Taksometru izsaucāt? Nissan elektrisko taksometru skaits pārsniedzis jau piecus simtus

  

1.12.2015 

  • Pa ceļiem Eiropā brauc jau vairāk nekā 550 Nissan elektriskie taksometri, kas padara Nissan par Eiropā vislabāk pārdoto 100% elektrisko taksometru ražotāju.
  • Garajā darījumu sarakstā jaunākais elektrisko automobiļu pircējs taksometru pakalpojumu sniegšanai ir uzņēmums Ungārijā, kas iegādājies 65 Nissan LEAF.
  • 2015. gadā līdz šodienai piegādāti vairāk nekā 100 Nissan elektriskie taksometri. 

Nissan vada elektrisko revolūciju ar vairāk nekā 550 elektriskajiem taksometriem uz ceļiem Eiropā. Taksometru vadītāji ir lietotāji ar visaugstākajām prasībām un lielāko nobraukumu, tāpēc Nissan elektroautomobiļu uzticamība un daudzpusība viņiem ir jo svarīga.

 

Tikai 2015. gadā vien taksometru uzņēmumiem visā Eiropā tika piegādāti vairāk nekā 100 Nissan elektriskie taksometri, padarot Nissan par vislabāk pārdoto 100% elektrisko taksometru ražotāju. Izskatās, ka elektrisko taksometru tirgus izaugsme turpināsies, jo elektroautomobiļu popularitāte uzplaukst arī Austrumeiropā. Uzņēmums „Green Lite Taxi” Kft. Budapeštā iegādājies 65 Nissan LEAF, kļūstot par lielāko nulles izmešu autoparku Ungārijā. Lai uzlādētu savu elektrisko taksometru autoparku, uzņēmuma izpilddirektors Ors Levajs (Örs Lévay) pilsētā ir uzstādījis septiņas ātrās uzlādes stacijas.

 

Ors Levajs, „Green Lite Taxi” Kft. izpilddirektors: „Mēs priecājamies, ka esam pirmais taksometru pakalpojumu uzņēmums Ungārijā, kas pilnībā pārgājis uz elektriskajiem automobiļiem, un 199 km nobraucamais attālums nozīmē, ka maiņas laikā mums taksometrs ir jāuzlādē tikai vienu reizi. Neskaitot lielo ietaupījumu uz degvielu un uzturēšanu, Nissan LEAF dāvā ļoti vienmērīgu un gandrīz pilnīgi klusu braukšanu, kas nozīmē daudz patīkamākus braucienus mūsu klientiem, kā arī taksometru vadītāji apgalvo, ka tipiskās 10 stundu maiņas ir daudz mazāk nogurdinošas.”

 

Savukārt, Igaunijas taksometru uzņēmumam „Elektritakso” piederošie Nissan LEAF pārsnieguši 218 000 kilometru atzīmi, izmantojot oriģinālos akumulatorus, kas apliecina Nissan elektroautomobiļu klāsta augsto kvalitāti un uzticamību. Kopā Igaunijā ir 80 elektriskie taksometri, bet Lietuvā Nissan gatavojas pirmo astoņu 100% elektrisko taksometru piegādei uzņēmumam „Smart Taxi Company” valsts galvaspilsētā – Viļņā 2015. gada nogalē.

 

Vēl svarīgāk – laižot klajā Nissan LEAF ar jauno 30 kWh akumulatoru, autovadītāji varēs nobraukt par 26 procentiem tālāk, kas taksometru pakalpojumu uzņēmumu izvēli – nodrošināt taksometru pakalpojumus ar elektriskiem automobiļiem, padarīs vēl praktiskāku.

 

Nissan elektroautomobiļi, kas ietver Nissan LEAF un e-NV200 – pasažieru un vieglo komercautomobili, kļūst aizvien populārāki taksometru pakalpojumu nozarē Eiropā, pirmās vietas Nissan elektrisko taksometru līgā ieņemot Nīderlandei un Lielbritānijai.

