15.06.2018. – Nissan ir uzvarējuši Klimata risinājumu balvas Izcilības godalgu, pateicoties uzņēmuma centieniem elektroautomobiļu un energopakalpojumu sistēmu attīstībā.

 

Šī apbalvošana ir daļa no FT/IFC Transformational Business Awards, ko pasniedz Financial Times un International Finance Corp., Pasaules Bankas grupas dalībnieks. Nissan tika īpaši atzīts par uzņēmuma Vehicle-to-Grid un otrreizējas lietošanas akumulatoru sistēmām.

 

Apbalvošanā uzmanība tiek pievērsta inovatīviem, komerciāli izdevīgiem globālās attīstības izaicinājumu risinājumiem. Iepriekšējo uzvarētāju lokā ir Crossboundary Energy fonds Kenijā, Ruandā un Ganā, kas uzlaboja saules enerģijas aprīkojuma efektivitāti, kā arī Piramal fonds Indijā, kas izmanto tehnoloģijas, lai lauku pilsētās nodrošinātu piekļuvi tīram ūdenim.

 

Nissan Vehicle-to-Grid sistēma ļauj pārvadīt enerģiju no elektroautomobiļa atpakaļ elektrotīklā. Pateicoties tai, elektrotīkls var kļūt stabilāks un ilgtspējīgāks. Tā var arī palīdzēt patērētājiem pārvaldīt savu energoapgādi.

 

Nissan otrreizējas lietošanas enerģijas uzglabāšanas risinājumos tiek lietoti Nissan LEAF un e-NV200 elektrisko transportlīdzekļu akumulatori. Šie akumulatori tiek pārveidoti par enerģijas uzglabāšanas iekārtām mājām un citām ēkām.

 

Uzņēmuma ieguldītais darbs elektroautomobiļu un energopakalpojumu tehnoloģiju attīstībā ir daļa no Nissan Inteliģentās mobilitātes, ko raksturo vīzija par to, kā automobiļi tiek vadīti, kā tiem tiek nodrošināta jauda un kā tie ir integrēti sabiedrībā.

 

"Šis apbalvojums apstiprina Nissan centienus integrēt elektroautomobiļu tehnoloģiju sabiedrībā,” komentē Daniēle Skillači (Daniele Schillaci), Nissan priekšēdētāja vietnieks. "Sākot ar pirmā elektriskā automobiļa – Nissan LEAF – palaišanu masu tirgū, līdz Vehicle-to-Grid tehnoloģijas izstrādei, mēs arī turpmāk turpināsim rādīt citiem ceļu uz nulles emisiju līmeņa nākotni ar Nissan Inteliģento mobilitāti.”

 

Nissan nesen palaida Nissan Energy Solar patērētājiem Apvienotajā Karalistē. Šajā komplektā ir iekļauti integrēti saules enerģijas paneļi, akumulatori un mājas enerģijas pārvaldības sistēma.

 

Plašākai informācijai:  https://live.ft.com/Events/FT-IFC-Transformational-Business-Conference-and-Awards-Dinner-2018

Ziņas avots - Nissan