• Pilnīgi jaunais Nissan JUKE debitē pasaules arēnā piecās Eiropas pilsētās – tirgū, kur pārdots gandrīz 1 miljons JUKE automobiļu, kopš tas pirms 9 gadiem definēja kompakto krosoveru segmentu.

  • Gludās krosovera kupejas līnijas un atlētiskā stāja savienojumā ar paaugstinātu ietilpību un modernu automobiļa salonu, uzstādot jaunu dizaina standartu.

  • Jauna tehnoloģija, ieskaitot Nissan ProPILOT un NissanConnect informatīvi izklaidējošo sistēmu ar iebūvētu WiFi, viedtālruņu integrāciju un bezvadu atjauninājumiem, padara autovadītāju dzīvi vieglāku un drošāku.

  • 1,0 litra 3 cilindru turbodzinējs, savienojumā ar 6 pakāpju manuālo vai 7 pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu, nodrošina uzlabotu sniegumu, degvielas ekonomiju un izsmalcinātību.

Gandrīz desmit gadus pēc tam, kad tas uzstādīja latiņu kompaktajiem krosoveriem, pateicoties savai izteiktajai personībai un uzsvaram uz braukšanas prieku, nākamās paaudzes Nissan JUKE ierodas, lai šo segmentu parādītu jaunā gaismā. Pilnīgi jaunais JUKE, ar kuru braukt ir tikpat aizraujoši kā vienmēr, nodrošina jaunu snieguma un tehnoloģiju līmeni, panākot to ar efektīgu, taču ietilpīgāku krosovera kupejas korpusu.

Nissan JUKE ar gandrīz 1 miljonu automobiļu uz Eiropas ceļiem, pateicoties savam izcilajam dizainam, ir atradis kopīgu valodu ar Eiropas klientiem. Nākamās paaudzes JUKE – kurš šodien tika atklāts Londonā, Parīzē, Milānā, Barselonā un Ķelnē – ir veidots tā, lai tas patiktu Eiropas autovadītājiem, kuri krosovera segmentā papildus praktiskumam novērtē arī dizainu, tehnoloģijas un sniegumu.

“Nissan JUKE ir atgriezies ar savu unikālo identitāti, vēl izteiktāku raksturu, aizraujošu sniegumu un modernu tehnoloģiju, kas atbilst autovadītāju vajadzībām,” sacīja Poncs Pandikutira (Ponz Pandikuthira), Nissan Europe viceprezidents, produktu plānošana. “Jaunais dizains un aizraujošā braukšanas pieredze patiks aizvien augošajam klientu skaitam, kuri izvēlas kompaktus krosoverus. JUKE ir izaudzis, joprojām saglabājot aizraujošās braukšanas īpašības, kas tam vienmēr likušas izcelties.”

 

ATLĒTISKS DIZAINS

Nissan JUKE atgriežas, lai uzstādītu jaunu standartu B-krosoveru segmentā ar lielākiem izmēriem un atlētisku stāju, satriecošiem 19 collu lietajiem diskiem un kupejas stila “peldošā jumta” dizainu. Ar pilnu LED tehnoloģiju standarta aprīkojumā jaunākais JUKE saglabā savus ikoniskos apaļos priekšējos lukturus līdz ar jauno Y formas parakstu, kas papildina Nissan V-Motion režģi. Ekskluzīva automobiļa virsbūves krāsa Sunset Red tagad papildina 11 krāsu klāstu.

Jaunais JUKE, kas ir pārveidots arī no iekšpuses, ir ietilpīgāks gan pasažieriem, gan viņu mantām: aizmugures sēdekļu telpa ceļiem ir palielināta par 5,8 cm, aizmugures griestu augstums – par 1,1 cm un 422 litru bagāžas nodalījums, nodrošinot par 20 % vairāk glabāšanas telpas. Atkārtoti pārdomātais salons piedāvā stilu un ērtības, pateicoties uzlabotajām vadītāja pozīcijām, palielinātajai ietilpībai aizmugurē un lietotājam draudzīgākajām vadības ierīcēm un glabāšanai. Jauni, pieskārienam mīksti materiāli uz priekšējā paneļa, durvju apdares un kāju telpā piedāvā augstākās klases sajūtu, ko papildina standarta aprīkojuma monoformas stila sportiskie sēdekļi un Alcantara® vai ādas apdare pēc izvēles.

