• Bassadone Automotive Nordic kļūst par jaunu Nissan automobiļu, rezerves daļu un pakalpojumu importētāju Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ar uzņēmuma nosaukumu Nordic Automotive Services Oy.
  • Darbību pāreja plānota 2024. gada februārī.

Tallin, Estonia – Nissan šodien paziņojis par līguma noslēgšanu ar Bassadone Automotive Nordic par jaunu automobiļu, rezerves daļu un pakalpojumu izplatīšanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ar uzņēmuma nosaukumu Nordic Automotive Services Oy. Šī darījuma noslēgšanai vēl ir jāsaņem atbilstošo iestāžu apstiprinājums.

"Nissan NEXT" vidējā termiņa plāna ietvaros Nissan vēlas kļūt par vienkāršāku un ātrāku uzņēmumu. Šī partnerība nodrošinās nepārtrauktus Nissan panākumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, uzlabos tirgus fokusu un uzņēmējdarbības ātrumu, kā arī varēs labāk atbilst uzņēmuma klientu un mazumtirdzniecības partneru vajadzībām.

Līdz šim Nissan darbību Igaunijā, Latvijā un Lietuvā kopā ar Ziemeļvalstīm (Dāniju, Norvēģiju, Zviedriju un Somiju) pārvaldījusi Nissan reģionālās uzņēmējdarbības vienība – Nissan Nordic Europe, kuras galvenā mītne ir Espo, Somijā. Šīs partnerības ietvaros visas darbības trīs Baltijas valstu tirgos tiks nodotas Nordic Automotive Services Oy kā jaunajam Nissan izplatīšanas partnerim šajā tirgū. Līguma ietvaros Nissan visus savus darbiniekus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā pārcels uz Nordic Automotive Services Oy.

"Eiropas tirgi strauji attīstās, un mēs koncentrējamies uz to, lai nodrošinātu, ka mums ir pieejami pareizie resursi, lai apmierinātu mainīgās klientu vēlmes un vajadzības. Šis lēmums ir pieņemts pēc plašas mūsu darbības analīzes Baltijas valstīs un ir balstīts uz Nissan ilgtspējīgas izaugsmes plāniem, kas ietver uzņēmējdarbības racionalizāciju, kā arī prioritāšu noteikšanu un koncentrēšanos uz tām, lai pārveidotu korporāciju par vienkāršāku un ātrāku uzņēmumu," saka Sinans Ozkoks (Sinan Ozkok), neatkarīgo tirgu un reģiona rīkotājdirektors, Nissan biznesa attīstības viceprezidents AMIEO reģionā (Āfrikā, Tuvajos Austrumos, Indijā, Eiropā un Okeānijā).

Nissan Nordic Europe rīkotājdirektors Kristians Kostaganna (Christian Costaganna) saka: "Pēc rūpīgas mūsu darbību pārskatīšanas esam nonākuši pie secinājuma, ka mums ir iespēja vienkāršot savu uzņēmumu, padarot Nissan darbības elastīgākas un tuvākas klientu vajadzībām."

Viņš turpina: "Mūsu darbinieki, partneri un klienti ir prioritāte, un tā kā Bassadone Automotive Nordic kļūst par mūsu partneri Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, mēs esam pārliecināti, ka tas ir pareizs solis. Bassadone ir uzņēmums ar ļoti senu un spēcīgu vēsturi automobiļu nozarē, kas šobrīd darbojas 7 valstīs ar spēcīgu klātbūtni Baltijas tirgū un labām zināšanām par to."

Bassadone Automotive Nordic izpilddirektors un Bassadone Automotive Group valdes loceklis Antti Ruhanens (Antti Ruhanen) uzsver šīs partnerības stratēģisko nozīmi: "Šī vienošanās ir ļoti svarīga mūsu uzņēmumam. Pēc ilgstošas un spēcīgas klātbūtnes Baltijas valstīs mēs vēl vairāk nostiprinām savu lomu, kļūstot par Nissan izplatītāju šajā reģionā. Šī partnerība atbilst mūsu ilgtermiņa stratēģijai un ļaus mums atbalstīt "Nissan NEXT" vidējā termiņa plāna īstenošanu. Tā ļaus vairāk koncentrēties uz visām trim Baltijas valstīm un, galvenais, ļaus vēl vairāk atbilst klientu vajadzībām šajā reģionā."

Par šīm izmaiņām Nissan uzņēmējdarbībā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā šodien tika informēti Nissan darbinieki un dīleri Baltijas valstīs, kā arī Ziemeļvalstīs. Nissan uzņēmējdarbības Baltijas tirgos nodošana Nordic Automotive Services Oy sākas šodien, un to paredzēts pabeigt 2024. gada februārī.

# # #

Kontakti saziņai, lai iegūtu plašāku informāciju:

Margus Mikk
Baltijas valstu reģiona vadītājs
Nissan Nordic Europe Oy
mmikk@nissan-europe.com
+372 50 24 304

Henri Daum
Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītājs Baltijas valstīs
Nissan Nordic Europe Oy
hdaum@nissan-europe.com
+372 53 435 754

Marina Maneas Bakkum
Komunikācijas direktore
Nissan Nordic Europe Oy
mmaneasbakkum@nissan-europe.com
+47 9002 1343

Antti Ruhanen
Izpilddirektors
Bassadone Automotive Nordic Oy
antti.ruhanen@bassadone.fi
+358 40 700 6282

Heikki Vuorinen
Izpilddirektors
Nordic Automotive Services Oy
heikki.vuorinen@bassadone.fi
+358 40 771 6129

Par Nissan Nordic Europe
Nissan mērķis ir kļūt par patiesi ilgtspējīgu uzņēmumu, veidojot "tīrāku", drošāku un iekļaujošāku pasauli.

Ilgtspēja ir Nissan ilgtermiņa vīzijas – "Ambition 2030" – pamatā. Reaģējot uz svarīgākajām vides, sabiedrības un klientu vajadzībām, šajā stratēģijā ir izvirzīts mērķis ieviest elektrificētus automobiļu modeļus un tehnoloģiskās inovācijas galvenajos pasaules tirgos, tādējādi veicinot mobilitāti un ne tikai to. "Ambition 2030" atbalsta Nissan mērķi līdz 2050. gadam panākt oglekļa neitralitāti visā savu produktu un darbību aprites ciklā. Nissan, kura centrā ir "EV36Zero", vēlas paātrināt pāreju uz elektrificētu nākotni.

Lai iegūtu vairāk informācijas par Nissan produktiem, pakalpojumiem un apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgu mobilitāti, apmeklējiet nissan-global.com! Sekojiet Nissan FacebookInstagramX, LinkedIn un YouTube.

Bassadone Automotive Nordic
Bassadone Automotive Nordic ietilpst ģimenes uzņēmumā Bassadone Automotive Group, kas dibināts 1904. gadā. Bassadone ir dažādu automobiļu zīmolu importētājs un mazumtirgotājs tādās valstīs un reģionos kā Apvienotā Karaliste, Somija, Gibraltārs, Spānija un Baltijas valstis. Bassadone Automotive Nordic darbojas Somijas un Baltijas valstu tirgos kā vairāku globālu automobiļu zīmolu importētājs un mazumtirgotājs. Bassadone Automotive Nordic ir vismodernākais digitālais spēlētājs autobūves jomā un pirmais Great Place to Work sertificētais autobūves uzņēmums Somijā un Baltijas valstīs.

Ziņas avots - Nissan