• Pilnīgi jaunais Nissan LEAF “World Car Awards” konkursā ieguvis „2018. gada Pasaules “zaļākā” automobiļa” titulu.
  • Nissan LEAF ir pirmais pilnībā elektriskais automobilis, kas ieguvis apbalvojumu kopš šīs kategorijas izveides.

 

Pilnīgi jaunais, 2018. gada Nissan LEAF, pasaulē vispārdotākais elektroautomobilis, 2018. gada Ņujorkas starptautiskajā automobiļu izstādē ieguvis “2018. gada Pasaules gada “zaļākā” automobiļa” titulu. Jaunais Nissan LEAF ir Nissan Inteliģentās mobilitātes, uzņēmuma nākotnes vīzijas, mainot to, kā automobiļiem tiek nodrošināta jauda, kā tie tiek vadīti un integrēti sabiedrībā, ikona.

 

2018. gada Nissan LEAF ir pirmais pilnībā elektriskais automobilis, kas ieguvis “Pasaules “zaļākā” automobiļa” titulu kopš šīs kategorijas izveides 2016. gadā. Jaunais, otrās paaudzes Nissan LEAF, kas jau ir pieejams Nissan dīleru autocentros, apvieno lielāku ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu ar jaunu, dinamisku dizainu un jaunākajām Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģijām, tai skaitā ProPILOT, e-Pedal, inteliģento ārkārtas bremzēšanas sistēmu un daudz ko citu.

 

„Mēs ļoti lepojamies, ka kopš Nissan LEAF laišanas klajā 2010. gadā pa ceļiem visā pasaulē brauc jau vairāk nekā 300 000 šo nulles līmeņa izmešu elektromobiļu, palīdzot samazināt oglekļa dioksīda pēdu globālā mērogā,” saka Daniēle Skillači (Daniele Schillaci), Nissan Motor Co., Ltd. globālā mārketinga un pārdošanas, nulles līmeņa izmešu automobiļu un akumulatoru biznesa nodaļas, Japānas, Āzijas un Okeānijas reģiona pārvaldības komitejas priekšsēdētāja vietnieks. „Mēs esam pagodināti iegūt atzinību no šīs cienījamās žūrijas un lepojamies, ka turpinām paplašināt Nissan Inteliģentās mobilitātes vīziju.”

 

2018. gada Nissan LEAF ieņēma pirmo vietu piecu sākotnējo kategorijas nominantu vidū, un bija vienīgais nominētais elektriskais automobilis. Žūrijas locekļi, izvēloties uzvarētāju, ņēma vērā automobiļa kopējo ietekmi uz vidi, tai skaitā emisiju apjomu un degvielas patēriņu.

 

Iepriekšējās paaudzes Nissan LEAF 2011. gadā ieguva “Pasaules gada automobiļa” titulu, un tas joprojām ir vienīgais pilnībā elektriskais automobilis, kas 14 gadu laikā ir ieguvis šo apbalvojumu. 

 

Lai iegūtu plašāku informāciju par 2018. gada Nissan LEAF un pilnu Nissan automobiļu klāstu, lūdzu, apmeklējiet: www.nissan.lv.

Ziņas avots - Nissan