Piedāvājot jaunu personalizācijas līmeni, pilnīgi jaunais N-Design aprīkojuma līmeņa komplekts ļauj klientiem patiesi izveidot savu JUKE. Vairākas krāsu kombinācijas ir pieejamas korpusam, jumtam un salona apdarei, tādējādi izceļot JUKE pilsētas, premium klases un sportisko raksturu. Tiek piedāvāts arī automobiļa eksterjera personalizēšana ar pielāgojamiem bamperiem, sānu sliekšņiem un 19 collu lietajiem diskiem.

 

IZVEICĪGS SNIEGUMS

Sportiskais JUKE ir radīts veiklībai, taču pilnīgi jaunais kupejas krosovers ir arī kļuvis lielāks. Tagad izmēri ir 4 210 mm garumā; 1 595 mm augstumā; un 1 983 mm platumā, nodrošinot lielāku ietilpību, vienlaikus paliekot kompakts un par 23 kg vieglāks. Pateicoties augstas izturības tēraudam, jaunajam modelim ir stingrāka platforma, kas nodrošina labāku stabilitāti, sniegumu un iespējas pagrieziena laikā, kā arī jaunus uzticamības un vadības līmeņus.

JUKE darbina efektīvs 117 zirgspēku 1,0 litra trīscilindru DIG-T benzīna turbodzinējs, nodrošinot vadītājiem uzlabotu sniegumu, degvielas ekonomiju un izsmalcinātību. Pieejams ar saistošu 6 pakāpju manuālo vai sportisko 7 pakāpju divsajūgu (DCT) pārnesumkārbu ar pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņām un braukšanas režīma selektoru (Eco, Standarta, Sporta), autovadītāji var bez pūlēm pielāgot braukšanas stilu jebkuram braukšanas scenārijam, izbaudot maksimālu braukšanas prieku uz ceļa.

 

MODERNAS TEHNOLOĢIJAS

JUKE tagad ir aprīkots Nissan informatīvi izklaidējošo un vadītāja palīdzības tehnoloģiju klāstu. Jaunajā modelī ir Nissan Inteliģentās mobilitātes tehnoloģijām, kas to padara par visu laiku savienotāko Nissan modeli, dodot vadītājam pašam savu vadības centru.

Nissan Inteliģentā mobilitāte

Nissan uzlabotā ProPILOT tehnoloģija, kas piedāvā elektroniski atbalstītu stūres sistēmu, paātrinājumu un bremzēšanu, JUKE būs pieejama pirmoreiz. ProPILOT, kas radīts izmantošanai automaģistrālēs vienas joslas satiksmē, atvieglo garos pārbraucienus un intensīvo satiksmi.

Turklāt JUKE piedāvā pilnu drošības tehnoloģiju paketi, ieskaitot inteliģento ārkārtas bremzēšanas sistēmu ar gājēju un velosipēdistu atpazīšanas tehnoloģiju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, inteliģento nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēmu, brīdinājumu par satiksmi aizmugurē un aklās zonas novēršanas palīgsistēmu kā Nissan debiju, kas šim segmentam ir unikāla. Aklās zonas novēršanas palīgsistēma brīdina vadītāju, kad viņa aklajā zonā parādās automobilis, un aizved JUKE atpakaļ savā braukšanas joslā.

Savienojamība, informatīvā izklaides sitēma un BOSE® Personal® Plus

Ar jauno NissanConnect informatīvo izklaides sistēmu klienti var izmantot Apple CarPlay® un Android Auto®, lai atspoguļotu savas iemīļotākās viedtālruņu aplikācijas 8 collu skārienekrāna displejā. Autovadītāji var arī piekļūt TomTom Maps un Live Traffic vai aktivizēt iebūvēto Wi-Fi tīklāju, ļaujot pasažieriem pievienot savus klēpjdatorus vai planšetdatorus.

