Nissan pieņem izaicinājumu būt par vislabākajiem visā pasaulē

04.02.2015

 

2015. gadā Nissan ar jauno Nissan GT-R LM NISMO piedalīsies visā FIA Pasaules izturības čempionātā, tādējādi atkal pārstāvot japāņu autoražotāju Lemānas 24 stundu sacīkšu augstākajā līgā. Nissan uz uzvaru tieksies ar inovatīvu pieeju un patiesi aizraujošu produktu, kas pārstāv Nissan GT-R nākamo paaudzi.

 

„Mums šķiet aizraujoši, ka sacentīsimies plecu pie pleca ar pasaulē labākajiem sporta sacīkšu automobiļu ražotājiem," komentē Roels de Vrē (Roel de Vries), Nissan mārketinga un zīmola stratēģijas globālais vadītājs. „LM P1 ir izmēģinājumu lauciņš tehnoloģiskām inovācijām, jo sevišķi runājot par nākotnes enerģijas avotiem. 2014. gadā sacensībās uzvarēja trīs dažādi autoražotāji, izmantojot trīs dažādas piedziņu kombinācijas. Ja jums vēl bija vajadzīgi pierādījumi, ka LM P1 ir profesionāļu sacensības, tad te nu tie ir."

 

Nissan varbūt arī nav piedalījies Lemānas augstākajā klasē jau 16 gadus, taču ir bijis ļoti aktīvs citās kategorijās, izveidojot apskaužamu sporta automobiļu klāstu, kas ietver jauno LM P3 kategoriju, pasaules klases dzinēju piegādes programmu LM P2 un augstākajā līgā, LM P1, - ACO atjautīgo „56. garāžas" projektu, kas ir unikāla automobiļu klase un Lemānā tā tiek „pataupīta" inovatīvām tehnoloģijām, kuras neiekļaujas tradicionālajos noteikumos.

 

„Mūsu LM P3 dzinēju piegādes programma mums ir jauns pasākums, taču, ja tas būs tikpat veiksmīgs, kā mūsu LM P2 programma, mēs būsim ļoti lepni par saviem panākumiem," saka Šoiči Mijatani (Shoichi Miyatani), NISMO prezidents. „Mūsu LM P2 dzinēji ir dāvājuši komandām uzvaras čempionātos un Lemānā. Mūsu „56. garāžas" projekti ir aizveduši mūs līdz LM P1 un inovācijām, kuras nu izmantojam savos automobiļos. Milzīgu pieredzi mēs ieguvām no ārkārtīgi grūtās Nissan ZEOD RC hibridizācijas, un gūtās mācības esam ieviesuši šajā projektā."

 

LM P1 ir visekstrēmākie sporta automobiļi mūsdienu autosportā, tāpēc Nissan un NISMO nespēj laist garām izdevību veikt inovācijas visaugstākajā līmenī.

 

„Šie automobiļi pārstāv mūsdienu sacensību tehnoloģu augstāko virsotni: efektīvas enerģijas atgūšanas sistēmas, it īpaši efektīvie degvielas dzinēji, un nepārspējama aerodinamiku, radot savam svaram un izturībai izcili ātrus automobiļus," saka Nissan LM P1 komandas direktors Bens Boulbijs (Ben Bowlby). „Tie ir 24 stundu sacīkšu automobiļi, kas vienās Lemānas sacīkstēs nobrauc gandrīz tikpat daudz kā visā Formula 1 sezonā. Šī ir tā atšķirība, kas Lemānas autosacīkstes vairāk tuvina braukšanai pilsētas ielās, nekā F1. Ja jūs braucat, teiksim, no Londonas uz Edinburgu, jūs sagaidāt, ka automobilis pieveiks kilometrus, būs ātrs, stabils, ērts un drošs, kā arī nodrošinās nepieciešamo vadāmību un saķeri arī gadījumā, ja jūs nobrauktu no autoceļa un nolemtu izvēlēties lauku ceļus - tāds ir izaicinājums, kādu „met" Lemāna. Tas nozīmē - ātru, efektīvu un drošu automobili."

 

FIA Pasaules izturības čempionāts automobiļu ražotājiem sniedz iespēju izstrādāt jaunas tehnoloģijas saviem ielu automobiļu modeļiem. Tā kā galvenais noslēpums ir energoefektivitāte, tehnoloģijai nav lielāka pārbaudījuma par 24 stundu izturības sacensībām, kur pat pēc 24 stundām starpība starp pirmo un otro vietu ir vien dažas sekundes.

 

„Mūsu stingra apņemšanās ir LM P1 automobiļos izstrādātās tehnoloģijas ieviest Nissan ielu automobiļos," apliecina de Vrē. „Nissan GT-R konfigurācijai un pēcnācējiem mēs izstrādājam ultra-efektīvo V6 dzinēju ar divām turbīnām. Tas ir efektīvāks, taču tikpat jaudīgs tiešās iesmidzināšanas risinājums, tāpēc tas ir potenciāls nākotnes GT-R dzinēju ciltstēvs. Potenciāli nākotnes ielu automobiļos izmantojama ir arī kinētiskās enerģijas atgūšanas tehnoloģija, kuru mēs izstrādājam savos sacensību automobiļus."

 

Izaicināt vislabākos pasaulē un sacensties par uzvaru Nissan ir nopietns uzdevums. Konkurenti ir spēcīgi un pieredzējuši, un FIA Pasaules izturības čempionāta sacensības ir pavisam tuvu, taču Nissan šo izaicinājumu ir pieņēmuši, un NISMO komanda par vietu uz pjedestāla augstākā pakāpiena cīnīsies kā vēl nekad agrāk.

 

„Viss, ko es vēlos, ir būt pārliecināts, ka komanda ir darījusi visu, ko spēja," saka Darens Kokss (Darren Cox), NISMO zīmola, mārketinga un pārdošanas globālais vadītājs. „Mūsu mērķis ir strādāt saskaņā ar mūsu maksimālajām spējām, un uz to mēs arī koncentrējamies. Ir daudz kas ārpus mūsu kontroles, piemēram, ierodoties pirmajās sacīkstēs, mēs nezinām, kur atradīsies mūsu konkurenti. Ja mēs visi būsim strādājuši pēc labākās sirdsapziņas, es būšu ļoti apmierināts, un sekos arī labi rezultāti. Tātad mūsu mērķis ir vienkārši darīt visu iespējamo, un kā komandai, manuprāt, mūsu katra vislabākais ieguldījums radīs izcilus rezultātus."

 

 

### 

 

Par NISSAN EUROPE

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, tā vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 600 darbinieku. Pagājušajā finanšu gadā Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 675 000 jauni automobiļi, tostarp godalgotie krosoveri, pilsētas automobiļi, SUV, komercautomobiļi un elektriskie automobiļi, ieskaitot Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis, un kuru rekomendētu iegādāties 96% Nissan LEAF esošo īpašnieku. Šobrīd Nissan, pārstāvot Nissan un Datsun zīmolus, Eiropā piedāvā 23 dažādus un inovatīvus automobiļu modeļus.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 181 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. http://www.nissan.lv/

Ziņas avots - Nissan