Pilnīgi jaunais Nissan Navara paceļ stila un veiktspējas latiņu pikapu tirgū jaunā līmenī  

 

17.11.2015

  • Jaunā piecu sviru aizmugures balstiekārta nodrošina krosoveru braukšanas pieredzi, neupurējot automobiļa spējas un izturību apvidus apstākļos.
  • Segmentā jaunas tehnoloģijas un augsta līmeņa aprīkojums, kas ietver apkārtskata monitoru, ārkārtas bremzēšanas sistēmu, NissanConnect 7” navigācijas sistēmu un LED priekšējos lukturus.
  • Pārsteidzošs, jauns automobiļa eksterjers un salons, radīti veiktspējai un komfortam ar krosoveru iedvesmotu izsmalcinātību.
  • Jaunais 2,3 litru dCi dzinējs dāvā uzlabotu veiktspēju, degvielas ekonomiju un zemākus izmešus.
  • Iespaidīga vilktspēja un kravnesība.
  • Daudzpusīgs „darbarīks” ar plašu aksesuāru un apdares iespēju izvēli.
  • Segmentā vadošā – 5 gadu / 160 000 km ražotāja standarta garantija.

Pilnīgi jaunais Nissan Navara nosaka jaunus standartus pikapu segmentā, apvienojot labāko no Nissan krosoveru līderības ar vairāk nekā 80 gadu pieredzi robustu un pārdomāti konstruētu pikapu dizainā un ražošanā.

 

Jaunā automobiļa izstrādes galvenie uzdevumi bija uzlabot komfortu un izsmalcinātību, vienlaikus saglabājot Navara izslavētās spējas apvidus apstākļos, izturību un kravnesību. Jaunajam automobiļa modelim ir robusta un izturīga balstiekārta, un tas piedāvā virkni jaunu tehnoloģiju, kas radītas, lai vēl vairāk uzlabotu vadāmību un praktiskumu. Izmantojot to pašu krosoveru DNS, kas ļāva radīt labākos pasažieru automobiļus, piemēram, segmenta līderus – Qashqai, X-Trail un Juke, jaunais Navara automobiļu izsmalcinātībai, stilam, komfortam un kvalitātei dāvā jaunu līmeni, kā arī pikapu tirgū pirmo reizi sastopamas tehnoloģijas.

 

Segmentā pirmā 5 gadu / 160 000 km ražotāja standarta garantija ir vēl viens jaunā Navara izcilāko īpašību un kvalitātes apliecinājums, klientiem dāvājot papildu sirdsmieru.

 

Braukšana un vadāmība.

 

Izsmalcinātības uzlabošana un krosoveriem līdzīgas braukšanas pieredzes nodrošināšana bija galvenais Navara izstrādes stūrakmens. Lai to sasniegtu, neupurējot automobiļa izslavētās spējas apvidus apstākļos, Double Cab versijai Nissan izstrādāja pilnīgi jaunu vīto atsperu piecu sviru aizmugurējo balstiekārtas sistēmu, dāvājot būtiski uzlabotu braukšanas komfortu un pilnveidotu vadāmību. Turklāt tā ir arī par 20 kg vieglāka par iepriekšējo plakanatsperu konstrukciju.

 

King Cab lepojas ar ievērojami uzlabotu lokšņu atsperu konstrukcijas versiju, kas uzstādīta iepriekšējās paaudzes automobiļa modelim. Tā ne vien sver par 7 kg mazāk nekā iepriekšējais dizains, bet arī uzlabo King Cab aizmugurējo riteņu uzbraukšanas leņķi par 3,1 procentu un nodrošina samazinātu ceļa troksni.

 

Jaunā, uzlabotā Navara aizmugures balstiekārtas konstrukcija ir uzlabojusi arī automobiļa manevrētspēju. Pateicoties par 50 mm saīsinātajai garenbāzei, jaunākās paaudzes automobiļa modeļa apgriešanās diametrs tagad ir 12,4 m.

 

 

Tehnoloģijas.

 

Saskaņā ar Nissan inovāciju politiku un ekskluzīvu iezīmju un funkciju padarīšanu pieejamu visiem autovadītājiem, jaunajā Navara ir ieviesta virkne jaunu tehnoloģiju. Segmentā, kas tradicionāli visai gausi ieviesis jaunākās komforta un drošības funkcijas, tas ir jauns sasniegums automobiļu tehnoloģiju jomā par pieņemamu cenu. Apkārtskata monitors (AVM) un ārkārtas bremzēšanas palīgsistēma (FEB) – abas augstu novērtētas krosoveru drošības sistēmas – ir unikālas pikapu segmentā un klientiem dāvā vēl modernāku tehnoloģiju līmeni, nekā jelkad pieredzēts pikapu segmentā.

