• Qashqai – Eiropā pārdotākais krosovers – ir pirmais Nissan modelis, kurš ir aprīkots ar pilnīgi jauno benzīna dzinēju.
  • Šis 1,3 litru dzinējs, kas pieejams ar 140 ZS un 160 ZS jaudu, aizstās 1,2 un 1,6 litru dzinējus.
  • Zemāks CO2 izmešu līmenis, zemāks degvielas patēriņš un jauns standarts braukšanai ar Qashqai.
  • Pavisam jauna septiņu pakāpju dubultsajūga pārnesumkārba (DCT) debitē Nissan apjoma modelī.
  • Jaunas piedziņas sistēmas, kas izstrādātas, pateicoties Renault–Nissan–Mitsubishi alianses spēkam un resursiem.

Nissan Qashqai tagad ir pārdošanā ar pilnīgi jaunu 1,3 litru benzīna dzinēju. Tā ir jaunākā nodaļa Qashqai – Eiropā pārdotākā krosovera – veiksmes stāstā, kam pateicoties pieaugs klientu piekrišana SUV.

Augsti efektīvais jaunais dzinējs, kas ir pieejams ar 140 ZS un 160 ZS jaudu, nodrošina mazāku degvielas patēriņu un zemāku CO2  izmešu līmeni. Tas ir tapis ar Renault–Nissan–Mitsubishi alianses spēkiem un resursiem, kā arī ir izstrādāts sadarbībā ar Daimler.

Dzinējs savu debiju piedzīvos ar Nissan Qashqai modeli. Tas ir pieejams ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu un ar pilnīgi jaunu septiņu pakāpju dubultsajūga pārnesumkārbu (DCT) – abas ar priekšējo riteņu piedziņu. Šī ir pirmā reize, kad ar DCT ir aprīkots Nissan apjoma modelis, tādējādi klientiem sniedzot sportisku un tiešu dinamisku pieredzi, uzlabotu stāvošā starta sniegumu un vienmērīgu jaudas padevi.

Jaunajam 1,3 litru dzinējam ir trīs versijas – 140 ZS sešu pakāpju manuāla, 160 ZS sešu pakāpju manuāla un 160 ZS septiņu pakāpju DCT. Griezes momenta rādītāji ir 240 Nm zemas jaudas dzinējam, 260 Nm augstas jaudas manuālajam dzinējam un 270 Nm DCT dzinējam.

Šis uzlabotās benzīna piedziņas produktu klāsts ievieš jaunu standartu braukšanai ar Qashqai. Klienti ievēros uzlabotu reakciju un paātrinājumu, pateicoties augstākai jaudai un griezes momentam, vienmērīgākai un lineārākai jaudas padevei un klusākai braukšanas pieredzei. Tehniskās apkopes intervāli arī tiek pagarināti.

Žans Filips Rū (Jean-Philippe Roux), Nissan Europe Krosoveru nodaļas ģenerāldirektors, stāsta: "Jaunā 1,3 litru dzinēja palaišana ir pareizā atbilde mainīgajiem tirgus apstākļiem, apmierinot klientu pieprasījumu pēc augsti efektīva benzīna dzinēja, kas nodrošina izcilu braukšanas veiktspēju un degvielas taupību."

Jaunās 1,3 litru piedziņas sistēmas Qashqai tieši aizvietos trīs vecākas sistēmas – 1,2 litru 115 ZS manuālo un CVT un 1,6 litru 163 ZS manuālo. Visas jaunās piedziņas sistēmas atbilst jaunākajiem Euro 6d-Temp izmešu līmeņa standartiem.

NEDC-BT
140 ZS un 160 ZS MT

17" diski

18" vai 19" diski

Degvielas ekonomija  

5,3 l/100km

5,7 l/100km

CO2   izmešu līmenis 

121 g/km

130 g/km

 

NEDC-BT
160 ZS DCT *

17" diski

18" vai 19" diski

Degvielas ekonomija  

5.5 l/100km

5.8 l/100km

CO2   izmešu līmenis 

122 g/km

131 g/km

*DCT veiktspējas dati tiks apstiprināti pēc homologācijas saņemšanas.

Visas trīs piedziņas sistēmas ir ļoti konkurētspējīgas ar citu ražotāju sistēmām, un bieži vien to CO2 izmešu līmenis ir izteikti labāks.

Papildus zemākam degvielas patēriņam un CO2 izmešu līmenim jaunais dzinējs nodrošina vienmērīgāku reakciju pie zemiem dzinēja apgriezieniem, spēcīgāku paātrinājumu un ātrāku/drošāku manevrēšanu, veicot apsteigšanu.