Aplikācija NissanConnect Services ir ideāls mobilais pavadonis, kas piedāvā klientiem kontrolēt savu automobili no vairākiem aspektiem. Nissan JUKE īpašnieki tagad var pārbaudīt sava automobiļa durvju slēdzenes stāvokli un aizslēgt vai atslēgt Nissan tieši no sava viedtālruņa. Lai uzlabotu drošību, autovadītāji pirms došanās ceļā var arī pārbaudīt riepu spiedienu un eļļas līmeni.

Autovadītāji un pasažieri var arī uzgriezt skaļāku skaņu ar Bose® Personal® Plus skaņu sistēmu. Ar astoņiem jaudīgiem skaļruņiem, ieskaitot divus UltraNearfield blokus, kas integrēti abos priekšējos galvas balstos, klausītāji var izbaudīt iegremdēšanos mūzikā ar īpaši skaidru izšķirtspēju.

Pilnīgi jauno Nissan JUKE turpinās ražot Nissan godalgotajā ražotnē Sanderlendā (Sunderland), Lielbritānijā. Pirmās piegādes klientiem Eiropas tirgos notiks novembra beigās.

Engine

Turbocharged 1.0 l (999 cc) three-cylinder gasoline

E6D-TEMP

Power and torque output

117 PS / 86 kW @ 5,250 RPM

180 Nm @ 1,750 RPM

200 Nm (with Over Torque function1)

Transmission

Six-speed manual (6MT)

Seven-speed dual clutch (DCT7)

Acceleration (0-100 km/h) (secs)

10.4

 11.1
(provisional)

Maximum speed (km/h)

180

180

Wheels/tyres

·         16 inch steel - 215/65 (standard on Visia grade)

·         17 inch alloy – 215/60 (standard from Acenta)

·         19 inch alloy – 225/45 (standard on Tekna and N-Design)2

Front suspension

Macpherson Strut type

Rear suspension

Twist beam, coil spring type

Brakes front/rear

Disc, 280 mm / Disc, 260 mm (from N-Connecta)

w/ ABS, BA, EBD, TCS, VDC

Exterior dimensions (mm)

·         Length: 4,210

·         Overall width with mirrors opened: 1,983

·         Height: 1,595

·         Wheelbase: 2,636

Rear cabin dimensions (mm)

·         Rear knee room: 583

·         Rear head room: 22

·         Rear shoulder room: 1,320.3

Luggage space capacity and dimensions

·         Max. boot aperture width (mm): 1,072

·         Base boot aperture width (mm): 1,003

·         Luggage capacity (l): 422

Min. kerb weight

(N-Connecta)
(kg)

1,192
(provisional)

1,210
(provisional)

Infotainment and connectivity

·         NissanConnect in-car infotainment system with 8 inch touch screen display (standard on Acenta, N-Connecta, Tekna and N-Design)

o    Apple® CarPlay, Android® Auto*

·         NissanConnect Services (option on Acenta, N-Connecta, Tekna and N-Design)

o    Nissan on Google Assistant (available in Denmark and Sweden)*

o    In-Car WiFI***

o    Driving History & Analysis*

o    Maps & Live Traffic**

o    Nissan Help & Support*

o    Breakdown Call*

o    Vehicle Health*

o    Smart Alerts**

·         Colour TFT screen (4.2 inch standard on Visia, Acenta, 7 inch standard on N-Connecta, Tekna and N-Design)

·         BOSE® Personal® Plus sound system (option from N-Connecta)

o    Eight speakers, including UltraNearFIeld headrest speakers for driver and front passenger

Safety features

·         Standard on all grades safety functionalities

o    Emergency Call*

o    Cruise Control & Speed Limiter

o    Intelligent Emergency Braking
with Pedestrian & Cyclist Recognition

o    Intelligent Lane Intervention and Warning

o    High Beam Assist

o    Traffic Sign Recognition linked to Cruise Control

o    Hill Start Assist

·         Intelligent Cruise Control (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Nissan ProPILOT (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)  

·         Around View Monitor (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Intelligent Driver Alertness (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Blind Spot Intervention (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Rear Cross-Traffic Alert (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

Seating capacity

5

Warranty

3 years / 100,000 km

* Free for seven years, then pay per use.