 

Vēl viens jaunums Navara, kas ir paredzēts, lai nodrošinātu daudz drošāku braukšanu, ir elektroniskais ierobežotas slīdes diferenciālis (eLSD). Šī modernā sistēma izmanto bremžu sensorus, kas nemitīgi monitorē riteņu ātrumu. Ja viens ritenis uz ass rotē ātrāk par otru, īsu brīdi tiek izmantots bremžu spiediens, lai palēninātu tā griešanās ātrumu. Gala rezultāts ir uzlabota vilce, līdzsvars pagriezienos un daudz drošākas sajūtas.

 

Pārējo drošības un ērtību funkciju vidū ir kruīza kontrole, palīgsistēma braukšanai lejup no kalna (HDC) un palīgsistēma, uzsākot braukšanu pret kalnu (HSA), kas visas tika izstrādātas, lai atbilstu specifiskajām Navara īpašnieku vajadzībām, kā arī inteliģentā atslēga, atpakaļskata kamera un automobiļa stāvvietā novietošanas sensori.  

 

Dizains – krosoveru stils satiekas ar leģendāro Nissan praktiskumu.

 

Nissan pionieru pieeja dizainam ir pārveidojusi pasažieru automobiļu tirgu – nosakot jaunus standartus un radot krosoveru funkcionalitātes un stila paraugu. Šī kaislība uz drosmīgu dizainu, augstākās klases kvalitāti un nepārspējamu funkcionalitāti tika izmantota ikvienā jaunā Navara detaļā, rezultātā padarot to par vispārsteidzošāko un pilnīgāko pikapu savā segmentā.

 

Konstruēts un būvēts atbilstoši specifiskajām Eiropas tirgus prasībām un vajadzībām, kā arī ražots Nissan ražotnē Barselonā, Navara abās – King Cab un Double Cab versijās ir radīts, lai paustu spēcīgu, tomēr sportisku stilu, ieliekto un izliekto virsmu kombinācijai dāvājot dinamisku un izteiksmīgu izskatu. Nissan zīmola „V-motion“ priekšējā reste un bumeranga formas LED dienas gaitas lukturi piešķir tam Nissan raksturīgo tēlu un dizainu.

 

Vēl vairāk izceļot Nissan bezkompromisu pieeju Navara dizainam, jaunais automobiļa modelis lepojas ar vispilnīgāko aerodinamikas aprīkojumu, kāds jelkad radīts pikapam. Ikviena konstrukcijas detaļa tika izpētīta un pilnveidota, radot formu, kuras aerodinamiskās gaisa pretestības koeficients ir par 3,6 procentiem zemāks nekā iepriekšējam automobiļa modelim. Šie ievērojamie uzlabojumi bija iespējami, pateicoties virknei atjautīgu dizaina risinājumu, tostarp elastīgai kabīnes/kravas kastes izolācijai, kas palīdz izlīdzināt gaisa plūsmu pāri zonām, kur savienojas kabīne un kravas kaste. Priekšgalā tika ieviesta jauna dzinēja pārsega izolācija un apakšējais spoilers, bet aizmugurē jauns spoileris kontrolē un virza gaisu, tam plūstot pāri un ap automobili.

 

Pilnībā pārveidotais automobiļa salons dāvā pirmklasīgu braucienu, un ikviens automobiļa salona elements ir optimizēts, lai sniegtu vislabāko iespējamo kvalitāti, komfortu, telpu un praktiskumu kā autovadītājam, tā pasažieriem.

 

Priekšējā paneļa komplekss ir izveidots no nulles, tā skulpturētā forma nodrošina daudz vairāk telpas automobiļa salonā un dāvā plašuma sajūtu. Priekšējie sēdekļi ar mugurkaula atbalstu piedāvā uzlabotu ergonomiku un nodrošina labāku autovadītāja modrību, tie izstrādāti, izmantojot NASA iedvesmotas tehnoloģijas, un paredzēti noguruma mazināšanai.

Citas funkcijas ietver divu zonu digitālo klimata kontroli, kas pieejama gan King Cab, gan Double Cab versijai, kā arī jaunu automobiļa salona aizmugurējās daļas ventilācijas sistēmu un sēdekļu dizainu, kas pasažieriem sniedz vēl komfortablāku braukšanas vidi.

 

Dzinēji un transmisijas.

 

Izciliem dzinējiem nepieciešamas izcilas transmisijas, un jau atkal jaunais Navara izceļas. Jaunākās paaudzes automobiļa modelis tiks laists klajā ar divu vai četru riteņu piedziņu un izvēli starp standarta sešu pārnesumu manuālo vai septiņu pārnesumu automātisko pārnesumkārbu.

