Sacīkšu čempionāts nodrošina Nissan – pirmajam Japānas autoražotājam, kas piedalās šajās sacīkstēs, – platformu Nissan Inteliģentās mobilitātes vēstījuma popularizēšanai.

 

26.10.2017. – Nissan kļūs par pirmo Japānas autoražotāju zīmolu, kas, sākot ar 2018. gadu, piedalīsies “FIA Formula E” elektromobiļu čempionātā.

 

Lēmums par dalību “Formula E” sērijā, kas kļūst arvien populārāka, nodrošina Nissan ļoti pamanāmu globālu platformu, ar kuras palīdzību izplatīt Nissan Inteliģentās mobilitātes vēstījumu – Nissan trīs pīlāru stratēģiju, mainot to, kā automobiļiem tiek nodrošināta jauda, kā tie tiek vadīti un integrēti sabiedrībā.

 

“Apliecinot Nissan nulles līmeņa izmešu automobiļu spēju nodrošināt tūlītēju paātrinājumu un teicamu manevrētspēju sniegto aizrautību, Nissan plāno “elektrificēt” “Formula E” čempionātu,” sacīja Daniēle Skillači (Daniele Schillaci), Globālā mārketinga un pārdošanas, elektrisko automobiļu biznesa nodaļas priekšsēdētāja vietnieks un Nissan pārvaldības komitejas Japānā, Āzijā un Okeānijā priekšsēdētājs. “Nissan būs pirmais Japānas autoražotājs, kas piedalīsies šajās sacīkstēs, kas kļūst arvien populārākas, ienesot “Formula E” savu ilgo un veiksmīgo pieredzi motorsportā. Šīs sacīkstes nodrošinās mums globālu platformu, lai ar Nissan inovatīvo Inteliģentās mobilitātes stratēģiju iepazīstinātu sacīkšu līdzjutēju jauno paaudzi.”

 

Nissan nostiprināja savu pozīciju tirgū kā vadošais nulles līmeņa izmešu zīmols, pagājušajā mēnesī prezentējot jauno Nissan LEAF. Šis otrās paaudzes piecu durvju pilnībā elektriskais automobilis ir aprīkots ar ģeniālām tehnoloģijām, kas ieskicē pirmos soļus progresīvo autovadītāja palīgsistēmu jomā.

 

Jaunais Nissan LEAF aizstās pirmās paaudzes LEAF, kas 2010. gadā, kad tas tika laists klajā, pirmoreiz nodrošināja pieejamu nulles līmeņa izmešu mobilitāti. Nissan ir pārdevis vairāk nekā 280 000 LEAF automobiļu visā pasaulē, un līdz ar to Nissan LEAF ir pasaulē vispirktākais elektriskais automobilis. LEAF īpašnieki visā pasaulē kopumā ir nobraukuši jau vairāk nekā 3,5 miljardus kilometru, neradot ne grama kaitīgo izmešu.

 

“Nissan DNS ir bagāts ar elektriskās mobilitātes inovācijām, nemaz nerunājot par Nissan ilgo un veiksmīgo pieredzi motorsportā,” sacīja Skillači. “Ir tikai loģiski, ka mēs šos divus būtiskos elementus apvienojam, piedaloties “Formula E” sacīkstēs.”

 

2014. gadā uzsāktais “FIA Formula E” čempionāts ir globāla sacīkšu sērija, kurā komandas un autoražotāji sacenšas ar elektromobiļiem trasēs, kas izveidotas lielākajos pilsētu centros visā pasaulē.

 

Alehandro Agags (Alejandro Agag), “Formula E” dibinātājs un izpilddirektors, ar prieku sveica Nissan saistībā ar pievienošanos sacīkstēm un atzina: “Tāda zīmola kā Nissan pievienošanās ir nozīmīga šai sacīkšu sērijai. Ir patiess prieks ne tikai uzņemt “Formula E” saimē jaunu autoražotāju, bet ir lieliski arī tas, ka tas ir pirmais Japānas autoražotājs, kas apliecina to, cik globāla ir “elektriskā revolūcija”. Japāna ir valsts, kurā aizsākas virkne jauno tehnoloģiju un kur ir viens no lielākajiem “Formula E” sacīkšu līdzjutēju pulkiem. Pāreja uz ilgtspējīgu mobilitāti ir procesā, un tā nav apturama. Ar nepacietību gaidu, kad redzēšu Nissan logotipu uz jaunā dizaina automobiļiem piektajā sacīkšu sezonā.”

 

Nissan uzsāks dalību sacīkšu sērijā no “Formula E” piektās sezonas, kas sāksies vēlāk 2018. gadā, kad pilnībā elektrisko automobiļu čempionātā tiks ieviestas jaunas specifikācijas attiecībā uz šasiju un akumulatoru.

 

“Formula E” ceturtā sezona sāksies šī gada decembrī un turpināsies līdz 2018. gada jūlijam. Pasaules čempionāts viesosies tādās ievērojamā pilsētās kā Honkonga, Berlīne, Parīze, Ņujorka un Monreāla.

 

Papildinformācija par Nissan dalību čempionātā būs pieejama, tuvojoties piektajai sezonai.

Ziņas avots - Nissan