NISSAN ZIŅO PAR 2013. FINANŠU GADA PIRMĀ PUSGADA REZULTĀTIEM 

 

Nissan Motor Co., Ltd. ir paziņojuši finanšu gada, kas beigsies 2014. gada 31. martā, pirmā pusgada finanšu rezultātus un otrā ceturkšņa peļņu.

 

Nissan vadības formālie 2013. gada pirmā pusgada rezultāti ir (izmantojot Japānas jēnas kursu 130,0/EUR, vidējo 2013. finanšu gada kursu līdz šodienai):

  • Neto ieņēmumi: 40,1 miljardi EUR.
  • Peļņa no pamatražošanas: 2,04 miljardi EUR.
  • Peļņa: 1,78 miljardi EUR.
  • Neto peļņa: 1,46 miljardi EUR.

Kaut arī neto ieņēmumi ir palielinājušies par 14,7% līdz 40,1 miljardiem eiro un neto peļņa paaugstinājusies par 6,5% līdz 1,46 miljardiem eiro, Nissan ir pārskatījuši savu formālo pilna gada novērtējumu, ņemot vērā gauso tirgus situāciju Eiropā, augstākas nekā gaidīts produktu atsaukšanas kampaņu izmaksas un svārstīgo pieprasījumu dažos lielākajos jaunajos tirgos. Uzņēmums arī paziņoja par vairākām organizatoriskām izmaiņām, kuru mērķis ir uzlabot Nissan produktivitāti un nodrošināt, ka uzņēmums sasniegs 8% peļņas no pamatražošanas mērķa, kas tika nosprausts „Power 88" vidēja termiņa plānā.

 

Nissan rezultāti apliecina pieprasījuma pēc mūsu jaunajiem produktiem uzlabošanos Japānā un Amerikā," stāsta Karloss Gosns (Carlos Ghosn), Nissan prezidents un izpilddirektors. „Tos apgrūtināja sarežģītie apstākļi Eiropā, svārstīgais pieprasījums vairākos jaunajos tirgos un augstāki tēriņi, kas saistīti atsaukšanas kampaņām." 

 

„Tomēr uzņēmuma veikums finanšu gada garumā ļāvis mums sasniegt pozitīvu naudas plūsmu visu gadu un nodrošināt pieklājīgu peļņu mūsu akcionāriem," viņš piebilst.

 

Uzņēmums finanšu gadam, kas beigsies 2014. gada 31. martā, izdevis šādu pārskatītu vadības formālo prognozi:

  • Neto ieņēmumu prognoze ir 86,15 miljardi EUR.
  • Peļņas no pamatražošanas prognoze ir 4,62 miljardi EUR.
  • Peļņas prognoze ir 4,19 miljardi EUR.
  • Neto peļņas prognoze ir 2,73 miljardi EUR.

###

 

Par NISSAN EUROPE 

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārvalstu automobiļu ražotājiem Eiropā, vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 16 000 darbinieku. Pērn Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 695 000 automobiļi, tostarp mini-MPV, godalgotie krosoveri, SUV un komercautomobiļi. Šobrīd Nissan Eiropas tirgū piedāvā 24 dažādus inovatīvus produktus, un uzņēmuma mērķis ir kļūt par vislielāko Eiropā pārstāvēto Āzijas autoražotāja zīmolu.

Ziņas avots - Nissan