 

Navara jaunais 2,3 litru dCi dzinējs ir par līdz pat 24 procentiem efektīvāks nekā agregāts, kuru tas aizvieto, un nodrošina segmentā labāko ekonomiju. Pieejams ar diviem jaudas avotiem – 120 kW un 140 kW –, klāsta vadošās versijas modelis ir aprīkots ar divu turbīnu tehnoloģiju, kas Nissan šajā segmentā tiek pieredzēta pirmoreiz. Pateicoties ievērojamam degvielas ekonomijas uzlabojumam, šī automobiļa īpašnieki baudīs arī īpaši zemas ekspluatācijas izmaksas un būtiski samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Ir paredzams, ka jaunā Navara īpašnieki, salīdzinot ar iepriekšējo tā modeli, 3 gadu / 60 000 km laikā ietaupīs līdz pat 1 500 € par degvielas izmaksām.

 

Četru riteņu piedziņa.

 

Kā Nissan klienti jau sagaida, jaunais Navara ir tikpat spējīgs apvidus apstākļos, kā uz ceļa. Četru riteņu piedziņas sistēma turpina iepriekšējās paaudzes automobiļa modeļa stiprās puses, dāvājot stabilu vilci uz nelīdzena reljefa.

 

Sistēmas ieslēgšana un izslēgšana ir elektroniska – ar ripslēdža palīdzību, kas atrodas uz paneļa. Lai nodrošinātu vislabāko ekonomiju un vadāmību, autovadītāji, braucot pa parastu ceļu, var izmantot „2WD” režīmu. Apvidus apstākļos autovadītāji var izvēlēties „4HI” režīmu braukšanai ar ātrumu līdz pat 100 km/h.

 

Navara spējas apvidū vēl vairāk izceļ iespēja uzlabot automobiļa veiktspēju pie zemiem apgriezieniem. „4LO” iestatījumi ir paredzēti, lai palīdzētu automobilim, braucot augšup pa stāvām un slidenām nogāzēm, – režīms riteņiem nodrošina vēl vairāk griezes. Sarežģītos apvidus apstākļos ir pieejama mehāniskā diferenciāļa bloķēšana.

 

Papildinot bagātīgo tehnoloģiju klāstu, Navara standarta aprīkojumā ir aprīkots arī ar palīgsistēmu braukšanai lejup no kalna (HDC). Sistēmu aktivizē, nospiežot pogu viduskonsolē, un tā izmanto sensoru tīklu, lai konstatētu riteņu izslīdēšanu un kontrolētu vilci – automātiski uzturot ātrumu un bremžu spiedienu un palīdzot kontrolēti virzīties lejup pa nogāzi. Autovadītāji lejupceļā var palielināt ātrumu, viegli piespiežot akseleratora pedāli.

 

Palīgsistēma braukšanas uzsākšanai pret kalnu (HSA) ir vēl viena godalgota funkcija, kuru Nissan pirmie sāka izmantot savos krosoveros. Sistēma ir pielāgota, lai atbilstu īpašajām Navara prasībām un kravnesības spējām, un dāvā autovadītājiem vēl lielāku sirdsmieru – pat tiem, kas velk smagus treilerus. Palīgsistēma braukšanas uzsākšanai pret kalnu turpina darbināt bremzes, lai palīdzētu novērst automobiļa ripošanu atpakaļ, uzsākot braukšanu pēc apstāšanās, – sistēma automātiski atlaiž bremzes pēc 2 – 3 sekundēm.

 

Kravnesība un vilktspēja.

 

Apzinoties, ka pikapu īpašniekiem viņu automobiļi ir nepieciešami arī smaga darba apstākļos, Navara kravnesība un vilktspēja ir uzlabota visa klāsta ietvaros. Visu versiju kravnesības rādītāji pārsniedz 900 kg, bet vilktspēja ir iespaidīgi 3500 kg, tādējādi jaunais Navara ir gatavs vissmagākajiem un izaicinošākajiem darbiem vai atpūtas piedzīvojumiem. 

 

Arī kravas kaste ir apveltīta ar jaunām Nissan inovācijām, pateicoties zīmola izslavētajai „C-Channel" kravas sistēmai. Lielas slodzes kanāli kabīnes aizmugurējā starpsienā un kravas kastes sānos īpašniekiem dāvā pilnīgu elastību attiecībā uz vārīgu kravu nostiprināšanu. Tā kā stiprinājumu skavas iespējams bīdīt pa „C“ formas kanālu sliedēm, nostiprināt būs viegli pat visneparastākās formas kravu.  

