• Polārpiedzīvojumu meklētājs Mareks Kamiņskis (Marek Kaminski) pēc 16 000 kilometrus garā ceļojuma 100% elektriskajā Nissan LEAF no Polijas ierodas Japānā.

  • Ceļojumā pāri kontinentam Mareks šķērsoja astoņas valstis.

  • #NoTraceExpedition (Ekspedīcija neatstājot pēdas) pierāda videi draudzīgas ceļošanas dzīvotspēju.

 

27.8.2018. – Pēc episka 16 000 kilometrus gara brauciena, polārpētnieks Mareks Kamiņskis, kurš trīs mēnešus iepriekš Polijā aizsāka savu #NoTraceExpedition ceļojumu Eiropā pārdotākajā elektroautomobilī, jaunajā Nissan LEAF, ir ieradies Japānā.

 

Mareks savā videi draudzīgajā ceļojumā, kas sākās Zakopanē, Polijā, pārvarot dažādus braukšanas apstākļus, šķērsoja astoņas valstis divos kontinentos – Lietuvu, Baltkrieviju, Krieviju, Mongoliju, Ķīnu un Dienvidkoreju – līdz beidzot ieradās galapunktā, Tokijā.

 

#NoTraceExpedition mantra “neatstājot nekādas pēdas” nodemonstrē, ka nulles līmeņa izmešu ceļošana ar elektroautomobili ir iespējama, un parāda piemēru pētniekiem, kas vēlas apmeklēt pasaules tālākos nostūrus, neapdraudot vidi.

 

Kaut arī Mareks ir pirmais cilvēks, kurš devies ceļojumā gan uz ziemeļpolu, gan dienvidpolu viena gada laikā, viņa ceļojums ar elektroautomobili visticamāk būs tik pat neaizmirstams. Daži no spilgtākajiem notikumiem Mareka piedzīvojumu sarakstā bija braukšana pa dubļu apvedceļiem Mongolijā un radošas uzlādes metodes Krievijā.

 

Nesatricināts pēc sākotnējo 16 000 kilometru pārvarēšanas, Mareks atkal sēdīsies pie stūres, lai dotos no Tokijas atpakaļ uz Poliju tajā pašā automobilī.

 

Jaunais 100% elektriskais Nissan LEAF, pateicoties tā progresīvajām tehnoloģijām, kas izstrādātas, lai braukšanu padarītu labāku kā jebkad, ir Nissan Inteliģentās mobilitātes stratēģijas ikona. Pateicoties jaunam 40 kWh akumulatoram, kurš, atbilstoši jaunajiem, reālo pasauli atspoguļojošajiem WLTP izmešu un ekonomijas standartiem, nodrošina 270 km nobraucamo attālumu kombinētajā ciklā, LEAF klientiem piedāvā garantētu un dinamisku braukšanas pieredzi.

 

Savā misijā izaicināt mītus par ilgtspējīgu ceļošanu, Mareks jaunajā LEAF saskata ideālu partneri. Automobilis rada nulles līmeņa izplūdes izmešus un piedāvā dažādas funkcijas, piemēram, Nissan e-Pedal un ProPILOT daļēju autonomās braukšanas sistēmu, kas atvieglo ceļošanu.

 

Mareks komentē: “Man šis ceļojums nenozīmē tikai galamērķa sasniegšanu, tas ir arī par vienkāršām un brīnišķīgām izmaiņām, kas veicina ilgtspēju.

 

Krievijas savvaļā, uz nomaļiem dubļu ceļiem Mongolijā vai Tokijas rosīgajā satiksmē – LEAF it visur bija uzticams partneris. Automobilis un funkcijas, piemēram, ProPILOT, bija īpaši noderīgas grūtos braukšanas apstākļos, un pat nomaļās vietās ar minimālu infrastruktūru LEAF varēja uzlādēt un turpināt ceļu.

 

LEAF man deva iespēju ievērot savu solījumu un ceļot, neatstājot pēdas, tāpēc es ceru, ka šis ir solis uz priekšu ceļā uz ilgtspējīgu mobilitāti.

 

Nissan Europe elektroautomobiļu nodaļas direktors Garets Dansmors (Gareth Dunsmore) piebilda: “Mēs ticējām, ka viņa ceļojums parāda, ka cilvēki var nobraukt milzu attālumus, lietojot elektroautomobili un turpinot izbaudīt komfortu, tajā pašā laikā labvēlīgi ietekmējot vidi, un Mareks to tiešām ir paveicis.

 

16 000 kilometru ceļojums ir ievērojama apņemšanās jebkādā automobilī. Tas parāda, ka mēs spējam neatstāt nelabvēlīgu ietekmi uz vidi – pat garos ceļojumos – un ceram, ka tas iedvesmos cilvēkus ceļot videi draudzīgā veidā un pieņemt elektroautomobiļu sniegto potenciālu.

 

Nissan LEAF ir pārdotākais elektroautomobilis vēsturē; kopš pirmās paaudzes modeļa izlaišanas 2010. gadā, ir pārdotas jau vairāk nekā 340 000 vienību. Kopš izlaišanas 2017. gadā, Eiropā ir pārdotas vairāk nekā 41 000 vienību, un jaunais Nissan LEAF turpina paplašināt savu ieguldījumu, palīdzot veidot ilgtspējīgāku nākotni, kas apvieno inteliģentu jaudu, inteliģentu braukšanu un inteliģentu integrāciju. 

 

Plašākai informācijai apmeklējiet: https://www.nissan.lv/automobili/jauni-automobili/leaf/inteligenta-mobilitate.html

 

# # #

 

Piezīmes redaktoriem:

Par No Trace Expedition
No Trace Expedition ir pētniecības projekts, kas izstrādāts, lai pasargātu vidi ceļojot, kura centrā ir ilgtspējīga jaunu tehnoloģiju izveide un minimālisma pieeja ceļošanai un patēriņam. Atskaitot papildu 3 000 km, kas nobraukti Japānā, polārpētnieks Mareks Kamiņskis 13 000 kilometrus tālajā ceļojumā no Polijas uz Japānu ar 100% elektrisko Nissan LEAF veica šādus ierakstus:

Kopējais uzlādes reižu skaits: 53
Vidējais nobrauktais attālums: 250 km
Tālākais nobrauktais attālums dienā: 493 km

 

Ziņas avots - Nissan