Uzlabota efektivitāte tiek nodrošināta, pateicoties pilnīgi pārstrādātam dzinēja dizainam salīdzinājumā ar iepriekšējiem benzīna dzinējiem. Ir pievienots benzīna daļiņu filtrs, un uzlabojumi ietver degvielas iesmidzināšanas sistēmu, degkameras dizainu, mazinātu berzi un turbokompresora optimizāciju. Pateicoties augstākam griezes momentam pie zemiem dzinēja apgriezieniem, automobiļa pasažieriem tiek nodrošināta arī klusāka braukšana.

Salīdzinot ar 1,2 litru 115 ZS manuālo dzinēju, kas tiks izņemts no aprites, jaunajam 1,3 litru 140 ZS manuālajam dzinējam ir papildu 25 ZS un papildu 50 Nm griezes moments. Qashqai ar 17" diskiem CO2 izmešu līmenis ir 121 g/km (NEDC-BT), kas ir par 8 g/km mazāk nekā iepriekš (NEDC).

Salīdzinājumā ar 1,6 litru 163 ZS manuālo dzinēju, kas tiks izņemts no aprites, jaunajam 1,3 litru 160 ZS manuālajam dzinējam ir par 3 ZS mazāk jaudas, bet tam ir papildu 20 Nm griezes moments. Qashqai ar 17" diskiem CO2 izmešu līmenis ir 121 g/km (NEDC-BT), kas ir par 13 g/km mazāk nekā iepriekš (NEDC).

Īpašuma kopējās izmaksas (TCO) ir samazinātas pateicoties mazākām uzturēšanas izmaksām automobiļa ekspluatācijas laikā. Piemēram, tehniskās apkopes intervāls ir pagarināts no 20 000 km uz 30 000 km. Papildu CO2 izmešu līmeņa samazinājums diviem manuālās transmisijas modeļiem par 8 g/km klientam sniedz iespēju maksāt mazāku transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli.

Dzinēju izstrādāja Renault–Nissan–Mitsubishi alianse, un ar to ir veiktas 40 000 pārbaužu un simulāciju stundas. Šajās pārbaudēs tika veikti pārbaudes braucieni 300 000 km garumā dažos no ekstrēmākajiem apstākļiem.

Pateicoties Renault–Nissan–Mitsubishi alianses spēkam un resursiem, Nissan var nodrošināt saskaņotību, kas izaicina benzīna dzinēja limitus. Tādēļ 1,3 litru piedziņa piedāvā klientiem augstākā līmeņa veiktspēju un sniegumu, atbilst stingrākajiem uzticamības un izturības standartiem un mazina CO2 izmešu līmeni.

Dzinējs ir izstrādāts sadarbībā ar Daimler, kas ar to aprīkos savu Mercedes-Benz zīmola automobiļus. Alianse paredz, ka izgatavos līdz vienam miljonam šī dzinēja vienību nākamajā finanšu gadā un ar to tiks aprīkoti vairāk nekā 50% pārdoto Qashqai.

Klientu ieguvumi no jaunā 1,3 litru benzīna dzinēja

Vispārīgie ieguvumi (visām trim piedziņas sistēmu kombinācijām)

  • Uzlabota dzinēja reakcijas un jaudas/griezes momenta padeves veiktspēja.
  • Klusāka braukšanas pieredze automobiļa pasažieriem, jo nav nepieciešams augstāks apgriezienu skaits (kas paaugstina troksni); pie zemiem dzinēja apgriezieniem ir augstāks griezes moments.
  • Mazāks degvielas patēriņš un zemāks CO2 un daļiņu izmešu līmenis. Šī uzlabotā efektivitāte tiek nodrošināta, pateicoties pilnīgi pārstrādātam dzinēja dizainam salīdzinājumā ar iepriekšējiem Nissan benzīna dzinējiem.
  • Noteiktas uzlabojumu jomas ietver degvielas iesmidzināšanas sistēmu, degkameras dizainu, mazinātu berzi un turbokompresora optimizāciju.
  • Zemākas īpašuma izmaksas. Pateicoties dzinēja dizainam, apkopes izmaksas ir zemākas visa dzinēja mūža garumā. Tehniskās apkopes intervāli ir pagarināti no 20 000 km līdz 30 000 km

Klientu ieguvumi – 1,3 litru 140 ZS MT

(Salīdzinot ar 1,2 litru 115 ZS)

Augstāks griezes moments: +50 Nm (tagad 240 Nm)
Augstāka jauda: +25 ZS (tagad 140 ZS)
Zemāks CO2 izmešu līmenis (NEDC-BT): -8 g/km (tagad 121 g/km) ar 17" diskiem
Uzlabota degvielas ekonomija (NEDC-BT): -0,3 l/100 km (tagad 5,3 l/100 km) ar 17" diskiem

Klientu ieguvumi – 1,3 litru 160 ZS MT

(Salīdzinot ar 1,6 litru 163 ZS)