**Free for three years, then pay per use.

*** Paid only, not available in Estonia, Latvia and Lithuania

1 Over Torque function provides an additional 20 Nm for 25 seconds upon application of full throttle. The function is applied from second gear through to the longest gear.

2 19 inch standard application on Tekna in Finland, Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania. 17 inch standard application on Tekna in Denmark.

###

Par Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan ir globāla mēroga pilna automobiļu klāsta ražotājs, kas ar Nissan, INFINITI un Datsun zīmoliem visā pasaulē pārdod vairāk nekā 60 dažādus automobiļu modeļus. 2017. finanšu gadā uzņēmums visā pasaulē pārdeva 5,77 miljonus automobiļu, radot 11,9 triljonu jenu ienākumus. 2017. finanšu gadā uzņēmums uzsāka "Nissan M.OV.E. to 2022" plānu, kas ir uzņēmuma 6 gadu plāns ar mērķi par 30% palielināt ikgadējos ieņēmumus līdz 16,5 triljoniem jenu 2022. finanšu gada beigās, kā arī sasniegt un kumulatīvo brīvo naudas līdzekļu plūsmu 2,5 triljonu jenu apmērā. Kā daļu no "Nissan M.OV.E. to 2022" plāna, uzņēmums plāno izvērst savu līderību elektrisko automobiļu jomā, ko simbolizē pasaules vēsturē visvairāk pārdotais 100% elektriskais automobilis – Nissan LEAF. Nissan globālais centrs Jokohamā, Japānā pārvalda Nissan darbību sešos reģionos: Āzijā un Okeānijā, Āfrikā, Vidējos Austrumos un Indijā, Ķīnā, Eiropā, Latīņamerikā un Ziemeļamerikā. Nissan visā pasaulē ir aptuveni 247 500 darbinieki, un kopš 1999. gada Nissan ir alianses partneris ar Francijas automobiļu ražotāju – Renault (Renault-Nissan alianse). 2016. gadā Nissan ieguva 34% Mitsubishi Motors akciju. Renault-Nissan-Mitsubishi alianse ir šobrīd pasaulē vislielākā automobiļu ražotāju alianse, kas 2017. kalendārajā gadā kopā pārdeva vairāk nekā 10,6 miljonus automobiļu.

Par Nissan Eiropā.
Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 000 darbinieku. Pagājušajā gadā Nissan rūpnīcās Apvienotajā Karalistē, Spānijā un Krievijā tika saražots vairāk nekā 640 000 jaunu automobiļu, tostarp godalgotie krosoveri, vieglie komercautomobiļi un Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis. Nissan izstrādātā Inteliģentās mobilitātes vīzija ir Nissan produktu un tehnoloģiju stūrakmens, šai 360° pieejai attiecībā uz nākotnes mobilitāti ievērojami ietekmējot svarīgus uzņēmuma lēmumus saistībā ar to, kā automobiļi tiek darbināti, vadīti un integrēti sabiedrībā. Nissan mērķis ir kļūt par visiekārojamāko Āzijas automobiļu ražotāju zīmolu Eiropā.

Par Nissan Nordic Europe.
Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 175 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. nissan.lv/

Plašāku informāciju un jaunumus par Nissan produktiem, pakalpojumiem un apņemšanos attiecībā uz ilgtspējīgu mobilitāti var apskatīt: nissan-global.com un sociālajos tīklos (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube).

###

Rohkem infot:
Margus Mikk, Country Manager
Tel +372 502 4304
mmikk@nissan-europe.com

Henri Daum, Marketing Manager
Tel +372 5343 5754
hdaum@nissan-europe.com

Marina Maneas Bakkum, Communications Director, Nissan Nordic Europe
Tel +47 9002 1343
mmaneasbakkum@nissan-europe.com

Ziņas avots - Nissan