 

Lai palīdzētu Navara īpašniekiem pārvadāt vēl garākas kravas, jaunā Double Cab versijas kravas kaste ir par 67 mm garāka nekā iepriekšējam automobiļa modelim, ar segmentā garāko kravas kastes grīdu – 1578 mm. King Cab versijas kravas kastes garums ir 1788 mm.

 

Aprīkojuma līmeņi.

 

Pilnīgi jaunais Navara klāsts ietver četrus aprīkojuma līmeņus: Visia, Acenta, N-Connecta un Tekna – tie visi piedāvā izcili augstu aprīkojuma līmeni. Visi Navara, piemēram, ir aprīkoti ar septiņiem drošības gaisa spilveniem, elektronisko bremzēšanas diferenciāli, elektroniskām palīgsistēmām braukšanai apvidus apstākļos, piemēram, braukšanas uzsākšanai pret kalnu, un elektriski vadāmiem sānu logiem.

 

Aksesuāri.

 

Pateicoties bagātīgajai pieredzei segmentā, Nissan lieliski izprot, kā pikapu īpašnieki izmanto savus automobiļus. Aksesuāri, kas ļauj automobiļu īpašniekiem nevainojami pielāgot automobili savām vajadzībām, spēlē būtisku lomu jebkura pikapa pirkšanas lēmuma pieņemšanā – tāpēc Nissan jaunākās paaudzes automobiļa modeļa piedāvājuma klāstā ir vairāk nekā 125 Nissan oriģinālie aksesuāri.

 

Oficiālais Navara aksesuāru klāsts ietver tādus svarīgus elementus kā sakabes āķi un kravas kastes ieliktņus (plastmasas un alumīnija), kā arī bīdāmu platformu kravas kastes grīdai un jauna dizaina cieto pārsegu, kas kravai nodrošina papildu aizsardzību un drošību. Klientiem, kas vēlas vēl vairāk personalizēt sava automobiļa izskatu, Nissan piedāvā arī virkni stila aksesuāru, tostarp, vieglmetāla diskus, sānu stieņus un hromētu apdari.

 

Poncs Pandikutira (Ponz Pandikuthira), Nissan Europe Vieglo komercautomobiļu departamenta direktors, stāsta: „Kopš mēs 1935. gadā uzbūvējām savu pirmo pikapu, vairāk nekā 14 miljoni klientu 180 valstīs visā pasaulē ir paļāvušies uz Nissan pikapiem, pārvadājot ģimenes, kolēģus un kravas, un dažkārt darot to pat vissmagākajos apstākļos. Nissan pikapi bieži vien ir kļuvuši par dzīvinošas enerģijas avotu un uzticamu partneri biznesā. Nu jau 12. paaudzē – mēs esam apkopojuši savu pieredzi un klientu atsauksmes, lai izstrādātu jauno Nissan Navara, kas nosaka jaunus standartus veiktspējas, izsmalcinātības, ērtību un ekspluatācijas izmaksu jomās savā segmentā.”

 

Jaunais Navara ar savu iespaidīgo veiktspējas, drošības, tehnoloģiju, komforta un ērtību funkciju klāstu apvienojumā ar efektīvām ekspluatācijas izmaksām ir ideāls partneris kā darbam, tā atpūtai.

 

###

  

Par NISSAN EUROPE

Nissan ir viens no visplašāk pārstāvētajiem ārzemju automobiļu ražotājiem Eiropā, tā vietējās dizaina, izpētes un attīstības, ražošanas, loģistikas, pārdošanas un mārketinga nodaļās nodarbinot vairāk nekā 17 600 darbinieku. Pagājušajā finanšu gadā Nissan ražotnēs Lielbritānijā, Spānijā un Krievijā tika uzbūvēti vairāk nekā 675 000 jauni automobiļi, tostarp godalgotie krosoveri, pilsētas automobiļi, SUV, komercautomobiļi un elektriskie automobiļi, ieskaitot Nissan LEAF, kas ir pasaulē populārākais elektriskais automobilis, un kuru rekomendētu iegādāties 96% Nissan LEAF esošo īpašnieku. Šobrīd Nissan, pārstāvot Nissan un Datsun zīmolus, Eiropā piedāvā 23 dažādus un inovatīvus automobiļu modeļus.

 

Par Nissan Nordic Europe

Nissan Nordic Europe, Ltd. ir uzņēmums, kas atbild par Nissan Motor Co., Ltd. automobiļu importu un mārketingu Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Nissan Nordic Europe ir nodarbināti aptuveni 185 savas jomas profesionāļi, un uzņēmuma centrālais birojs atrodas Espo, Somijā. www.newsroom.nissan-europe.com/lvhttp://www.nissan.lv/

 

 

Ziņas avots - Nissan