Nissan Qashqai ar autonomās braukšanas tehnoloģijām – „Pilotēto vadību” parādīsies Eiropā 2017. gadā 

 

1.3.2016

  • Pirmās fāzes autonomās braukšanas tehnoloģijas nodrošinās jaunajam un uzlabotajam Nissan Qashqai „vienas braukšanas joslas kontroles” funkciju, braucot sarežģītos braukšanas apstākļos uz lielceļiem. 
  • Rūpniecības veicināšana Eiropā, jo 2017. gadā Nissan Qashqai ar „Pilotēto vadību” sāks ražot Nissan rūpnīcā Sanderlendā (Apvienotajā Karalistē).  
  • Būtisks atskaites punkts Nissan plāniem līdz 2020. gadam piedāvāt automobiļus ar autonomās braukšanas tehnoloģijām.

Noripojot no ražošanas līnijas nākamajā gadā, godalgotais krosovers – Nissan Qashqai kļūs par pirmo Nissan automobiļa modeli Eiropā ar „Pilotētās vadības” tehnoloģijām ― tā šodien paziņojis Nissan.

 

Nissan ražošanas flagmanī Sanderlendā, Apvienotajā Karalistē ražotais, uzlabotais Qashqai būs aprīkots ar „Pilotētās vadības 1.0” funkciju, kas ļaus automobiļiem autonomi un droši braukt pa vienu braukšanas joslu sarežģītos braukšanas apstākļos uz lielceļiem.

 

Tūkstošiem stundu testēšanas rezultāti un virkne uz automobiļa izvietotu sensoru nodrošina to, ka sistēma pareizi prognozē automobiļa apkārtnē notiekošo.

 

Šodienas paziņojums ir būtisks solis uz priekšu Nissan centieniem nodrošināt autonomās braukšanas tehnoloģijas pieejamas visiem un bruģē ceļu Nissan inteliģentās mobilitātes vīzijas realizācijai, kas ir 360 grādu pieeja viedo automobiļu nākotnei. Nissan jau ir paudis savu apņēmību līdz 2020. gadam piedāvāt virkni automobiļu modeļu ar autonomās braukšanas tehnoloģijām, tostarp automobiļus, kas spēs bez autovadītāja iejaukšanās droši izbraukt pilsētu krustojumus un virzīties pa blīvu pilsētas satiksmi.

 

Tuvāko četru gadu laikā Nissan sāks ražot automobiļus ar uzlabotām autonomās braukšanas spējām, piemēram, „vairāku braukšanas joslu kontroli”, kas spēj automātiski izvairīties no apdraudējumiem un mainīt braukšanas joslas, braucot pa lielceļiem. Līdz desmitgades beigām Nissan ieviesīs „inner-city” autonomās braukšanas tehnoloģijas, ļaujot automobiļiem izbraukt pilsētas krustojumus bez autovadītāja iejaukšanās.

 

Šīs tehnoloģijas tiks uzstādītas standarta automobiļiem plaša patēriņa tirgū, piedāvājot tos par pieejamu cenu. Demonstrācija reālos braukšanas apstākļos Eiropā 2016. gadā uzskatāmi parādīs Nissan autonomās braukšanas tehnoloģiju briedumu.

 

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan Europe valdes priekšsēdētājs, Ženēvas automobiļu izstādē paziņoja: „Nissan Qashqai vienmēr ir bijis tirgus celmlauzis, tāpēc ir pilnīgi loģiski, ka klientiem būs iespēja izmēģināt nākotnes mobilitāti mūsu godalgotajā krosoverā jau 2017. gadā.

  

Tas ir automobilis, ko cilvēki mīl. Tas ir automobilis, kam cilvēki uzticās. Nissan Qashqai bija krosoveru pionieris, un tagad tas vadīs arī Nissan virzību pretī automobiļu klāsta ar autonomās braukšanas tehnoloģijām ieviešanai no 2017. gada. Mēs jau atkal tehnoloģijas, kas parasti ir pieejamas Premium segmentā, padarām pieejamas miljoniem autobraucēju.”

  

Nissan ir vēl viens veiksmes stāsts, jo 2015. gada septembrī jaunākās paaudzes Nissan Qashqai izdevās visātrāk pārsniegt pusmiljona automobiļu ražošanas slieksni Apvienotajā Karalistē. Kopš ražošanas uzsākšanas 2014. gadā no Nissan rekordproduktīvās ražotnes līnijas Sanderlendā katras 62 sekundes noripo jauns otrās paaudzes Qashqai.

 

„„Pilotētās vadības” tehnoloģiju ieviešana būs evolūcija, nevis revolūcija, jo to pamats jau ir pieejams Nissan „drošības vairoga” tehnoloģijās (Safety Shield), kas uzstādītas daudzos mūsu automobiļu modeļos,” piebilda Vilkokss. „Autovadītājam kontrolējot situāciju, mēs vēlamies to atbrīvot no neērtībām, kas saistītas ar autovadīšanu, piemēram, no braukšanas sastrēgumu laikā, lai braukšana atkal kļūtu aizraujoša.”

  

###

 

Par NISSAN EUROPE

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, tā vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 600 darbinieku. Pagājušajā finanšu gadā Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 675 000 jauni automobiļi, tostarp godalgotie krosoveri, pilsētas automobiļi, SUV, komercautomobiļi un elektriskie automobiļi, ieskaitot Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis, un kuru rekomendētu iegādāties 96% Nissan LEAF esošo īpašnieku. Šobrīd Nissan, pārstāvot Nissan un Datsun zīmolus, Eiropā piedāvā 23 dažādus un inovatīvus automobiļu modeļus.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 185 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. www.newsroom.nissan-europe.com/lvhttp://www.nissan.lv/

 

 

Ziņas avots - Nissan