Augstāks griezes moments: +20 Nm (tagad 260 Nm)
Ļoti līdzīga jauda: -3 ZS (tagad 160 ZS)
Zemāks CO2 izmešu līmenis (NEDC-BT): -13 g/km (tagad 121 g/km) ar 17" diskiem
Uzlabota degvielas ekonomija (NEDC-BT): -0,5 l/100 km (tagad 5,3 l/100 km) ar 17" diskiem

Sīkāka informācija par dzinēja tehnoloģiju

Cilindra galva

  • Jaunā dzinēja kompaktais dizains nodrošina vairāk vietas zem pārsega, kā arī mazina kopējo automobiļa svaru.
  • Tas ir aprīkots ar jaunu trīsstūra formas "delta" cilindra galvu. Iesmidzinātāji ir uzstādīti centrāli, nodrošinot labāku sadegšanu.
  • Izplūdes kolektors ir daļēji integrēts cilindra galvā, sniedzot efektīvāku izplūdes gāzu atdzišanu un efektīvāku sadegšanu, it īpaši zemākos dzinēja ātrumos un ar lielāku slodzi.
  • Pievienots degvielas daļiņu filtrs. Filtrs likvidē daļiņas izplūdes gāzēs, tās savācot medus kāres formas mikroporās, kas pēc regulāriem intervāliem automātiski atjaunojas.

Izsmidzināts cilindra pārklājums

  • Alianse šo tehnoloģiju inovāciju apjoma modeļa dzinējam izmanto pirmo reizi.
  • Izmantojot plazmas degli, plāna ļoti cieta tērauda kārtiņa tiek izsmidzināta uz cilindru sienām, uzlabojot siltuma vadīšanas spēju sadegšanas laikā.
  • Papildus svara mazināšanai šī metode samazina nekontrolētas detonācijas (klikšķus) dzinējā un paaugstina kompresijas pakāpi, sniedzot augstāku efektivitāti.
  • Smidzinātais pārklājums ir atbildīgs par 1% degvielas patēriņa un izmešu līmeņa samazinājumu.

Turbokompresors

  • Turbokompresors tagad ir aprīkots ar motora darbinātu recirkulācijas drošības vārstu (tā dēvētais "izlaišanas vārsts"). Ar to tiek aizvietoti pneimatiskie vārsti vecākos dzinējos.
  • Tas nozīmē, ka turbo ir labāka reakcija, īpaši pie zemākiem dzinēja ātrumiem.
  • Šis izlaišanas vārsts nodrošina optimālu dzinēja kartēšanu, neietekmējot braukšanu.

Iesmidzinātāji

  • Iesmidzinātāju sprauslām ir 6 atveres labākai degvielas izsmidzināšanai.
  • Tiem padevi nodrošina akumulējošā degvielas sistēma ar 250 bāru spiedienu. Salīdzinājumam, 1,2 litru dzinējā tas tiek veikts ar 200 bāru spiedienu.

Maināma gāzu sadales sistēma ar divplecu sviru

  • Vārstu mehānisms ir aprīkots ar pirksta bīdītāja tipa divplecu sviru ar hidraulisku vadības balstu, nevis ar sadales vārpstu. Tas palīdz mazināt iekšējo berzi un uzlabo izturību.
  • Galvenais ieguvums ir mazāka iekšējā berze un iespējama augstāka izturība.
  • Dzinējs ir efektīvāks, pateicoties divkāršam neatkarīgam maināmam gāzu sadales mehānismam ieplūdei un izplūdei.

Par Nissan Eiropā 
Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 000 darbinieku. Pagājušajā gadā Nissan rūpnīcās Apvienotajā Karalistē, Spānijā un Krievijā tika saražots vairāk nekā 640 000 jaunu automobiļu, tostarp godalgotie krosoveri, vieglie komercautomobiļi un Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis. Nissan izstrādātā Inteliģentās mobilitātes vīzija ir Nissan produktu un tehnoloģiju stūrakmens, šai 360° pieejai attiecībā uz nākotnes mobilitāti ievērojami ietekmējot svarīgus uzņēmuma lēmumus saistībā ar to, kā automobiļi tiek darbināti, vadīti un integrēti sabiedrībā. Nissan mērķis ir kļūt par visiekārojamāko Āzijas automobiļu ražotāju zīmolu Eiropā.
Plašāka informācija: http://newsroom.nissan-europe.com/lv/lv-lv

Par Nissan Nordic Europe
Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 185 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. 
www.nissan.lv

Lai iegūtu plašāku informāciju, lūdzu, sazinieties ar Nissan Nordic Europe PR un komunikāciju vadītāju Baltijas valstīs:
Plukys Mindaugas
Tel+37052653299
Mplukys@nissan-europe.com

https://newsroom.nissan-europe.com/lv

Ziņas avots - Nissan