• Eiropā pirktākais krosovers tagad ir pieejams ar ProPILOT – moderno autovadītāju palīgsistēmu
  • Uzlabo autovadītāja spēju vadīt Nissan SUV, palīdzot ar tā stūrēšanu, paātrināšanu un bremzēšanu
  • Palīdz pārveidot braukšanu, samazinot stresu un palielinot pārliecību
  • Nissan Qashqai ar ProPILOT pārdošanā pieejams no aprīļa (ProPILOT cena: 1000 €).

 

24.05.2018. – Nissan Qashqai krosovers tagad ir pieejams pārdošanā ar ProPILOT – modernāko autovadītāju palīgsistēmu.

 

ProPILOT uzlabo autovadītāja spēju vadīt automobili, palīdzot ar tā stūrēšanu, paātrināšanu un bremzēšanu. ProPILOT palīdz autovadītājam braukt vienas braukšanas joslas ietvaros uz lielceļa, un tā ir optimizēta gan satiksmes sastrēgumu apstākļiem, gan braukšanai vienmērīgi lielā ātrumā.

 

Atbrīvojot autovadītāju no braukšanas ikdienišķajām darbībām, tas samazina nogurumu un stresu, un palielina drošību, uzlabojot automobiļa kopējo vadāmību un autovadītāja pārliecību.

 

Kaut arī ProPILOT ir Nissan pirmais solis pretim autonomai braukšanai, Qashqai SUV šī tehnoloģija vēl pieprasa autovadītāja rīcību un uzmanību. Autovadītājs joprojām vada un ir atbildīgs par automobili.

 

Nissan Qashqai ar ProPILOT tehnoloģiju pārdošanā ir no aprīļa (ProPILOT cena: 1000 €).

 

Raiena Geinsa (Ryan Gains), Nissan Europe Krosoveru nodaļas ģenerāldirektore, komentē: “ProPILOT ieviešana izvirzīs un stiprinās Nissan Qashqai Eiropas krosoveru tirgus līdera pozīcijā.

 

ProPILOT ir viegli un ērti lietojams, tas ieslēdzas, autovadītājam nospiežot ProPILOT pogu uz Qashqai stūres labā spieķa. Nospiežot blakus esošo Set pogu, tiks saglabāts tā brīža ātrums, ieturot drošu attālumu no priekšā esošā transportlīdzekļa. Ir iespējams regulēt gan ātrumu, gan attālumu.

 

Atkarībā no satiksmes apstākļiem Qashqai samazinās ātrumu līdz pat pilnīgai automobiļa apturēšanai. Automobilis automātiski sāks kustību, ja tas stāv uz vietas aptuveni trīs sekundes vai mazāk. Ja satiksme apstājas uz laiku, kas pārsniedz 3 sekundes, ProPILOT atsāk darbību, autovadītājam vienkārši pieskaroties akseleratora pedālim vai nospiežot uz stūres esošo “Resume /+” pogu.

 

ProPILOT palīdz arī noturēt automobili izvēlētās braukšanas joslas vidū uz lielceļa, sekojot baltajām līnijām uz ceļa.

 

ProPILOT statuss tiek vienmēr norādīts kombinētajā mērinstrumentu panelī starp abām mērinstrumentu bloka skalām. Vizuālos brīdinājumus pavada skaņas brīdinājumi.

 

Tehnoloģijas darbības pamatā ir informācija par satiksmes un ceļa apstākļiem, ko tā saņem no kameras, kas uzstādīta Qashqai vējstiklā, un radara, kas uzstādīts aiz Nissan emblēmas priekšējā restē.

 

Raiena piebilst: “ProPILOT ir Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijas galvenā tehnoloģija. Tas atklāti pauž mūsu nostāju – sniegt pārliecinātāku, aizraujošāku un vienojošāku nākotni autovadītājiem.”

 

Nissan Qashqai, kas tika atjaunots 2017. gadā, tagad ir pieejams ar izteiktiem uzlabojumiem, kas arvien vairāk nostiprina tā līderpozīciju krosoveru tirgū. Šie uzlabojumi novērojami četrās jomās – mūsdienīgs jauns eksterjera dizains; augstākas kvalitātes interjers; uzlabota braukšanas veiktspēja; kā arī jauno Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģiju ieviešana, lai nodrošinātu augstākus klientu ērtības, drošības un uzticības līmeņus.

 

Qashqai modelis Nissan 83 gadu ilgajā vēsturē ir veiksmīgākais Eiropā, kur kopš oriģinālā modeļa izlaišanas 2007. gadā ir pārdoti aptuveni 2,3 miljoni automobiļu.

 

Tas tiek ražots Nissan modernajā rūpnīcā Sanderlendā, Apvinotajā Karalistē. Šī gada sākumā šajā rūpnīcā tika rīkotas svinības par godu trīs miljonā Qashqai iztrādāšanai.

Ziņas avots - Nissan