrodas Londonā, Apvienotajā Karalistē.

Ziņas avots - Nissan