 

Elektrisko taksometru valstu Top 5 Eiropā pēc reģistrāciju skaita:

 

 

Valsts

Nissan LEAF

Nissan

e-NV200

Kopējais Nissan elektrisko taksometru skaits

1.

Nīderlande

27

167

194

2.

Lielbritānija

124

10

134

3.

Igaunija

74

0

74

4.

Ungārija

68

0

68

5.

Vācija

24

6

30

 

 

„Taxi Electric” Amsterdamā bija pirmais privātais taksometru uzņēmums, kas 2011. gada novembrī pilnībā pārgāja uz 100% elektriskiem taksometriem. Kopš tā laika citi uzņēmumi visā Eiropā ir pievienojušies šai revolūcijai, un Nissan LEAF un e-NV200 tagad tiek izmantoti taksometru biznesā Stokholmā, Prāgā, Barselonā un Romā.

 

Pateicoties zemajām ekspluatācijas izmaksām, tikai 0,03 €/km, tādi uzņēmumi kā „C&C Taxis” Anglijas laukos valsts dienvidrietumos katru gadu vidēji ietaupa vairāk nekā 79 000 €. Kā viens no aizvien pieaugošā uzņēmumu skaita Eiropā, kas savā autoparkā izmanto Nissan elektroautomobiļus, „C&C Taxis” pierāda, ka Nissan elektroautomobiļi kā taksometri kalpo uzticami, ietaupot milzu izmaksas un ievērojami samazinot uzņēmumu „oglekļa pēdas nospiedumu”.

 

Garets Dansmors (Gareth Dunsmore), Nissan elektrisko automobiļu direktors Eiropā, stāsta: „Mēs ar lepnumu paziņojam šo svarīgo sasniegumu. Nissan šogad jau ir piegādājis par 30% vairāk elektrisko taksometru nekā 2014. finanšu gadā, un šis skaitlis nemitīgi pieaug, jo aizvien vairāk taksometru pakalpojumu uzņēmumu aptver priekšrocības, ko sniedz kļūšana 100% elektriskiem.”

  

100% elektriskais Nissan LEAF 2014. gadā piedzīvoja 33% pārdošanas apjoma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Tā kā tiem ir mazāk kustīgo detaļu, Nissan elektroautomobiļi piedāvā par līdz pat 40% zemākas uzturēšanas izmaksas nekā to benzīna un dīzeļdzinēju alternatīvas. Vēl vairāk, elektroautomobiļu īpašnieki Eiropā iegūst arī dažādas citas priekšrocības, piemēram, par nulles izmešu automobiļiem nav jāmaksā uzņēmuma nodoklis vai automobiļu akcīzes nodoklis.  

 

Nissan šo svarīgo rādītāju ir sasniedzis aptuveni piecus gadus pēc Nissan LEAF – pasaulē pirmā plašražošanas nulles izmešu automobiļa laišanas klajā un tikai vienu gadu pēc 100% elektriskā e-NV200 – vieglā komercautomobiļa laišanas klajā. Nissan LEAF ir visu laiku vislabāk pārdotais elektroautomobilis ar vairāk nekā 195 000 visā pasaulē pārdotiem eksemplāriem.

 

Vairāk informācijas par Nissan produktiem, pakalpojumiem un zīmola apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgu mobilitāti meklējiet: www.nissan.eu/experience-nissan.html.

 

 

###

 

Par NISSAN EUROPE

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, tā vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 600 darbinieku. Pagājušajā finanšu gadā Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 675 000 jauni automobiļi, tostarp godalgotie krosoveri, pilsētas automobiļi, SUV, komercautomobiļi un elektriskie automobiļi, ieskaitot Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis, un kuru rekomendētu iegādāties 96% Nissan LEAF esošo īpašnieku. Šobrīd Nissan, pārstāvot Nissan un Datsun zīmolus, Eiropā piedāvā 23 dažādus un inovatīvus automobiļu modeļus.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 185 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. www.newsroom.nissan-europe.com/lvhttp://www.nissan.lv/

 

Ziņas avots - Nissan